Studien Visar Högskola Kan Vara Ett Slöseri med Pengar. Här är Varför.

Mina två första år på college var ganska stressigt. Inte bara var jag inte alls är redo för det, jag var en 22-årig gift far under mitt första år. Livet kändes ganska hektiskt, och jag kände det som att allt jag gjorde var att studera, och när jag inte studerar, jag var som arbetar för att hjälpa till att försörja min familj. Jag somnade på bussen och vaknade upp på konstiga ställen. Jag var inte en traditionell student, men jag gjorde bygga en stark grund i lärande, forskning och studier färdigheter under de första två åren.

Jag jobbar på ett universitet nu, på den akademiska sidan av en Division i friidrott program — och jag ska vara ärlig, första-och andraårsstuderande fungerar inte alls så svårt som jag gjorde. Jag vet, jag är säker på att detta låter som en "jag var tvungen att gå till skolan up hill båda hållen", som en slags sak, men sant. I mitt första sammansättning kurs, till exempel, var jag tvungen att skriva en 25-sidig uppsats. Jag har aldrig sett ett papper som länge har genom min studie bord, och jag har jobbat i högre utbildning för 7 år. Jag har länge misstänkt att college var blir det lättare och lättare, och en senare studie har visat mig rätt.

I en ny rapport i boken Akademiskt Drift: Begränsad Lärande på Campus , forskarna tittade på 3,000 full-time traditionell ålder studenter på 29 campus i hela landet. De parade sina resultat med Kollegialt Lärande Bedömning, ett standardiserat test som mätare elevernas kritiska tänkande, analytiska resonemang, och skrivförmåga. Och vad gjorde de? Tja... det är inte vackert.

Låt oss ta en titt på de första två åren. 45% av eleverna visade ingen betydande vinster för lärande. Jag vill inte komma ut som en matte wiz, men det är mindre än hälften. Vid år tre och fyra? Endast 36% visade små förändringar. Bättre än innan, men det kan lämna någon att skicka sina barn till college för att fråga, "Vad är poängen?"

Som pedagog och som någon som har kämpat för högre utbildning till år, jag ska erkänna, dessa resultat är ganska dyster. Det blir mer komplicerat när man tar hänsyn till att elever i studien, i genomsnitt tjänade en 3,2 klass-poäng i genomsnitt. Vilket innebär att de gör precis tillräckligt för att navigera i systemet och samtidigt få så få kunskaper som möjligt.

Detta lämnar mig med ett par frågor, naturligtvis. Är gymnasieskolor bättre förbereda studenterna än högskolor? Kanske. Jag antar att det beror på var du gick i gymnasiet. Jag har elever komma in på universitetet jobbar jag med nästan ett helt år på college credits under sitt bälte. Men på baksidan, jag har studenter som kommer in med en junior high läsning nivå.

Kan det vara så att högskolor är lättare att få i hopp om att få i och examen fler studenter? Detta är ett mycket troligt antagande. De flesta högskolor i USA har upplevt en enorm flux i new inskrivning under de senaste två decennierna. Fler studenter, tillsammans med mindre medel, kan skapa problem när det gäller tillgängliga resurser och "folkets makt" det tar att hålla studenter ansvariga för sin inlärning.

Enligt USA Today , frågan är denna: "Instruktörer tenderar att vara mer fokuserade på sin egen fakultet forskning än att undervisa yngre elever, som i sin tur är mer inställda på att deras sociala liv." Det kan också mycket lätt för att vara sant. I de flesta klasser jag konstatera, nära hälften av klassen tittar på sin telefon i deras knä, scolling genom sociala medier.

De flesta nybörjare klasser är inte instrueras av ordinarie eller heltid fakulteten, men flyttas ut till adjungerad personal, som de senaste befälhavare och doktorsexamen akademiker som rycka upp klasser, ofta genom flera universitet i ett lokalt område, i ett försök att få erfarenhet av undervisning. De flesta är inte berättigade till förmåner, och de flesta är inte förpliktigad till något universitet. Genom att lägga ut nybörjare-nivå klasser för att adjunkter, universitetet kan spara pengar genom att begränsa heltidsanställda, samtidigt frigöra tid för ordinarie lärare att utföra forskning.

Det finns en hel del diskussion just nu i högre utbildning om missbruk av adjungerad arbete men mest av den är riktad mot de anställda och administration, inte eleverna. Men efter att ha granskat denna studie, det får mig att undra om det också medfört en brist på instruktör engagemang och student ansvar.

Ändå är det uppenbart att högskola är inte vad det brukade vara. Särskilt när man betänker att 50% av de studenter som deltagit i denna studie uppgav att de aldrig tog en klass i en typisk termin där de skrev mer än 20 sidor, och 32% aldrig tog en kurs i en typisk termin där de läser mer än 40 sidor per vecka.

En sak som denna studie inte ge upp, dock, är den påverkan som Internet har haft på elevernas förmåga att lära sig mer effektivt. Med appar och webbplatser som delar klass anteckningar, läromedel och boka sammanfattningar, tanken av att rulla upp ärmarna och sprickbildning öppna en bok inte verkar vara så nödvändigt som det en gång var.

Så betyder detta att college är en enormt slöseri med pengar ? Jag vet inte om jag vill gå så långt. Jag tror att det är eleverna som skjuts in på högskolan genom att föräldrar och high school rådgivare som skulle vara mycket lyckligare och mer engagerade att lära sig ett yrke. Men jag tror att det fortfarande finns en plats för högre utbildning, och jag tror att det fortfarande fördelar. Det finns dock uppenbara problem med systemet som måste åtgärdas innan college kommer att ses som den högsta dra det en gång var.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar