Co-Sleeping inte Anledning För Skam Eller Kritik

När mitt första barn, Tristan föddes, han skulle inte sova för de första tre månaderna om inte någon satt upp i soffan och höll honom som en fotboll. Jag vet inte om detta räknas som co-sova ändå. Vi var inte i säng och vila mitt huvud på kudden ligger inbäddat mellan våra bokhyllan och soffan arm var inte det mest rogivande. Han låg och sov , visst. Men min fru, Mel, och att jag inte var.

Vi turades om. Mel oftast tog den första hälften av natten, och jag tog den andra, och efter tre månader på detta, när vi äntligen fått honom att sova när man ligger ner, det var i vår säng. Han var inte intresserad av spjälsängen, inte ens lite, så vi co-sov med honom . Jag kan inte komma ihåg hur länge vi gjorde det — det har gått över 10 år nu — men det var nog någonstans mellan 9 månader och ett år. Och låt mig säga er, efter tre månader av kämpande för att sova sitter på soffan, sover med en squirmy baby i sängen kändes som himlen.

Den vilda sak är, efter alla dessa månader av att sitta uppe med honom, försöker desperat att få vad vi kunde sova, att sätta den lilla killen i vår säng lät som en underbar möjlighet. Naturligtvis, om, massor av föräldrar som bedöms min fru för co-sova. De ville inte döma mig för det, trots det faktum att jag var barnets far, och helt på styrelsen med att ha våra barn i sängen. Det kom alltid ner för att döma min fru. I själva verket, jag minns att jag en konversation med en vän i kyrkan. Han nämnde att jag såg trött, och jag sa att Tristan hade varit i sängen med oss.

"Wow," sa han. "Du måste prata med din fru om det, eftersom det måste sluta." Då han gick på om hur vi som behövs för att låta vår son gråta ut.

Jag var en ny far, och en relativt ny man, så tyvärr har jag bara lyssnade när han talade. Men jag minns att jag satt hemma senare på dagen och undrar varför detta var min frus fel. Sedan tog jag ett steg tillbaka och undrade varför det var någons fel, och varför han kände behov av att även denna konversation med mig.

Jag menar, ärligt talat, när någon säger att de är trötta och de har ett barn tre eller yngre i deras hem, vad du bör göra är att ge dem deltagande, eftersom verkligheten är, konsekvent sömn på natten är ungefär lika sannolikt som att få en faktura skickas till lag — det händer, men inte så ofta. Detta är sant oavsett om barnet sover i din säng eller spjälsäng.

Men bortsett från det, jag var inte så mycket förnärmad av hans råd, som jag var att han antog att det var min frus fel. Eller att han inte verkade känna som om jag var i någon högsta maktposition för att komma ner på henne som några mäktiga sova king och sätta stopp för allt detta vansinne.

Bottom line: Mel och jag är i ett partnerskap. Visst, vi argumentera från tid till tid, men det är allt i ett försök att hitta en kompromiss. Detta är sant i alla aspekter av vårt förhållande — från vår budget att vår städning till våra sovande arrangemang. Dessutom, ingen av oss är att skylla på om något av våra barn som inte sover. I själva verket har ingen att skylla på, inte ens barn, eftersom barn inte sova under de första åren av sitt liv har mycket mer att göra med den verklighet som barn. Vissa är bra, sliprar, vissa suger på det. Att skylla på en förälder för sina barn som inte sover är som att skylla på allvar för att bryta ett ägg.

Nu vet jag att det kommer att finnas ett fåtal experter sömn ute med alla anledningar till att vi bör betala för sina råd, och till er säger jag, "stänga det." Eftersom verkligheten är, vad föräldrar till yngre barn behöver just nu finns stöd. De behöver inte någon kastar råd som får eller inte får arbeta, och de behöver inte någon döma dem för co-sova. Och mammor helt, 100%, behöver inte folk som försöker lägga skulden för en sömnlös barn på sina axlar.

Eftersom det här är verkligheten av det: jag har tre barn. Min yngsta är på väg att vända fyra. Såvida inte ett av dem är sjuka, de alla sova genom natten. Alla av dem har sovit i vår säng för olika mängder av tid. Alla av dem har flyttat ut när vi alla kände att de var redo. Och med varje barn, Mel och jag diskuterade hur man bäst hand om barnet under natten, och kom fram till ett beslut som fungerade bra för vår familj. Det fungerade. Det var grov, men föräldraskap unga barn är grov. Det är givande ibland, och andra gånger är det som gör att du vill köra iväg och bo i skogen. Slutet av berättelsen.

Jag kan inte peka på en enda stund när en annan förälder dom gjort saker och ting bättre eller lättare. Vad vi alla behöver göra är att spendera lite mer tid att fokusera på vad som fungerar för våra enskilda familjer, och lite mindre tid på att tänka på vad alla andra är. Vi måste inse att alla barn är olika, och tro på att föräldrar gör allt de kan för att få sina barn att sova, och allt det är rotad i partnerskap och avtal. Och om ett barn inte sover, som inte är någons fel. Och om en förälder är co-sleeping, de gjorde det beslutet eftersom det var det bästa för sin familj.

Ta itu med det.

Slutligen, vad vi behöver är fler kramar, och mindre om dom, ty att vara förälder är det svåraste och mest givande jag någonsin gjort, och gör det hela lite sömn gör det ännu svårare. Låt oss vara en stam, folk. Låt oss alla hoppas och älska varandra.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar