Kollegiet Adjö

Det är en bild uppsatt på anslagstavlan i mitt kök halvt dolda av dumma gratulationskort och stötfångaren klistermärken som jag har samlat de som har blivit vår ikoniska familjen tillbaka-till-skolan foto. I det, mina två äldsta barn står på framsidan böja av vårt gamla hus, en korg i slutet av sommaren impatiens hängande bakom dem, med anledning av de äldsta barnens första dag på förskolan, bara blyg av sin fjärde födelsedag.

Fästs på framsidan av varje av deras skjortor är en konstruktion papper silverbricka som hade skickats av läraren för att bäras på den första dagen i skolan. Min son har sitt namn på det och min dotter, som bara är 17-månader yngre, bär den tagg som hade skickats för mig att bära, men hon antog att det var för henne och vem var jag att brast hennes bubbla? Så jag fast det med hennes lilla vit pikétröja och, om du inte visste bättre, skulle du ha trott att det var hennes första dag i skolan också, hur hon puffar ut hennes bröst och ser direkt i kameran, hennes läppar som utgör "ch" "ost." Hennes storebror står bredvid henne, tittar bort från kameran och flinar mot henne, som för att säga, "Kan du tro det?"

Att bilden började en trend som vi har fortsatt på den första dagen av varje läsår sedan – även med tillägg av två andra barn och när vår värld fick lite stenig när barnens pappa flyttade. Naturligtvis, när de blev äldre, barnen skulle gnälla om min "besatthet" med att organisera det första dagen i skolan foto op. Förra året, den söta äldsta son, som såg på sin syster med sådan kärlek och spänning på hans första dag på förskolan, faktiskt vänt kameran fågeln efter att jag brottats med honom till framför att böja sig ned för att dokumentera den första dagen i sitt senior år i high school.

Jag ungen du inte.

Under åren har jag inte varit så flitig om att dokumentera vissa händelser som jag gjorde när barnen var yngre. Julen bildspel är inte längre en inventering av varje gåva barnen fick verkligen behöver vi för att minnet var Lätt-Grädda i Ugn eller Harry Potter Lego set som kommer in i vårt hus?

Men tillbaka-till-skolan-bilder jag strikt hålla sig till.

Jag fick kreativ och kopieras det ikoniska första-dagen-på-förskolan foto att göra ett kort till min son att öppna efter att vi släppt honom att börja sitt första år på college. Det var instoppad i en bunt av ramar hans systrar och jag hade plockat upp på Target och fylld med foton familj, alla bundna i en stor båge och vänster på skrivbordet i hans studentrum.

I not, jag påminde honom om med anledning av foto och hur stolt jag var över den person han hade blivit under åren som gått sedan bilden togs. Jag skrev om att jag visste att han skulle fortsätta att utmärka sig i college som han hade under hela gymnasiet och såg fram emot att titta på vad han skulle göra härnäst.

Hela familjen hade kört åtta timmar söderut för att se honom och få honom fast i detta nya kapitel av sitt liv. Vi hängde hans affischer och gjorde sin säng och alla tog en tur över till den lokala Wal-Mart för förlängning sladdar och glödlampor. Vi gick runt den spretande campus med rader och rader av införande av grå sten byggnader och plockade upp sin programvara för hans stora och million-dollar till ett värde av läroböcker i bokhandeln.

Och när det verkade som att vi kunde göra något mer, jag lämnade bunt av fotoramar på hans skrivbord och hade honom promenad mig och hans systrar ut till bilen i mycket bakom hans studentrum för att säga adjö.

Det är den stunden du har typ väntat på hela din karriär som en mamma. Nu när du har att driva din lilla fågel, vars gapande mun du har blivit omsorgsfullt placera maskar i år, ut ur den berömda boet. Det är skrämmande att föreställa sig hur hårt han behöver för att flap att stanna upp. Eller hur tomma boet kommer att verka utan honom.

Vi stod vid bilen och min äldsta dotter, som hade stått bredvid sin bror, så stolt på vår framsida böja så många år innan, vände sig om och lindade hennes långa armar runt honom för att säga adjö.

Då min son klev in framför mig och jag visste att stunden hade kommit för att säga alla de saker jag hade tänkt att säga — som påminner honom om att tandtråd dagligen och att säga nej till droger och studera hårt — men allt jag kunde göra var att kasta mina armar runt hans hals och gråta. Då kände jag att ryggen rör sig som han snyftade och var tacksam att han också var ledsen. Och det var då, som min yngre dotter knäppte vår bild med sin kamera.

Det är det senaste tillskottet till vår första dagen i skolan photo gallery och perfekt fångar vad det är att titta på ditt barn lämna ditt bo. I det, min son tillbaka till kameran och hans huvud lutar sig ner mot mig i en omfamning. Mitt ansikte är förvriden i en ful gråta och mina armar krama honom hårt runt hans rygg med min vänstra hand, virad runt nacken, håller det på det sätt jag gjorde, när han som ett spädbarn.

Vi dras isär och torkade ögonen och sa vår slutliga bra hej då och jag på något sätt styrde vi bilen genom trafik-igensatt vägarna kring sovsalar och så småningom tillbaka till motorvägen. Flickorna och jag sniffled lite mer, och sedan bosatte sig i för långa bilresa hem.

Jag skickade honom ett sms nästa dag för att se hur han gjorde sin första natt i sovsal och om han hade hittat bilder och kort som vi hade kvar på sitt skrivbord.

"Ja jag fick dem att tacka dig," han textade tillbaka. "Sorgligt kort."

Texten fortsatte: "När du får chansen, kan du skicka mig min basket jag kvar i garaget?"

Och det verkade som hans vingar skulle fungera fint.

Relaterade inlägg: Om en Pojke

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar