Hävda Er Själva: Ett Brev Till Min Döttrar

Era ansikten le sött på mig nu, och du vill att jag ska vara med dig vid varje tur. Hur dina små kroppar vila på min och söka konturerna av min hand verkar väldigt vanliga nu, det är ibland svårt att definiera var du slutar och jag börjar vi är så sammanflätade med varandra.

När jag först blev mamma detta var förvirrande för mig. Jag var skräckslagen försöker att förstå vem jag var och vad jag hade blivit, oberoende jag hade en starkt skyddad ledde till ett måste och behövs, för att en kompromiss i hur jag såg min kropp och mig själv. Barn behöver inte förhandla om, och du var inget undantag. Jag blev både mer och mindre, som jag trodde att jag var. Du gjorde mig i din bild innan du var född, och vi har dansat sedan dess, mina tjejer och jag.

Men du kommer inte alltid behöver mig på detta sätt, och en dag snabbare än jag kan föreställa dig att du inte kommer att söka tröst i min kropp och min röst som en buffert mellan dig och världen. Du kommer att driva mig bort för att göra din egen väg, att ta reda på vem du är utan mig, kanske utan varandra, även om min största förhoppning är att du och dina systrar håller fast vid varandra genom livet, för ingen kommer att dela ditt förflutna, dina föräldrar eller dina minnen på det sätt du kommer med varandra. Detta förestående separation ont i mig i min märg, men min uppgift är att rusta dig för det, så att det förbereder dig för att föra kampen med världen, men mest av allt med er.

Jag hoppas att en dag när du söker, och hitta er förlorade mellan vem du vill vara och vem du är, eller vad du trodde att du skulle vara, men har inte förstått, vet du någonstans inom dig själv och den helhet som bildas av vem du är. Jag vill att du ska vara hela, även när du är trasig, även när dagarna pressa dig tom och konsumera dina nätter. Jag vill påminna dig om vem du är när jag inte kan eller inte bör det. Eftersom det kommer att finnas tillfällen när du inte kan andas. Det kommer att finnas stunder som är både för lång och för kort, med inget före och inget efter. Det är det som jag hoppas att ni kommer att hitta mig, men viktigast är att du kommer att hitta dig.

Du är mina döttrar, min kärlek och mitt blod. Men du är inte min. Du tillhör du, och du måste göra anspråk på er varje dag. Du gör detta i små sätt. Leta upp och låt dina egna ögon och ta din plats. Tala ordentligt och säger ditt namn med envishet och ömhet. Älska din kropp—en som du använder för att sparka benen högre och högre på swing—för det är ditt hem, och bara din, en tillflyktsort och en plats som ingen annan har rätt. När flickor kommer du ofta att bli ombedd att visa din kropp eller täcka upp det, för att sakta ner eller göra det gå snabbare än du tänker, att känna glädje och att avstå. Du kommer att bli ombedd att göra och vara omöjliga saker, att vara en kvinna yngre än du redan är. Snälla, låt inte din inre röst, den som känner dig bäst, bli överkörd av "de" och "hon" och "honom".

Röster från personer som är viktiga och från dem som inte gör det, kan hota med att göra din kropp, du bär med sig och som bär dig, verkar främmande och fula eller vackra och allomfattande, en "sak" för att kunna utnyttjas och prydd, som om kroppen var du och inte din båt. Även på din starkaste, kommer du inte att kunna ignorera det. Du är mänsklig. Men i skuggorna, i den lugna viskande av dina tankar, kom ihåg att den enda röst som beslutar värt är ditt.

ADVERT

Lägg till din kommentar