Lost In Translation: Att Kommunicera Med Icke-Mamma-Vänner

En mammas bästa vän är en kollega till mamma. De vet exakt vad du går igenom. De kan erbjuda en inblick i situationer som du brottas med, eftersom de har varit med om det. De kan erbjuda en kram eller försäkran eller ett gott skratt. Att de ens förstår varför du avbryta dem hela tiden. (Det är för att du är bara så glad att ha en vuxen att prata med som du vräka ur sig vad som helst som kommer in i ditt huvud, oberoende av vem som talar.)

Och medan mamma vänner är super viktigt, Jag uppskattar även min icke-mamma-vänner . De påminner mig om att jag är mer än "bara en mamma" samt hur välsignad jag är att ha småbarn händer rycka på mig varje minut av dagen. De ser saker som jag inte och uppmuntra mig, som en individ.

Men, se, om du inte har barn, du vet inte riktigt "få det." Du kan inte förstå den kamp som moderskapet tills du är mitt i striden. Det är klart att de försöker förstå, de säger att de förstår, men tills det blir verklighet, de har ingen aning om vad som verkligen händer. Till exempel:

Jag Säger : Jag är så trött idag. De Hör : Jag skulle kunna använda en trevlig, lång tupplur. Jag Menar : Jag vill ha en två veckors lång semester i ett hotell med bara HBO och en Costco storlek låda kakor som företag.

Jag Säger : Junior äntligen sov hela natten i natt. De Hör : Junior sov 9 timmar i sträck. Jag Menar : Junior sov tre timmar, vaknade till sjuksköterska för en halv timme, då sov ytterligare fyra timmar. Det är ett mirakel!

Jag Säger : Kan jag få något att äta? De Hör : Ska jag piska upp något riktigt enkelt för oss att nosh på? Jag Menar : Skulle du vilja ha en graham cracker eller lite frukt-snacks?

Jag Säger : Jag kan inte vänta tills mina barn gå i skolan. De Hör : Jag ser fram emot att mina barn ska lära sig och växer och blir väl avrundad medlemmar av samhället. Jag Menar Jag är så upphetsad om ett par timmar av tystnad fem dagar i veckan.

Jag Säger : Mina barn börjar bli kräsen om vad de äter. De Hör : Mina barn är inte alltid äta sina grönsaker. Jag Menar De har på något sätt överlevt de tre sista dagarna på bara mjölk och bröd.

Jag Säger : Jag är ledsen att mitt hus är en enda röra . De Hör : Jag har inte blivit av att städa i dag med att vara en fantastisk mamma och alla. Jag Menar : Kan du få mig en städerska på min födelsedag?

Jag Säger : Eftersom vi är vänner, jag ska låta dig veta att jag har inte duschat ännu idag. De Hör : Jag har inte duschat idag men jag kommer efter barnen gå till sängs. Jag Menar : Jag har inte kunnat göra mer än att tvätta bajs ur mina händer sedan förra fredagen.

Det är inte deras fel, de har bara inte levt igenom vad jag har. Kanske borde jag ha dem vara barnvakt en natt så de får en bättre idé. Eller ett par veckor. Jag tror att jag såg en Groupon för en kort sikt hotel...

Relaterade inlägg: 13 Saker som Icke-Föräldrar Bör Aldrig Säga till Föräldrar

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar