Jag Har Ett Rent Hem, Och jag är Fortfarande En Hands-On Mamma

Vi hör det hela tiden: En stökigt hus är ett lyckligt hem. En smutsig house motsvarar barn som är älskade. Om det är stökigt, det är minnen. Ren motsvarar en trist och tråkig hemmafru. Varje gång jag hör detta, jag blir mer frustrerad än jag var innan. Jag är en snyggt freak—kanske lite over the top. Mina barn är så vana vid bullret, att de kan somna medan jag dammsuger. De vet var jag har städat av doften av rengöringsmedel. De vet att de leksaker som sätts undan innan vi går ut. De bor på ett fint och rent hus. Det är fortfarande ett hem. De är fortfarande glad. De gör fortfarande otaliga minnen varje dag. De är nyfikna och smarta. Och jag är en rolig person!

Jag är inte perfekt. Jag är inte alltid kul heller. Men jag är alltid en bra mamma. Vi har alla olika förhållningssätt till livet och föräldraskap. Vissa människor tycker om saker och ting runt omkring dem. Vissa gillar det minimalistiska angreppssättet. Vår livsstil påverkar inte beloppet av lycka eller kärlek i vårt hem. Lycka är smittsamt—det börjar med en person. Min farfar alltid sa, "När Mamma är inte glad, ain' t nobody glad." Smart kille. Detta kunde inte vara mer exakt. För mig som är funna i att organisera min spice låda i alfabetisk ordning. Ett golv utan smulor. Saker i deras ställe. Jag är glad när alla leksaker tas bort och lukten av Tall-Sol ligger i luften. För några veckor sedan, jag hade några timmar för mig själv. Min bästa vän var så avundsjuk och frågade mig vad jag skulle göra. Hon blev inte förvånad när jag svarade med "rena toaletter." Det är självklart att det inte är kul. Men det är kul att ha en ren toalett.

Nu när min toaletter är rena, jag är i den bästa av stämningar och glada över att kunna leka med mina barn. Vi är ständigt gör en enda röra. Det är färg, Lego och actionfigurer, och det finns alltid en trafikstockning som gjorts av Hot Wheels någonstans. De som vanligtvis finns med botten av min mans fot när han kommer hem från jobbet. Vi bakar—med strössel! (Okej, inte de små bollarna—de får överallt!) Mitt soffbord är täckta med klistermärken som kommer inte vika, jag bara berätta för folk att vi går för mosaik utseende. Livet är bra. Vi spelar. Vi städar upp. Mina barn kunde inte vara lyckligare.

För rörigt mammor där ute, frukta inte. Kalla det karma, eller bara helt enkelt inte rolig. Min 2-åriga dotter är den i särklass messiest killen på planeten. Inget skämt. När jag gav hennes svarta bönor med middag. Bara en gång, eftersom jag aldrig kommer att göra det igen. Jag visste inte att det var möjligt, men hon bokstavligen täckt varje nakna tum av hennes hud med svarta bönor. När hon inte äter, hon slet papper från böcker och dumpning ut Lego lådorna. Flickan är superhjälte för stökigt hus. Jag gör mitt bästa för att anamma denna personlighet som är så drastiskt annorlunda från min egen. Det är som hon är efter allt. Och snyggt freak som jag är. Mina barn kommer att lära sig att hantera med mitt sätt, precis som jag kommer att lära mig att göra samma sak för dem. Och medan de är unga, de njuter av att ha en mamma som mig—som ofta har jämförts med Monica från Vänner —kan bli en riktigt bra exempel på hur renlighet och oändliga minnen kan samexistera.

Jag har alltid varit på detta sätt. När jag var liten, jag skulle göra ett spel ur städa mitt rum för att övertyga min bästa vän att hjälpa till. Och det gjorde hon! Nu är vänskap. Moderskapet har intensifierats mitt behov av rengöring. Det är trots det faktum att tillsammans med dem som är "söt" maximer stökigt hem som är perfekt för barndom, det finns oändliga råd informera nya mammor att när barnen in i bilden är det dags att säga adjö till renlighet och ge plats för oreda, kaos och okontrollerbara lukter. När jag hörde detta, min första tanke var "utmaning accepterad." Jag ska visa dessa rörigt mammor! Och jag har. Jag är alltid rengöra något. Jag kan inte ens njuta av driftstopp om jag ser damm på min TV står. Se till, att barnen gör detta helt en bedrift, speciellt min dotter. Hon kan göra en röra av allt. Bara i morse, hon lade sin hand på mitt kaffe. Det gick överallt. Var inte rädd, det var iskallt. Och ja, jag drack det—fortfarande läcker.

Ledsen, messy moms, men vi är glada för. Vi är också roliga och fåniga. Vi gör minnen hela tiden, ofta tillsammans med dig. Jag antar att din klibbiga golv och rörigt counter är inte anledningen till att dina barn är glada. Hur mycket kärlek är inte beslutas av höjden av tvätt-högen, och den dyrbara minnen är inte som sipprat ut ur den överfyllda skräp låda. Kanske de "söta" små skyltarna bör läsa: "Stökigt eller rent, våra barn lever drömmen", eftersom precis som de röriga hus, vårt snyggt och prydligt hem är roligt, kärlek och minnen. Och rena toaletter.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar