Hur man Överlever Som Din College Kid 's " Roomie", Medan De är Hem För sommarlov

Många av oss har barn återvänder hem från college denna vecka för hela sommaren, så i intresse av frid och harmoni, det kan vara en bra tid att sätta några gränser.

Det är förståeligt att detta kan vara en mycket utmanande tid, som du har varit om ditt öde n sedan augusti, leva ditt liv hur du vill. Alla som är på väg att ändras — eftersom nu barnen är tillbaka.

Första gången jag någonsin hört ordet, " gränser "Jag var och sprang ärenden och lyssna på och prata radio. (Talk radio på 90-talet var prisvärd terapi och gratis life-coaching för dem av oss som gifte sig ung och hade inte råd med the real thing.)

En dag, en av de radio-liv gurus talar om " gränser ." Förtjust, jag lyssnar på. Det var ett helt främmande koncept för mig.

"Det är du och din. Det här är jag och mitt. Här är den linje som du inte korset!" Ett tillräckligt enkelt koncept om att respektera andra. Men inget jag trodde någonsin skulle gälla för min familj.

Min man och jag gifte mig ung och har aldrig brytt sig om att etablera någon irriterande gränser. Dels för att det inte var en " sak "tillbaka då, och dels för att när du gifter dig som ung, du är nästan som syskon.

Vi har delat allt genom åren: o ur morgon kaffe, flera adresser, jumbo popcorn på bion, influensa och andra diverse virus, fuktiga handdukar och minnen.

Vi byter radiostation utan att ens fråga och äta av varandras tallrikar. Vi har också hela tiden avbryter varandra och kallar det " interaktiv lyssna. "

Vi förvirrat igenom livet och lyckats okej i vår gräns-fri tillvaro. Och sedan när barnen kom, vi säkerligen aldrig övervägt att ställa några som helst gränser. Gränserna mellan oss själva och vår lilla frågan? Varför?

Men det blev jobbigt när våra avkommor har nått sena tonåren och tidiga 20-talet. Detta är den svåra år när våra barn känner att de måste börja hävda sin självständighet och sätta upp väggar. De blir mindre bedårande och långt mindre beundrande nästan över en natt. Samtidigt som detta är en väsentlig och nödvändig del av mognadsprocessen, det är super svårt.

För föräldrarna.

Mest för att vi inte kan hjälpa, utan att märka alla de gräns-miljö. Och det är väldigt ensidig.

Det är rätt — våra barn har försökt att sätta gränser för oss och när vi oundvikligen otrohet, riskerar vi att anklagelsen att vi har på något sätt misshandlad deras bräcklig och blivande adultness . Under tiden, de traska runt vårt hus dansa över våra rättigheter som hippies till Woodstock i en regnstorm. Det är en blodig gratis-för-alla runt här för millennials.

Så jag är fast beslutna att var proaktiv . Jag ska börja med följande riktlinjer för fred, men förbehåller oss rätten att lägga om så bedöms nödvändigt:

– Om du sätter på dina kläder i min tvättmaskin och att åtgärder kräver att flytta tidigare belastning i min torktumlare, som sedan resulterar i en belastning på rena torra kläder som är i behov av vikning, vänligen vika dem. Jag kommer göra samma sak för dig, och jag ger dig mitt ord, genom att sommaren är slut, jag kommer att ha loggat mer vikta laster än alla i vårt hushåll tillsammans. ( Morsan för att vinna. Inte för att det är en tävling.)

– Om du ska återvända hem för att hitta (som Santana sjöng på 70-talet) " huset är mörkt och mina krukor är kalla," Jag är nog hänga med Jean och Joan och vem-vet-vem. Tveka inte att laga din egen middag.

– Likaså om du öppnar kylskåpet eller skafferiet och inte hittar soja hamburgare, mandelmjölk, eller särskilt märke för ekologisk müsli som du föredrar, kan du hitta din väg till mataffären. Du kan lämna ditt kvitto på disken. Eftersom vi inte skulle äta skit runt här, jag brukar inte köpa den.

Och en sak till: så svårt Som det kan vara att tro, om mitt rum och stänger dörren, jag kanske bara försöker komma bort från dig. Ja, du mina husdjur. Så om du uppfattar det som en orättvisa, eller har en motsatt religiösa eller politiska åsikter du vill järnväg om, överväga att placera den i ett sms eller ett e-postmeddelande. Jag lovar att läsa det och komma tillbaka till dig med ett genmäle.

Slutligen, till alla mina kolleger och föräldrar där ute som, liksom jag, hitta sig själva kör en förhärligad B&B (Bed & Gränser) i sommar, kom alltid ihåg: "Om du älskar något, ställ in det gratis. Om det kommer tillbaka till dig, det är nog din college student."

ADVERT

Lägg till din kommentar