Komma Till Rätta Med Vår Nya Minibuss

Vi fick gå på ett bröllop strax efter hennes födelse, och vid ankomst till hotellet post-reception, insåg alla tre barnen—vår 6-åriga, 3-åriga och nyfödda—hade somnat. "Vad gör vi?" Jag viskade i mörkret. När vi var en familj på fyra, vi har haft en ett-till-ett-förhållande och var och en av oss skulle ha burit ett barn i säng.

Men i detta konstiga nya ögonblick, livet var en gåta: Hur skulle vi få dem alla inne utan att väcka någon, eller lämnar någon övergiven? Kunde vi inte det. Så vaknade vi vår äldsta, i hopp om att hon skulle försummar minst. "Stig upp, sötma. Vi behöver dig att gå."

Det är bara ett litet exempel, men ett nytt liv som har varit mindre ansträngande än jag förutspådde. Jag oroade mig efter skolan timmar när jag skulle vara ensam hemma med dem alla, men mina äldre barn blev ännu bättre lekkamrater, och barnet var halt på golvet, observera.

Jag oroade mig för skolan mickar störa barnets tupplur schema, men jag lärde mig snart att tredje barn tenderar att gå med strömmen, eller åtminstone min.

Detta är inte att säga att vårt hem är en lugn plats.

Vi lever i närkontakt med vår familj på fem, plus två gamla hundar, och en av dem, en Pomeranian mix, är på ett diuretikum för ett hjärtfel och möter med konstant misstro som vi oroar hon sneakily tömning henne alltid full blåsa någonstans inuti.

Det är bråk över omsorgsfullt konstruerade fort som mina barn debatt deras rätta funktion. Sedan finns det forten sig: en salig blandning av filtar, gosedjur och allt annat inom räckhåll, ställa upp på vardagsrummet matta som är lätt att resa över, svårt att städa upp.

Och, tills nyligen, det var grogrund för familjen madness: min Subaru Outback.

På tillkännage att jag var gravid igen, alla frågade om vi skulle uppgradera, men jag sa nej. Vi skulle behålla vår Prius—som min man parker gratis på arbetet tack vare en hybrid perk från staden—och vi vill passa alla tre barnen i baksidan av Subaru för minst ett par år.

Vi var tvungna att köpa en ny slimmad modell bilstolen för min 3-åriga son för att passa det, bälteskudde och ett spädbarn bilstolen på baksätet. Men jag kan få dem alla i och stäng dörren.

Det var tajt, ingen fråga. Att få min 6-åring som ligger som krävs för att dra henne bälteskudde åt sidan för att stoppa ena handen ner i klädsel, blint hitta spärren och spänne henne i innan du flyttar struktur på plats, en manöver mest obehagliga på iskalla Connecticut kvällarna efter simma klasser, när allas hår var vått och grunder för att stänga dörren levereras med skrikande brådskande.

Massor av människor undvika att köpa en bil med en tredje rad, men jag var stolt över att gå med i deras led. Jag hade inte avfärda minibuss eftersom de är töntig, men eftersom jag ville visa att vi kunde trivas i utmanande förhållanden. Vi hade haft fler än två barn, gjorde de till ett litet hus, och vi skulle hoppa över den tredje raden, också.

Men utmaningen är inte så spännande i avsaknad av kul. Min Subaru—bil jag hade älskat för att det är en manuell växellåda, outdoorsy seghet och skickliga hantering i dåligt väder—var nu en källa till stress.

Ingenstans var så ansträngande än i bilen med alla tre barnen. Jag skulle flytta till andra medan en blick i backspegeln för att se min son med ett finger i näsan. Vid nästa ljus han skulle vara kärleksfullt smeker barnets ansikte, min dotter att vicka ut hennes stol på vad som verkade en farlig vinkel för att få med i leken.

Man skrattar, man gråter, en sång en vaggvisa. The sounds blandades en fot bakom mitt huvud, och jag skulle tänka på hur man med hjälp av en mobiltelefon när du kör inte skulle kunna vara farligare än detta.

När vår yngsta var 5 månader gammal, bestämde jag mig för att vi skulle åtminstone titta på den minibuss modeller på marknaden. Vi gjorde snabbt beslut att köpa en, handel med min älskade Outback för en Honda Odyssey.

Jag gillar inte hur det ser ut, men jag älskar vad den gör. Den skjutbara dörrar öppna elektroniskt, och när alla är vi nära dem, vrid upp värmen och få fast. Det finns plats nog för en svalare. På väg resor, våra hundar kommer att rida i stil, istället för att klämma sina gamla lemmar i den enda tillgängliga utrymmet.

Fortfarande, inköp var en justering. Den dag vi tog med den hem, jag trodde i min ålder—37—och hur det är svårt att växa upp samtidigt som den är trogen ungdomliga ideal. När jag var 17, jag var den typ av person som ville förändra världen. Jag gör det fortfarande, de flesta dagar. Men jag är också den typen av person som verkligen ville ha en minivan.

Jag fungerar på olika sätt i mini, som jag vill kärleksfullt hänvisa till fordonet. Jag vetter mot gatan, torget i den rymliga förarplatsen, ingen anledning för desperata spegel-kontroller eftersom sittplatser arrangemang för att möjliggöra för mindre upptåg.

Det är en smidig och behaglig resa som verkar rätt för detta skede av mitt liv. En helt ny känsla. Och jag börjar bli van vid det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar