Jag Lever I Kronisk Smärta Och Usa: s Hälso-och sjukvård Systemet Sviker Mig

Jag är en 24-årig mamma till två uppsättningar av tvillingar. Men jag känner inte för att Morsan är vad som definierar mig längre. Jag är en kronisk smärta patienten. Och detta är vad som styr mitt liv i den här aktuella tillfället.

Det är sant, jag är en nybörjare på den här resan. Och jag ber att denna etikett kommer inte att följa mig under varje väg som jag leder i livet. Men för nu, jag står i klyftan mellan de som lever i kronisk smärta att berätta min historia om hur Usa: s hälso-och sjukvård systemet sviker mig.

För bakgrundsinformation, roten till mina problem härrör från en taskig rygg. En dag var jag helt bra och sedan nästa... smärta till skillnad från allt annat jag någonsin upplevt full min kropp.

När min skada fulla effekter ligger i, tog det (tack och lov) bara fyra dagar för att diagnostisera min sjukdom. Men det tog också tre besök på akutmottagningar, fyra läkare, och för mig frenetiskt och aggressivt skriker, " Varför inte du hjälpa mig?! "för vem som helst att ens låtsas att jag på allvar var i smärta.

När mina frågor kom upp och kliniskt diagnostiserad, det var bestämt att en operation var det bästa, även om jag var ganska ung för denna typ av förfarande. (Eller så fick jag höra om och om igen.)

Men samtidigt, min oro var alltid tystas av sjuksköterskor lugnande för mig att jag bör studsa tillbaka ganska snabbt... eftersom i min ålder.

Nu, jag förbannar dem för att överlämna mig en sådan idol löften. På grund låt mig berätta för er, att denna återhämtning har varit allt annat än lätt på min unga organ.

Min plan var att bli av med min smärta medicin inom de första veckorna efter operationen. Men här är jag nu, fem månader senare, fortfarande lojalt fylla min välbehövliga recept medan dodging apotekare och sjuksköterska judgey ser längs vägen.

Det är en annan sak– opioid epidemi en absolut mardröm för kronisk smärta patienter som verkligen lever i smärta och i desperat behov av opiater. För att få någon typ av narkotika, jag jävligt nära att lämna över mitt förstfödda barn.

Jag förstår varför de måste vara på detta sätt. Vad jag inte kan förstå är varför en del av mina hälso-och sjukvårdspersonal att behandla mig som om jag drog söker när min egen kirurg och smärtlindring läkare erkänner mig som en kronisk smärta patienten.

Tro mig eller inte, jag vill inte ha deras vanebildande tabletter. Jag vill bara ha dem för att fixa mig. Eller åtminstone, jag vill ha mer ansträngning fram till att räkna ut min källa till smärta som inte borde vara ihållande.

Jag vill leka med mina barn som jag brukade igen. Jag vill gå till sängs och inte behöva undra om jag ska doppa i bad fyra gånger under hela natten bara för att mundanely tråkig ytan av min smärta.

Helvete, jag vill bara att en del av mina gamla, pain-free liv tillbaka .

Det är absolut häst skit för att ge mig svammel om att jag ska läka ordentligt på grund av min ålder. För när de gör det, är de inte tittar på mig som individ. De tittar på mig som att jag är en vandrande statistik.

Det fysiskt smärtsamt att röra förorsakar känslomässiga kaos på min vara, eftersom detta är mitt levebröd som jag sysslar med här.

Jag behöver inte spendera en vecka efter vecka på läkare eller ringa läkaren enbart för min egen shits and giggles. Nej, jag lever i ständig, obesvarade smärta. Och jag försöker hjälpa. Scratch that, jag är krävande hjälp.

Inte nog med att jag har mindre än konkreta svar, men jag är ekonomiskt fattiga från min utdragna försök att upptäcka källan till min smärta. På grund av detta skit sjukvården Amerikaner bor i, jag drunknar i skuld eftersom min försäkring hanterar tror att de vet mer än min neurokirurg.

Jag känner mig fast och dömd att leva i en taskig kropp. Det värsta av allt, oavsett hur mycket jag säger dessa ord, jag känner mig som ingen tror mig eftersom jag ser i övrigt friska på utsidan och titta in. Jag skriker in i tomrummet.

När jag ringer min kirurg kontor, jag känner mig som sjuksköterskor behandlar mig som en hypokondriker. Som om de tänker, "Är att Caila..... igen ?"

Ja, hej . Ring-Ring — Det är jag, Caila... igen . Och tills vi räkna ut den källa av min smärta, jag har fyra ord: att Få. Används. Till. Det.

Jag kommer inte att lämnas ut bara för att min smärta visar sig vara svårt att diagnostisera.

Och jag lovar, ingen detta är roligt för mig. Det känns faktiskt som ett kolossalt slöseri med min tid att vända. Men jag försöker fortfarande. Jag är fortfarande söker hjälp genom yrkesverksamma svurit med en ed att läka.

Att konstatera det uppenbara, att jag inte är en läkare eller en sjuksköterska. Även om jag är gjord för att känna sig som en börda, att jag behöver hjälp för detta. Jag kommer inte att backa eller låta min röst bosätta sig i belittlement. Detta är min kropp, detta är min smärta. Det är riktigt. Jag är värdig behandling precis lika mycket som alla andra "lätt " patienten.

Jag vill ha svar på min kroniska smärta. Och jag vill ha dem innan jag är full med en smärta som inte går att åtgärda.

ADVERT

Lägg till din kommentar