Om Dessa 6 Saker Är Sanna För Dig, Så Du Kan Vara En Kaffe-Snobb (Som Mig)

Som de flesta förnuftiga människor, jag är en kaffe missbrukare. Jag är även en kaffe-snobb. Gå framåt, rulla dina ögon och skratt. Hånar mig med din Unicorn Frappuccinos. Jag kan vänta. Jag ska bara vara här smuttar på min utsökt bryggt kopp Uzuri Afrikanska blandning, frossar i de djupa-rostad doft av Sahara.

Innan du kasta mig med din kaffe ärm, låt mig förklara. Att vara en kaffe-snobb ingalunda gör mig till en expert och jag verkligen inte döma någon annans eller val. Jag växte upp med en förinställd Mr kaffebryggning burk Folgers varje morgon vid 6:30 Min mamma kunde inte komma ur sängen utan att först dricka en mugg av tunga svart kaffe. När jag tog en smak, det var som att svälja batteriet syra blandad med svettiga strumpor. Jag kunde inte föreställa mig varför någon skulle gärna dricka sådana äckliga saker på en daglig basis.

Jag har inte min första hela kopp kaffe till min mitten av 20-talet när jag väl dök upp för att arbeta hårt hängde över. En 30-någonting i mitt kontor försiktigt placeras ett kluvet mugg i mina händer och pekade mig mot muntra eller tekokare. Som första koppen inte gå ner smidigt, men definitivt drog mig ur min vodka-shot-inducerad dvala. Jag var on fire resten av dagen, och jag var fast. Efter ett par månader att dricka vad intetsägande eller var tillgängliga, mina smaklökar att starta uppror. Om jag var på väg att dricka kaffe på det dagliga, det minsta jag kunde göra var att dricka bra grejer. Så började mitt kaffe besatthet .

Jag har inte en speciellt sprutade vattenkokare eller designer kvarnen, och jag tror inte att prenumerera på eller tidningar eller läser eller bloggar. Jag tycker dock att veta var mina bönor är och hur de blev brända. Jag har varit kända för att använda en elegant italiensk accent för att beskriva en viss brygga som "aromatisk med inslag av körsbär trä." (Skojar bara. Om accent del, åtminstone.)

Allvarligt talat, jag gillar hur en riktigt god kopp kaffe får mig att känna mig: tagit hand om, engagerad, och åtminstone för ett par timmar, oövervinnerlig. Om det gör mig en snobb, så är det. Undrar om du är en kaffe-snobb också? Om du hittar dig själv nickar vidare till denna lista, då välkommen till klubben:

1. Jag kommer inte dricka bara alla kopp kaffe, även om jag är desperat.

Det finns inget sätt jag ska dricka en halv-assed kaffe, även om jag går in i chock från koffein fattigdom. Hemma, ska jag vänta genom en något utdragen process för den perfekta koppen (se Nr, 2 nedan). Om jag går ut för att dricka en espresso, kan det vara en timme eller mer mellan vakna och smuttar på. Jag kommer gärna uthärda längre brain fog för rätt kopp kaffe.

2. Brygger kaffe hemma är en rädd ritual.

Jag är en one-cup-på-en-tid, AeroPress kinda gal vilket betyder att jag måste koka vatten, montera en tre-bit apparater, mäta upp trädgården, tillsätt vatten, rör om, vänta tills vattnet droppa igenom, tillsätt mer vatten, rör om igen och tryck sedan på tills jag hör en subtil svisch av luft. Jag använder en av tre muggar som hela min familj vet inte om att bråka med. Jag lägger till precis rätt mängd socker och en skvätt mjölk (en professionell eller snobb skulle aldrig lägg till något till sitt kaffe, FYI), sluter mina ögon, och smutta på. De få minuter med mitt kaffe är ren lycka. (Disclaimer: Min man vanligtvis gör mitt kaffe på morgonen vilket innebär att det smakar ännu bättre.)

3. Destination kaffet är en sak.

Jag kommer att resa ut i min väg för att besöka en favorit café. Vi kaffe snobbar kan vara mycket social. Hitta ett café med en perfekt balans av gott kaffe, en professionell barista, och en trevlig gemenskap är värt den extra körsträcka. Plus, när du är en regelbunden, det är riktigt coolt att ha den personen i hela baren le mot dig i total solidaritet och börja dra din beställning utan att du säger ett ord.

4. Jag vet jargong (för det mesta).

Jag kan berätta skillnaden mellan en latte och en cappuccino, en platt vit och en caffe breve, och jag vet att crema på en allvarlig espresso dryck har ingenting att göra med grädde. Som sagt, jag är också helt nöjd med en top-notch kopp inga krusiduller, inget krångel bryggt kaffe. Ingen folgers om.

5. Jag köper inte kaffe.

Det beror på att efter cirka fem dagar, oavsett hur väl du lagra det, eller börjar bli gammal. Plus, du vet inte hur lång tid det har suttit på hyllan redan. Eftersom jag inte har en state-of-the-art kvarnen (de barn som kostar hundratals dollar), jag ber barista för att slipa precis rätt mängd bönor för fem dagars värt av kaffe. Om du köper bönor från mataffären, de flesta har slipmaskiner som du kan använda i kaffe gången.

6. Jag har ett ord för Starbucks: respekt.

Medan min smak i eller har utvecklats och jag har examen från denna kult favorit, jag kommer alltid att vara i skuld till hemmet av dubbel-tailed, gröna sjöjungfrun för att introducera mig till den sanna nöjen bra espresso. Samma år blev jag en kaffe missbrukare, ett Starbucks öppnade upp i mitt kvarter, och det förändrade mitt liv för alltid. Dessutom, alla som inte tror Pumpkin Spice Latte är bomb eller inte få vimsig över en Vit Peppermint Mocha är helt liggande.

Så, ja, jag är en kaffe-snobb och stolt över det. Jag vet att det är fler av er där ute.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar