Chrissy Teigen Pennor En Ärlig Öppet Brev Om Sin Förlossningsdepression

Chrissy Teigen skriver om sin förlossningsdepression

Chrissy Teigen är mamma-BFF vi alla önskar att vi hade. Hon har varit öppen om allt från fertilitet kämpar för, för mamma-att peka ut, som att erkänna att hon har all den hjälp hon behöver. Hon är transparent. Hon är rolig. Hon tar ingen skit.

Och idag, i en uppsats för Glamour hon avslöjar att hon har en förlossningsdepression. Det ärliga sättet hon närmar sig ämnet och hur hon förklarar hur hon kände sedan hennes dotter Luna föddes kommer att bli en mycket bekant berättelse till många. Och det är just därför det är så viktigt att hon bestämde sig för att dela den.

Luna föddes till Chrissy och make John Legend i April förra året, efter en offentlig kämpar med barnlöshet. Teigen förklarar, "Vi hade vår dotter Luna, som är perfekt. Hon på något sätt är exakt som mig, exakt John, och precis sig själv. Jag älskar henne." Hon erkänner att han har allt hon behöver för att vara lyckliga, men som för mycket av förra året att hon inte känner sig nöjd alls. "Vad i princip alla runt omkring mig—men mig—visste fram till December var detta: jag har en förlossningsdepression. Hur kan jag känna så här när allt är så bra? Jag har haft svårt att komma till rätta med detta, och jag tvekade att ens tala om detta, så allt blir en sådan "sak." Under graviditeten, vad jag trodde var avslappnade kommentarer om IVF förvandlas till rubriker om mig välja kön på min dotter. Och jag kan redan föreställa sig vad som kommer att sägas om mig efter denna antagning. Men det är en sådan stor del av mitt liv och så, så många andra kvinnors liv. Det skulle kännas fel att skriva något annat."

Och det är därför vi älskar henne.

Teigen medger, "Innan detta, hade jag aldrig, någonsin—i hela mitt liv—hade en person säger till mig: 'jag har en förlossningsdepression.' Växer upp på nittiotalet, jag associerade postpartum depression med Susan Smith [en kvinna som nu avtjänar livstids fängelse för mord på sina två söner; hennes advokat hävdade att hon led av en lång historia av depression], med människor som inte tycker om sina barn eller kändes som att de hade att skada sina barn. Att jag inte har något avlägset nära dessa känslor. Jag tittade på Luna varje dag, förvånad över henne. Så jag trodde inte att jag hade det." Så många människor har en "aning" om vad postpartum depression ser ut som, och det är oftast inget som det alls. Jag minns att jag gråter för tre månader direkt efter mitt första barn föddes, men aldrig söka hjälp på grund Jag älskade mitt barn. Jag njöt av att hans mor . Vi delar inte dessa historier nog, så när vi går igenom det själva, vi sluta navigera utländska vatten — osäker på vad som egentligen pågår. Allt vi vet är att något är fel.

"Jag var annorlunda än innan, säger Teigen förklarar. "Att komma ur sängen för att få ställa om i tid var smärtsamt. Min rygg throbbed; mina axlar, även mina handleder—skada. Att jag inte har aptit. Jag skulle gå två dagar utan mat, och vet du hur stor en affär mat är för mig. En sak som verkligen fick mig var hur kort jag var med människor." Vi är så vana att vara märkt "moody" som kvinnor — vi inser inte att vi i själva verket behöver hjälp. "Jag kunde inte räkna ut varför jag var så olycklig," skriver hon. "Jag skyllde det på att vara trött och kanske växer ut roll: 'jag är Kanske inte en fånig person längre. Kanske är jag bara tänkt att vara en mamma.'"

Teigen går in så mycket i detalj på exakt hur hennes liv såg ut för ett tag: "jag började hålla kläder och bekväma kläder i skafferiet så jag inte skulle behöva gå upp när John gick för att arbeta. Det var en hel del spontana gråter." Hon bestämde sig för att få hjälp.

"Jag var så trött på att vara i smärta. Att sova på soffan. För att vakna upp under natten. För att kasta upp. För att ta ut saker och ting på fel människor. För att inte njuta av livet... Min läkare drog ut en bok och började lista symtom. Och jag var liksom, " Japp, japp, japp.' Jag fick min diagnos: postpartum depression och ångest. (Ångest förklarar några av mina fysiska symptom.)"

När någon öppnar upp med detta belopp detaljer om något som de kämpar med, det är en sådan enorm hjälp för andra att navigera samma vatten. Ibland är allt du verkligen vill höra när du kämpar med ångest och depression är: Du är okej. Du kommer inte att dö. Jag går igenom detta också.

Det är så viktigt, som kvinnor, att vi delar dessa strider med ångest, eftersom så många av oss går igenom det. Och vi är naturliga krigare, så ofta vi bara hålla marschera genom det, till nackdel för vår mentala hälsa och lycka. Läs Teigen hela uppsatsen. Och kom ihåg du är inte ensam. Oavsett vad ditt förhållande, det finns kvinnor som känner precis som du gör just nu.

"Jag talar nu för att jag vill att folk ska veta att det kan hända vem som helst och jag vill inte att folk som har det för att känna sig generad eller att känna sig ensam," Teigen skriver. "Jag vill inte låtsas som att jag vet allt om postpartum depression, eftersom det kan vara olika för alla. Men en sak jag vet är att—för mig—bara för att bara vara öppen om det hjälper. Detta har blivit mitt öppna brev."

Om du tror att du upplever förlossningsdepression, Postpartum Framsteg har resurser att hjälpa dig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar