Co-Sleeping, Alltid Och För Evigt

Mina barn har återvänt till vårt sovrum för att sova, 15 och 12 år efter deras ättföljd, som är rolig, för när vår förstfödde var en nyfödd, min man och jag låg runt läser Searses' Attachment Parenting Boka högt till varandra, fnittra. Vi var trötta, men ändå.

Som en sida noterar, eller kanske till och med en bildtext, i avsnittet om sömn, Searses hade tänkt att försäkra sina läsare att barn sällan valde att fortsätta co-sleeping bortom sin 6: e födelsedag. "Oh min gud!" vi skrattade och skrattade. "Vad händer om Ben är fortfarande i vår säng när han är 6 ! " Hans framtid barndom var en total abstraktion, å ena sidan, tiden gick så konstigt att kanske i 20 år skulle det vara nästa eftermiddag. Och, å andra sidan, Searses var bara så effing konstigt. Det var en ritning—eller kanske bara en beskrivning som lämnats in sig levande i mitt sinne—för att alla åtta Sears avkomma läger i sovrummet på olika sängar och futons och mats. Rotskott.

Och jag älskade co-sova! Det var inte för att det utgör någon inneboende rätt i världen, men bara för att jag älskade det, men inte unambivalently. Det var vintergatan famlande, den månbelysta baby face och, senare, den månbelysta barn ansiktet och även en annan månbelysta baby ansikte som log manically på mig i natt, sängen drog upp till sängen med ena sidan ner, sedan en annan liten sängen sätta upp på pålar för att passa höjden, alla i en torktumlare av ren bomull pyjamas och doftande hårbotten. Också, jag var trött för år och år, ska jag säga, redundant.

Vad som hände var att vi blev Searses utan att man riktigt märker det. Barn ammade för mycket och för ofta. Alla är läggdags ritual inblandade dagar-långt maraton står inför torka och läsning detta boka och detta boka och detta boka, de särskilda godnatt musik på och då ligger det som en Resusci Anne HLR utbildning skyltdocka medan människor dias och klappade mig och smekte mitt hår mellan sina fingrar, som hölls härvor av det i sina händer medan de gled in i drömmar, och jag var så glad och uttråkad och utmattad och flödar över av tacksamhet över att jag föll in i den typ av bästa-av-tider/sämsta-av-tider beery koma som definieras 8 p.m. till midnatt under mycket lång fas av mitt liv.

Ibland, med en strålkastare på, jag läste föräldraskap böcker som fick mig att känna mig dömd. Klart, barnen skulle aldrig sova på egen hand eller ensam, och jag skulle vara fast under dem, en skrumpen gammal kvinna, medan de snarkade sin väg in i medelåldern. Vi tittade på min brors barn en gång under natten, och när jag frågade om sänggåendet rutin, sade han, "Åh! Ingen rutin. Bara lägga honom i sin säng och släcka ljuset." Vad i...? Han kunde lika gärna ha talat Ork. Jag såg från dörren, som denna lilla person helt enkelt stängde ögonen och somnade, och jag grät av avund och förvirring. Hur...?

Jag bara nämner detta nu eftersom jag ser på platser som Facebook och Huffington Post som, otroligt nog, människor är fortfarande med spädbarn och småbarn! Nya människor med nya barn, precis som vi gjorde sätt tillbaka när. De är fortfarande brottas med sömn problem och val och vad det innebär att göra det eller det, snarare än det ena eller andra saken, och för det mesta, de är trötta och vill känna som det är okej, vilket det är. Det måste vara, med tanke på att även mina två gerillasoldater fruktansvärt sliprar är nu—ja, nejsägare fordom—både utmärkt, oberoende sliprar, fullt kapabel att själv-lugnande, eller vad man nu ska kalla det när benen som är en hundra meter lång.

Men nu är de båda tillbaka, och det var den bästa sommaren i mitt liv. Vi är Searses för säker. Förmodat, de är bara här för gratis luftkonditionering, men sanningen är att ingen lämnar ännu på många kalla nätter när det inte är påslagen. Vi har alltid hållit en liten futon på vårt sovrum golv— "Den Crouton," det kallas, för febrig eller mardrömslika eller person att titta på för många skräckfilmer som plötsligt har typ av en The Shining känsla om sitt eget rum och nu har vi dragit i en annan madrass också. Rummet är som ett tält, filtar och kuddar överallt, katten krumsprång runt, rulla runt på toppen av alla, böcker och strålkastare och anteckningsböcker och pennor utspridda överallt. Det är som att campa, eller som en slumber party som går på för evigt. Vi titta på Mystery Science Theater 3000 och hålla dig in på småtimmarna.

Jag somnar till ljudet av min man och son skrattande till Parks and Recreation med sina hörlurar på, min dotter snarkning mjukt. Och jag tror att: Vi kunde ha berövat oss av denna . Vi kunde ha gjort det som någon annan tyckte att vi borde ha gjort, snarare än levde på samma sätt som maximerat vår gemensamma lycka. Visst, det kommer att falla mycket fort, och festen kommer att ta slut, som parterna gör. Vi kommer tillbaka filtar och kuddar och barn till sina rum och sova ensam igen, bara för oss i den stora sängen, vilket inte är så illa, inte riktigt. Men jag måste smyga runt i mörkret igen för att få vad jag är efter, vilket är vad jag kan se nu, utan att ens lämna min säng: den månbelysta ansikten, den månbelysta skönhet av dessa enorma barn med deras kistor stigande och fallande, stigande och fallande, eftersom jag är den lyckligaste personen i världen.

ADVERT

Lägg till din kommentar