Förkylning Och Influensa Säsong Kan Kiss My A$!

Barn är små svampar virus som vandrar runt slickar leksaker och andra smutsiga föremål. De är inte alltid tvätta sina händer, och de är inte alltid torka sina rumpor, och ibland är de ifrån sig sina byxor. Inte för att säga det självklara — att alla med barn vet detta — men jag vill påpeka att barnen är de mest orena saker Jag har levt med. Så det var inte överraskande när min 8-åriga son kom hem med en förkylning, och en dag senare sjukdomen hade spridit sig.

Hela familjen var febrig och gnällig, och huset luktade som kall medicin och smutsig disk. Tre otvättade och vecklade ut korgar med tvätt från innan sjukdomen satt i vardagsrummet som artefakter som representerar den tid det tar innan snorkråkor sprang längs våra ansikten och vi bara pratade i frustar och hostar. Efter sjukdom sprids, min fru Mel och jag bara slutade ge ett dugg om huset. Leksaker var överallt, tillsammans med barnens kläder och random förladdningar av vävnad. Sängarna inte var gjort, och golvet var fullt med leksaker och mat smulor. Något utanför sover lät som fan.

Min 6-åriga dotter tillbringade sin tid insvept i en filt på golvet. Min son vägrade att använda en vävnad, så fanns det rader av snorkråkor upp och ner hans skjorta ärm, men jag var för sjuk för att bekämpa honom. Men den rationella sidan av mig visste att jag skulle så småningom bli rengöring snorkråkor av allt från hans lakan till soffan.

Våra barn gick från att vara en söt, älskvärd liten person till en slemmig troll-liknande varelse med ett spår av grönt snorkråkor kör ner hennes ansikte. Hon skrek varje par minuter, vilket fick mig att känna mig som om jag tog en yxa slag mot huvudet. Och ändå, när jag tittade på hennes gråt höger öga och hennes knubbiga armarna hjälplöst grep Mel ' s tröja, jag kunde inte hjälpa men känner mig hemsk för henne.

Men i slutändan, det är vad det ser ut när hela familjen är sjuk. Det är alla för sig. Det innebär svordomar och gnäll och undrar hur ni alla kommer att överleva. Du vill bara sitta och göra ingenting, men barn förväntar sig mer uppmärksamhet än vanligt, så du torka deras ansikten och göra dem till soppan, men du gör det motvilligt, hela tiden förbanna Gud, eller vem, för att placera denna pest i ditt hem.

När vi äntligen fick barnen att sova, Mel och jag gick raka vägen till sängen.

Jag hade varit förälder tillräckligt länge för att veta att alla tre barnen skulle vara att vakna upp varje några minuter ber mig att fixa saker som jag inte kunde. Detta är den värsta delen om att hela familjen blir sjuk. Föräldrarna har för att suga upp även när de egentligen inte vill. Men du kan inte skylla på barnen för denna olycka, så du hamnar ofta skyller på din make / maka, undrar varför de inte tar synd på dig och gå upp på natten. Eller antar du att någon är inte att dra sin vikt, eftersom om de var, att du inte skulle lida så mycket. När verkligheten är, du är nog både dra din vikt lika, du är bara trött och inte tänka ordentligt, och att du i slutändan hamna i en galen, ranty, meningslösa, virus-drivna, kampen klockan 4 på morgonen

Om Mel och jag fick igenom en natt utan skilsmässa, skulle det vara ett mirakel.

I det förflutna, vi har delat upp natten. En av oss tar alla barnen fram till runt 2 på morgonen, och den andra tar resten av natten. Eller ibland delar vi upp barnen. Mel kan ta baby, eftersom hon hade mjölk, medan jag tog hand om våra två andra barn. Men vi gick till sängs utan att egentligen dra fram en konkret plan för attack, vilket var ett stort misstag.

Barnet vaknade först. Mel försökte mata henne, men hon kunde inte suga mjölk och andas på samma gång, så hon skrek. Detta vaknade upp vår dotter, som ropade, "jag har snorkråkor!" som om det var något vi inte visste.

Jag gick upp och försökte få henne att blåsa näsan. Men hon var för sjuk och bara halvt vaken för att räkna ut det, så hon började skrika, vilket vaknade hennes bror och upprörd hennes lillasyster. Vår son gjorde lite mer än att stöna i sin säng och be om en popsicle. Jag var trött och sjuk, så jag gav det till honom, fullt medveten om att jag skulle finna det smälte i hans säng, men jag bara inte bryr sig längre.

Alla tre barnen grät, jag tyckte om att klättra i vår van, köra till skogen och sov under ett träd.

Runt 1 på morgonen lyckades jag få våra två äldre barn att sova. De närmaste timmarna bestod av ljus schaktning, ett barn som gråter i bakgrunden, och hosta. Mel väckte mig runt 3 på morgonen för att låta mig veta att barnet hade varit uppe hela tiden. Jag kunde inte se hennes ansikte, eftersom det var mörkt, men jag kunde känna hennes ögon. Jag vill inte tala för henne, men jag är 90% säker på att hon ville döda mig för att jag hade sovit.

För de närmaste två timmarna satt jag upp med baby tittar Baby Einstein: Lullaby Tid på repeat. Filmen var ca 30 minuter lång och bestod av mjuk klassisk musik av Johannes Brahms, repetitiva hypnotiska bilder och dockor. Jag är inte säker på om det var kallt medicin eller brist på sömn, men runt 4 på morgonen en plotless random film som är avsedd att sätta barn att sova började göra känsla. Plötsligt kände jag mig som om jag var på en syra resa.

"Ja," sade jag. "Får jag det. Tåget rör sig i en cirkel."

Barnet somnade i min famn runt 4:30. Jag placerade henne i spjälsängen, och cirka 10 minuter senare är hon grät igen. Jag tror att det var då som Mel och jag gick från utmattning till vansinne. Vi började att bråka om varför barnet vaknade.

"Du hade inte lindar henne!" Mel sa. "Hon måste vara swaddled."

"Hon var inte swaddled när ni lämnade henne till mig, och jag kunde inte hitta den dumma linda filt", sade jag.

Vi gick fram och tillbaka, pratar om binkies och filtar och allt som gick nog fel som höll barnet från att sova. Visst, det verkliga problemet var att hon var sjuk och kunde inte andas, men vi var inte vaken eller tillräckligt bra för att vara logiskt. Istället, vi bara bråkade.

Så småningom Mel tog barnet, swaddled henne, matade henne lite mer, och placerat henne i vår säng. Jag klättrade upp i sängen med vår son, eftersom han hade börjat gråta igen. På något sätt lyckades jag undvika smält popsicle.

Vi alla sov.

På morgonen Mel och jag var trött, men inte längre förvärras, och redo att prata på ett rationellt sätt. Vi skrattade lite. Jag kan inte komma på många saker som är mer stressande än att vara sjuk själv, och sedan upp i natt med tre sjuka barn. Det är en irriterande, galen tid. Men jag är alltid förvånad över hur snabbt Mel och jag är ilska i natten och hur lika vi är villiga att förlåta varandra nästa morgon.

"Jag är ledsen för att få så arg i natt," Mel sa.

"Ja," sade jag. "Me too."

Då vi tillsammans motvilligt gjorde barnen mer soppa.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar