Varför Din "Ofarlig" Kommentarer Är Så Sårande Att Föräldrar Som Mig

Som mamma till ett barn med dyslexi Jag befinner mig ducka tanklös, verbala granater från människor som inte har en aning om.

Min son som är ljusa och hårt arbetande som de kommer. Men han kämpar med inlärningssvårigheter av den läser och skriver olika, så skolan har alltid varit full av landminor för honom. Även i klasser som matematik, där han får koncept, ett par gånger om året för att han ska ta hem en stor fet F eftersom han missförstått den skriftliga anvisningar eller omvända siffrorna.

Tack för att Personer Med Funktionshinder I skollagen (IDÉ) — IloveyouIloveyouIloveyou —han har en individuella plan (IEP) , verktyg och boende, vilket är avgörande för att övervinna sina utmaningar.

Men det är de granater du måste titta på! De får kastas ut i platser som skolan pick-up line och födelsedagskalas, ofta kastade av föräldrar — ja, föräldrar! — när du minst anar det.

Du kan tro det, min näst grader läser bättre än hans femte-klass boka kompis!

"Um, OK", är vad jag säger.

Men vad jag tänker är: "Min femte-klassare läser under årskurs nivå, så kanske han är den som kämpar för 11-år-gammal du är dålig munnen framför en grupp av vuxna."

Min dotter är inte i topp stavning grupp, kan du tro det? Jag sätter upp ett möte med sin lärare för att få det redas ut.

Jag säger ingenting och håller ett tomt ansikte. Ska jag tycka synd om dig? Är det den reaktionen som du letar efter?

Mina barn bara blev uppflyttad till lägsta stavning grupp. I själva verket, vi firade eftersom det är första gången han tog examen utanför hans enskilda, avhjälpande ord lista.

Vi behöver inte bry sig om att studera för stavning tester.

Min son börjar studera varje Måndag för Fredag stavning test. Han är mycket medveten om att han är den enda som studier timmar varje vecka för det, och ja, vi vet att flera av hans kamrater inte studera alls.

Wow, tack för påminnelsen.

Vet du vad jag ser? Hur det chips bort vid mitt barn, lite i taget, för att bevittna hans klasskamrater att få med 94 procent, med liten eller ingen ansträngning medan han arbetar hans rumpa för en 73 procent.

Min dotter läser på en 9: e-klass nivå. Det är SÅ svårt att hitta lämpliga böcker som utmanar henne.

KA-BLAM! (Jag är bara ska backa så att ingen kommer till skada.)

Jag kanske låter löjligt. Eller åtminstone en extremt känslig mamma bära. Men tror om detta: 15-20% av befolkningen har en språk-baserat lärande funktionshinder enligt den Internationella Dyslexi Föreningen.

När du kasta ut de tanklösa kommentarer, du kan göra allvarlig skada som du aldrig någonsin kommer att se. Skolan är en kamp för så många barn, du behöver inte påminna dem (eller deras kärleksfulla föräldrar!) att din avkomma är främst akademiskt och skolan är ett rent nöje för dem.

Lägga ner de granater, grown-ups! Du är sårade oss över här, och du kan inte ens se det.

ADVERT

Lägg till din kommentar