När Julen Är Glädje Är Svårt Att Hitta, Eftersom Du Känner Att Allt Känns För Dem Som Kämpar

Det är den mest underbara tiden på året! Det är det! Eftersom den här låten säger så, eller hur? Och TV-reklam? Alla dessa mysiga hus droppande med krans, och flanell pyjamas-klädda familjer smuttar kakao under julgranar laddad med presenter, sedan kör ut för att hitta sin nya lyx bil på uppfarten! Jag menar, Så. Mycket. Glädje! Och låt oss inte glömma att sociala medier-flöden sipprar munterhet med glada familjer på julfester och på skidresor!

Jag kan bara inte känna det — inte glädjen, merry detta och att, spänning och förväntan mina barn har. Inte nöjet av att dekorera och utbyten gåva, eller stora fester familj och alla andra festliga åtaganden som jag behöver för att ta del av.

Och det är inte för att jag är grinchen, anti-Jul, eller vaknade och tog min Bah-Humbug piller i morse. Det beror på att för mig är säsongen, alltid för med sig en känsla jag inte tycks kunna skaka: sorg . Massor och massor av empati och sorg för dem i denna värld som kommer att ha en Jul utan .

Som ett barn, mina Jular var full av förundran, glädje och massor av baby dolls och nya cyklar under trädet. Det var inte förrän en dag, när de märker min mamma tyst gråt under en Jul-låt, som jag insåg att Julen för många människor var inte den mest underbara tiden på året — det var den svåraste tiden på året.

Jag frågade min mamma som dag varför en Christmas carol skulle göra henne gråta, och hennes svar för alltid förändrat hur jag känner inför semestern. Hon sade, "den Här tiden på året är den värsta tiden på året för vissa människor, för många människor. De saknar nära och kära, barn eller föräldrar. De inte har råd med julklappar till sina barn eller till och med en god måltid på bordet vid Jul. De kan ha haft en tragedi i sitt liv, och en semester utan att en nära anhörig kan vara outhärdlig. Vissa människor kommer inte att göra det hemma till Jul någonsin igen. Och för många, de vill bara att allt ska vara över, eftersom det är alldeles för smärtsamt att vara tvungna att vara glada, när varje dag är en kamp."

Från och med denna dag, jag har aldrig tittat på Jul samma. De tunga och ofta värk empati för de som lider och sörjer den här tiden på året kan vara så tungt i mitt hjärta, det gör det nästan omöjligt för mig att hitta glädjen ibland. Jag antar att när du är typen av person som känner till alla de känner, de känns, särskilt dyster de studsar på till Jul, kan nästan bli för mycket att bära för en person, särskilt en mamma.

För mina barns skull, jag vet att jag ska hålla Julen rolig och minnesvärd, och att alla deras skola och aktiviteter i kyrkan är inte tänkt att vara betungande och jobbigt, men i stället möjligheter för bestående minnen semester. Men till mig att de bara inte känna sig så viktiga som jag försöker minska belastningen och ge en bit av glädje för dem som lider av vänner och grannar på Julafton.

Detaljhandelns marknadsföring övertagande av Jul och det samhälleliga trycket på att ha en bild perfekt semester bara att lägga till den ångest jag är säker på att de som lider är redan känner, och det är något jag inte kan fn-se. Där de flesta ser livsmedelsbutiker hyllor fulla av semester avlat, jag ser familjer, beroende på mat banker. Där vissa ser välklädda familjer ler brett på fotokort, jag ser familjer som står inför det faktum att deras julkort detta år kommer att saknas en ledamot. Där det finns internet leksaker erbjudanden att vara hade överallt, jag ser en ensamstående mamma räkna förändring och försöker lista ut hur hon kommer att göra Julen morgon faktiskt hända.

Jag kan ge och ge och ge och att det aldrig kommer att vara tillräckligt, och kommer aldrig att ta bort det faktum att det är smärta, kamp, och förluster i livet, och de behöver inte ta en paus under semestern. Och för oss som är känsliga människor? Ja, vi hamna rånad av en glad semester på grund väljer vi att fortsätta att se ångest och svårigheter i våra medmänniskor.

Men jag har lärt mig att det inte måste vara så. Jag kan välj att göra en skillnad i livet för dem som har svårigheter vid Jul, och det gör jag.

Men jag kan också välja att göra en sak: Jag kan leta efter hopp och ljus även i mörker, och som det visar sig vid Jultid, det är lite överallt. Och det är en plats där det kommer att lysa över allt. Den 25 December, i genomsnitt nästan 6,500 bebisar kommer att födas. Det kommer att vara värt 6 500 mammor och pappor uppackning den största gåvan av alla och hämta hem en present som alltid kommer att vara kär för varje dag på året, inte bara under semestern. De barn som är allt underbart om Julen, och det är inte garland, socker cookies, eller julklappar. Det är hopp om en ny början, och löftet att även mitt lidande, det kommer alltid nya liv.

Visar sig att ett år har jag också fått som gåva. Min tredje son kom till världen på nyårsafton — en perfekt och evig påminnelse till mig att säsongen behöver inte vara sorgligt trots allt.

ADVERT

Lägg till din kommentar