Den Mycket Effektiva soppåse Strategi för Att Städa barnens Rum

Du vet vad som bara käkar min röv? När jag ge mina barn samma riktning över och över och över igen, och oavsett hur mycket tjat, de bara inte lyssna. Var det inte en vetenskaplig studie om hur, när moms tjata då barn tenderar att göra bättre ? Tja, inte i mitt hus. Och det innebär att jag var tvungen att ta saken i mina egna händer.

För den senaste månaden, min 7-åring och jag har varit inlåst i en kamp över hans sovrum. Specifikt, hans enorma samling av Samurai warriors, origami experiment, pussel, smutsiga strumpor, serietidningar, och gud vet vad annat är att leva på hans golv, under hans säng, i hans garderob, och djupt i hans byrålådor. Hans rum är en jävla katastrof, och Jag vägrar att rengöra det beror på 7 år gammal, är han säker på som fan är tillräckligt gammal för att plocka upp sina leksaker och lägga dem i toy box.

Gör andra föräldrar att ta itu med denna skit?

Efter att ha provat allt från tjat, muta, och vänder rengöring till en "kul" spelet hela vägen till en familj talar om personligt ansvar, jag var helt slut på idéer. Och sedan en natt när jag var på Facebook jag läste en rolig meme av några berömda pappa bloggare som sa att han skulle städa sitt barn är stökigt rum med en soppåse. Att Tyckte jag var jävla lysande .

Så jag gick till köket och tog en soppåse ut ur skåpet. Då jag satte ugnen med timer till 30 minuter, och skrek upp för trappan till min son.

"Hej! Jag ger dig 30 minuter att städa ditt rum en gång för alla! Om du inte rengör alla leksaker, böcker, och tvätt av din golvet, så jag kommer att komma upp det och kasta det i en soppåse och du kommer att inte få tillbaka det!"

Jag väntade.

Jag hörde ingenting.

Jag skrek igen. "Hej! Behöver jag göra för att komma upp där?!"

Äntligen fick jag ett svar, "Mooommm! Jag vill inte städa mitt rum!"

"Tid är en tickin' kiddo! Chop Chop!"

Nästa 29 minuter drog ut på tiden. Jag kunde höra fötterna stampar i hela våningen ovanför mig, och vid mer än ett tillfälle, jag var ganska säker på att jag hörde lite missnöjd mutterings. Men jag brydde mig inte — jag följde upp med denna plan eftersom inga barn för mig skulle leva som en jävla slusk samtidigt stampa över de otaliga möjligheter som jag inte hade gett för honom att göra skit på sitt eget sätt.

Timern gick. "Okej, grabben! Tiden är upp. Här kommer jag!" Det var som en hemsk omgång kurragömma, utom i stället för att söka min fnittrande barn, jag var på jakt efter en skit på golvet som jag kan slänga i en soppåse för att lära självbelåten min son en läxa.

Jag gick in i hans rum och möttes med vad jag bara kan beskriva som en lavin av saker — varje jäkla där .

Det tog mig under tre minuter för att saker som påsen tills det var så full att det var hotar att dela öppna. Förresten, samma Legos tortyr din nakna fötter och kommer att rota igenom en plastpåse som ingenting.

Mina barn skrek om hur orättvis jag var. Han klagade om vad en hemsk huset han bor i. Han hotade med att springa iväg och leva med sin bästa vän ner på gatan. Men när tårarna var torra och hans sista eldiga andedräkt stubbed ut, han lugnat ner sig och kom för att prata med mig om vad som hände.

Vi pratade om ansvar och ta hand om våra favorit saker. Och sedan hjälpte han mig att avsluta städa sitt rum. Han var inte glad, men han var villig. Vi tvättade fönster och dammsuga golv, organiserade hans byrålådor, och sätta tillbaka böcker på bokhyllan.

När det var över, vi gjorde en överenskommelse att om han skulle hålla sitt rum rent efter två veckor, utan mitt tjat, han kunde tjäna hans påse med saker tillbaka. När tiden kom, vi gick igenom innehållet tillsammans, och alla hans skatter som var inlåst i garaget för två veckor hittat rätt hem.

Det har varit bara ett par veckor, men så långt, detta var nog den mest effektiva lektion i att städa sitt rum att min son har haft någonsin. Han vet vad som kommer att hända om hans rum förvandlas till en stinkande sopor gropen igen, och han vill inte att morsan visas i sin dörröppning med en stor, svart väska.

Låt oss alla be för att det sticks.

ADVERT

Lägg till din kommentar