Julkort Bild Varje Dag

"Du jagar honom och att jag ska få Cheerios," jag skrek till min man, Mark.

Klädd i familjen porträtt klädsel, han åkte efter vårt arton månader gamla son, Cameron, på bakgården. Det var julkort Bild varje Dag och den fruktansvärda tvåor hade gjort en tidig debut. Cameron förkroppsligade karaktär, Dash, från The Incredibles, men glömde att skicka pm. Vi hade anlitat en professionell fotograf för ett möte, tyvärr för henne, det var inga faktiska sitter inblandade. En mer korrekt beskrivning skulle vara action fotografering som liknar ett fält korrespondent mest tärd dag.

"Vi kanske inte borde ha gjort detta, försöker att ta en formell bild med ett och tre år gamla pojkar. Bara be om ursäkt till fotograf, betala henne och sända hem henne," min make suckade.

"Inte alls," jag mimade. Jag var fast besluten, driven att ha minst en trevlig familj skott för den kommande semestern utskick till 175 av våra närmaste vänner och släktingar. Komplett med en Julen brev författad av undertecknad. Det var säsongen av att ge, ge inte upp. För mig, photo shoot var en tårta promenad...er, kanske tårta springa, men jag hade överlevt mycket värre dagar, solo. Ett improviserat spel för småbarn tag med tre vuxna som utövar tillsyn var inte tillräckligt för att stänga vår produktion och ner. Mark var förståeligt nog generad (och kanske lite utmattad) på grund av situationen. Vad han inte förstå, var att jag skulle aldrig igen ha rena ansikte, hår-borstad barn sport semester slitage — vit turtlenecks under röd kabel sticka västar med svart brett val manchestrar. Från Talbot. Västarna innehöll även gammaldags bruna knappar som fick dem att se ut som blivande professorer. Jag är även klädd i en anständig tröja set jämfört med min vanliga mamma hoodie. Suddiga eller inte var bilden kommer att hända.

Laura, fotografen, hade ännu att uppleva de glädjeämnen och utmaningar av omsorg för småbarn. Som sagt, hon hade tålamod och energi för att uthärda våra stökiga utflykt. Hon föreslog att vi skulle sätta pojkarna på vårt varv för en offentlig foto, så jag hämtade en filt. Vår äldre son, Grant, vred, men barnet skulle inte falla till föga för stillbildsfotografering. I själva verket, att viss serie visar Markera att ta tag Cameron, Heimlich Manöver-stil, för glatta livet. Trots den rutiga filt, det var ingen höjdare.

"Vi kunde ta några inomhusbilder," Laura artigt föreslog, hennes eventuella dolda motiv för att hålla pojkarna som finns. Ingen lycka på den lokalen heller. Det fanns inga tårar, bara massor av distraktioner och rörigt småätande. Slå två.

"Hur är det med vår veranda på baksidan?" Jag frågade, fortfarande tävlar om den perfekta familjen bild. Verandan var det. Med pojkar hissas, en per förälder, vi ställs mot de vita trä räcke. Nära en timme hade gått.

"Say Cheese. Säga Spiderman. Säga Familj," Laura uppmanade. "Familjen" var det magiska ordet — den tredje, alltid charm.

Vår veranda sköt inte bara glatt överraskade oss, men verkade i samklang med andra. Jag kan tryggt säga, jag har aldrig fått en sådan positiv uppmärksamhet för ett julkort. Jag skulle översvämmas av kommentarer och samtal om att jag hade vunnit en Oscar, det var surrealistiskt. En kusin meddelade vi vann första pris i sin årliga kort tävling. En högskola vän — en enda kille som inte är mindre inramade det i sitt vardagsrum. Min mamma rivs upp.

"Vad då?" Jag frågade mig själv efter att ha fått en så utbredd kudos. Jag antar att vi städar upp nice, resonerade jag. Kommentarerna handlade om känslan i bilden, dess tema av olika slag — en frysning inramade familj full av löfte, kröp och så sammansvetsat som våra söner och västar. Vår pose var att en av oss kramas, hösten bladverk draperad bakom. Det dök upp en avslappnad dag på landet, tagna på klassiskt svart och vit film; the American Dream backdropped av våra egna vita staket. Årets julkort gav folk hopp. Kanske är det nått en äldre tant på en ensam stund eller en lång förlorad vän vars adress jag skulle rensas, pre-Facebook. Oavsett mottagare, våra kort flyttat dem. Föga visste de att till den grad att flytta spelat en del.

Kanske var det vår uthållighet som lyste igenom, som motståndskraft unga föräldrar särskilt famn. Kanske var det min tröja set. Det för evigt förblir ett mysterium. Jag har alltid uppdatera foton runt våra hem, men kan inte förmå mig att ersätta det gamla svart och vitt. Det är inrymt i en metallram med Kokopelli, flöjt-toting, dansa Gud, att min man kom hem från en affärsresa. Om Sydvästra är inte vår stil, jag visste inte veto sin ankomst, det var för användning. Sedan dess bild och ram verkar på något sätt i sync, för att inte bli störd. Även idag, jag kan inte stoppa undan våra berömda bilden, placera den att vila i en kronologiskt ordnad album. Förvaras i wraps, det kan förlora sin super befogenheter. Som en familj släktklenod medfört att en värderingsman för Antikviteter Roadshow, dess värde har ökat med åldern och foto nu håller kännetecken status.

"Kommer jag att få springa efter dig idag?" samma fotograf, Laura, frågade Cameron på årets sitter, sedan försiktigt bannade honom för hans upptåg på en minnesvärd dag. Med en tonåring leende, han ryckte på axlarna och mumlade en kvasi-ursäkt, om än ett dussin år för sent. Julkort Bild varje Dag är fortfarande en av mina favoriter, men min co-stjärnor inte dela denna uppfattning. 2014 mutor var många, som jag hade morot mina boys don något annat än sheened träningsbyxor. Lyckligtvis denna gång, de satt faktiskt, att bara ge varandra i broderlig jabs som de knuffade på plats. Som under tidigare år, Laura fick oss med ord för att vinka äkta leenden.

"Säg Familj," sade hon, som hon knäppte bilden.

Relaterade inlägg: Den Perfekta Bilden

ADVERT

Lägg till din kommentar