Jag Lärde Mig Att Älska Min Ex-Make För Våra Barn, Och Detta Är Hur

Att få skilde sig är aldrig en del av någons fem-årsplan. Hur många kvinnor har gått ner i gången, såg på deras stilig brudgum, och tänkte, "jag kan inte tro att jag kommer att bli den framtida ex-Fru Jones? Han kommer att vara ett bra ex-make!" Hur många pappor har låst ögon med sina nyfödda söner på sjukhuset rummet och tänkte, "Det är min pojke. Jag kan inte vänta med att kasta lite boll med honom varannan helg."

Noll, jag kan tänka mig.

Skilsmässa var aldrig tänkt att ske till oss eller till våra barn. Det tar oss den väg som vi tänkt för våra familjer. När vi kommer igenom den initiala chock och fruktan som följer skilsmässa, frånskilda kamp för att definiera den nya familjen, inklusive sådana med våra ex-makar. Vi är också kvar att lära sig nya sätt att co-parenting och att skapa en ny by, eller bygga om våra befintliga, för att hjälpa oss att hand om våra familjer. Co-parenting är ingen enkel uppgift.

Jag har haft perioder av mycket framgångsrik co-parenting med mitt ex. Så mycket så att andra föräldrar är chockade över att lära sig att vi verkligen är frånskild. Jag har också varit som mamma som har varit (pinsamt) engagerade i full-on verbal strid med mitt ex på en händelse i skolan. Det finns ingen mirakelkur för att co-föräldraskap efter en skilsmässa, men ett bra ställe att börja är konsekvent behandling av dina ex med respekt och kärlek. Inte romantisk kärlek, naturligtvis, men människa till människa, förälder till förälder, vi-aktie-fantastiska-barn-och-alltid-kommer att älska.

Hur gör vi för att åstadkomma detta efter en skilsmässa, även i de mest kontroversiella relationer? Vi hålla det enkelt, börja i liten skala, och kom ihåg att det är allt för barnen. Som du fortsätter din resa av co-parenting, överväga att anta följande beteenden:

1. Acceptera det som är

"Lycka kan existera endast i acceptans." – George Orwell

Vi måste acceptera slutet av äktenskap innan vi kan gå in i en hälsosam co-parenting relation. Detta betyder inte mer vad-iffing, inget mer att skylla på, och aldrig mer hata. Om du fortfarande försöker lista ut varför, eller hur äktenskapet slut, det kommer blur din förmåga att behandla ditt ex på ett kärleksfullt sätt. Stressa inte dig själv genom denna viktiga process. Du kommer till acceptans i din egen takt. När du är på godkännande kommer du att känna det i din själ. Ditt barn kommer att nämna något om din ex-make / maka och du kommer inte att ryser vid ljudet av deras namn, kommer du inte känna defensiv eller konkurrenskraftiga, och du kommer att känna igen och uppskatta kärleken i ditt barns ögon för ditt ex.

2. Gör ett medvetet beslut att sätta barnen först varje dag

"Det var den dagen hon gjort sig löftet om att leva mer från avsikt och mindre vana." – Amy Rubin Flett

Leva med avsikt. Hitta ett sätt att påminna dig själv om att du idag kommer att sätta barnen först och du kommer att behandla din co-parent med kärlek och respekt. Skapa ett mantra och upprepa det som behövs. "Modell kärleksfulla beteende" är min nyaste mantra, och jag upprepar det för mig själv om och om igen hela dagen. Det är en enkel påminnelse om att jag vill att mina barn ska se mig som ett instrument för kärlek.

3. Förgyller ditt ex

"Vem som helst kan hitta smuts på någon. Att vara den som hittar guld." – Ordspråksboken 11:27

När ditt barn berättar en historia med dig om dina ex, utmana dig själv för att komplettera dina ex föräldraskap. Min son delade en berättelse med mig om ett roligt spel som han spelade på fotbollsträning. Hans pappa är tränare och jag tog det som en möjlighet att modellera kärleksfulla beteende. "Wow, Pappa verkar som en riktigt kul coach. Du är så lyckliga att ha en sådan bra pappa." Emmet ögon lyser upp. Det finns så många möjligheter att visa ditt barn att du ser bra ut i sin andra förälder.

4. Säga förlåt

"Pride handlar om vem som har rätt. Ödmjukhet handlar om vad som är rätt." – Ezra T Benson

Om du röra upp och tala till eller om ditt ex framför barnen, göra det rätta och be om ursäkt. Jaget måste ställas åt sidan när co-parenting. Mina barn nyligen bevittnat mig skriker på min ex om fotboll uniform han glömde att packa inför helgen. Jag sa senare till mitt ex framför barnen, "jag är ledsen att jag förlorade mitt tålamod innan och pratade disrespectfully." Jag bad om ursäkt för en anledning och av ett enda skäl: de barn. Det gjorde inget som var fel. Jag ville föregå med gott exempel för mina barn och lätthet någon spänning som föregående argument kan ha orsakat sin ungdom, men komplex sinnen.

5. Hålla vissa pre-skilsmässa traditioner

"Familjens traditioner motverka utanförskap och förvirring. De hjälper oss att definiera vilka vi är, de ger något stadig, pålitlig och trygg i en förvirrande värld." – Susan Lieberman

Mitt ex och jag fortfarande fira våra barns födelsedagar tillsammans. Vi träffas i ett av våra hem för att fira födelsedagsbarnet tillsammans med leenden, skratt och minnen. Det är en ovärderlig gåva till födelsedagsbarnet. Det erbjuder en komplett familj tradition för deras memory bank-och it-modeller kärleksfulla beteende och väl placerade prioriteringar.

6. Lär av dina misstag

"Misslyckande är möjligheten att börja om igen mer intellektuellt." – Henry Ford

Det är okej att röra upp som en förälder och en ex-make. Det är en möjlighet för tillväxt. När du hittar dig själv att bryta en av er egen personliga co-parenting bud, hålla dig ansvarig. Tillbringa lite tid innan sängen att se över ditt beteende för dagen. Där gjorde du gå fel och hur du tycker om det? Erkänna det, bestämma hur du skulle ha hanterat saker och ting bättre, och låt gå för det. Vara medvetna om och vara villig att förändras, men inte slå dig själv.

Min 13-åriga dotter nyligen kommenterade i bilen, "Mamma, jag känner mig så lycklig för även om ni är skilda, du är fortfarande goda vänner." Denna enkla kommentar fungerar som konkreta bevis på att vi har gjort något rätt för de senaste sex åren. Bakom kulisserna, vi är faktiskt inte de bästa av vänner och det är en hel del spänning och konflikt om ekonomin, rider till idrottsevenemang och medicinska och pedagogiska beslut. Barn är motståndskraftiga och deras kärlek är ovillkorlig. De håller på så hårt att den positiva och den är snabb att släppa det negativa. De älskar oss för oss och de förlåter fullt och enkelt med ett hjärta fullt av kärlek. Vi kan lära så mycket från dem om vi förblir öppen.

Efter skilsmässa, föräldraskap är en utmaning, men det gör att bygga karaktär, styrka och motståndskraft. Oavsett vad du gör något rätt. Och om du börjar ifrågasätta att titta på dessa vackra barn. De är som klapp-på-din-baksida som du så förtjänar. Det är inte lätt, min frånskild kamrat, men kom ihåg, du är inte ensam och det är värt det!

Om du gillade den här artikeln, chef över till att gilla vår Facebook Sida Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Lägg till din kommentar