Detta Är Kyrkan Till Mig

Jag började göra något för några år sedan efter att en vän till mig föreslog det eftersom det har förändrat hennes liv. Jag vaknar varje morgon, sätta mina fötter på marken, och tänka på alla saker jag är tacksam för.

Jag är tacksam för att vakna upp. Jag är tacksam för mina barn. Jag är tacksam för att rena dricksvatten. Jag är tacksam för att jag träffa en vän för lunch den dagen.

Vad ger mig inre frid eller glädje, oavsett hur liten, jag ser till att erkänna min tacksamhet för det.

Då kan jag ställa in min avsikt för dagen som inkluderar allt arbete som jag vill få gjort, saker runt huset jag behöver för att vårda, och jag har aldrig lämna ut bindning tid med mina barn och vänner. Då jag på något sätt få allt gjort.

Detta sätt att tänka har tagit praktiken. Morgonen stress är den verkliga affären, och jag som används för att starta min dag ut på en uppsjö av aktiviteter att tänka på allt jag behövde göra utan att vara medveten om all ångest och drama var jag orsakar i mitt eget huvud eftersom jag inte vill göra det eller det eller det andra.

Jag kände mig som om jag inte har tid att få till det hela, och istället för att vakna upp och må tacksam för träd, luft, och det faktum att mina barn är här på jorden med mig, jag var nervös, stressad, och skulle känna mig som krymper vid minsta besvär.

När jag först startade denna ritual, det var en kamp. Min hjärna försökte gång på gång att falla tillbaka i sina gamla mönster.

Nu är det andra natur och ett mycket bättre sätt att börja dagen på än när jag använde för att öppna mina ögon och låter min ångest flöda för om jag släpper det, det kommer.

Den här tiden på dagen är när min gudstjänsten börjar. Och om jag inte gör det, det är alltid ett helvete att betala. Det har gett mig mer lugn än alla söndagar har jag satt på en bänk i kombination, och om jag har en morgon när jag lät det glida genom sprickor, min dag går till skit och jag går runt och gör allt half-assed.

Då, när jag får mina barn till skolan, satte jag i mina öronsnäckor, ladda ner en upplyftande podcast eller vilken musik jag känner för att lyssna på (oftast något från 80-talet och 90-talet eftersom det tar mig tillbaka till en enklare tid i mitt liv), och jag kör.

Jag kommer hem och jag känner mig ren och skarp och redo att möta dagen som ligger framför mig.

Ingenting får mig att känna mig mer som är ansluten till mig själv än att lyfta ut tid för att rensa mitt huvud och göra något som är bara för mig. Det har haft lång sikt av att ha gynnat såväl mig som andra människor– särskilt mina barn.

Jag tror på att föregå med gott exempel så att jag inte bara tala om för mina barn vad som påverkar att vara medveten och tacksam och tar tid att göra något som kommer att hjälpa till att dämpa ljud i den dagen, jag uppmuntrar dem att göra samma sak.

Min äldsta har hittat sin kyrka på gymmet och lyfta tunga vikter. Min dotter älskar att sjunga, och min yngsta försvinner i hans skissblock.

När de gör dessa saker, jag kan se en förändring i deras självförtroende och humör. Jag kan berätta att de börjar se samband och förhoppningsvis bygger vanor som kommer att hjälpa dem att leva sina bästa liv.

De är tonåringar och inte alltid förstår orden när de är arga över att inte ha några fler skivor ost eller deras fader gör dem åka skridskor för dagen, och jag påminna dem om att vara tacksam för att de har en pappa som vill göra saker med dem, och hur det är andra maten i kylen. Men åtminstone att de vet vad som kommer när de öppnar munnen för att klaga.

Den definition av andlighet enligt Oxford Dictionary: "kvaliteten av att vara bekymrad över den mänskliga anden eller själen i motsats till materiella eller materiella ting."

Vi behöver inte gå i kyrkan på söndagar eller någon annan dag i veckan i min familj eftersom, för oss, som inte känns som ett effektivt sätt att vårda våra själar. Jag inser att så är inte fallet för alla–det finns inget rätt eller fel sätt att gå till väga. Vad som är viktigt är att du gör saker som foder dig och få dig att känna dig levande och som en bättre version av dig själv.

Jag praktiken andlighet på det dagliga genom att ansluta med mig själv utanför. Min kyrka är att se en uggla flyger framför mig eller en familj av rådjur springa genom snön.

Min kyrka är igång i en timme och veta att jag gjorde något riktigt hårt som var bra för mig även om jag inte vill göra det. Det hjälpte mig att inse att jag är kapabel och har gett mig mer motståndskraft i mitt liv när svåra grejer kommer upp.

Min kyrka är vetskapen om att jag kan ställa upp för en timme och återuppleva en del av min barndom och tänka på någon som jag brukade vara.

Min kyrka är att vara tacksam för små saker som ger mig glädje och att erkänna dem, varje dag, att veta om de skulle försvinna skulle jag bli galen jag tog dem för givet så länge.

Ingenting lär mig mer än när jag tar mig tid att vara medveten om.

Och min kyrka är att dela detta sätt att tänka med mina barn (även om de rullar sina ögon varje gång) eftersom jag verkligen tror att de får ut mer av tuning till de saker som gör dem att känna sig frisk och vid liv, inte bara genom att göra dem, men genom att vara medveten och avsiktlig och om hur de går om sina dagar.

Jag har haft mina år av att inte leva ett andligt liv, jag kommer aldrig gå tillbaka, och jag vill inget mer än för mina barn att börja utforska sin andlighet tidigare än jag gjorde.

ADVERT

Lägg till din kommentar