Väljer att Lita på Min Son, Mobbaren

Min son var på väg hem från baseball när jag fick e-post. Det var från en vän vars son är i sin klass: "Detta e-postmeddelande är mycket svårt för mig att skriva .... "Jag har knappt gjort det genom nästa mening innan tårarna vällde upp. Utdrag av noggrant utvalda ord hoppade på mig. "Bråkade," "namn kallelse" och "förnedrande" "mobbning, mobbning, mobbning."

Hur kunde min son, den lilla pojken som jag tog upp att ta fel utanför och ha ett vänligt ord för alla, en översittare? Jag tänkte tillbaka på all den smärta jag kände i min egen barndom för att bli retad om att Judiska och blyg och fruktansvärt platt överkropp. Jag hade byggt upp en fästning av självförtroende och styrka sedan dess, det verkade omöjligt att ord kan skada mig så mycket igen.

Men ändå, det var jag, gråta som ett barn över något som min son hade sagt. Jag satt där, med telefonen i handen, hjärtat i min hals, tills min man och son kom. Min son burst genom dörren, triumferande: "jag slog upp bra, Mamma! Och jag slog två dubblar." Jag tvingade ett svagt leende.

Plötsligt, mitt nr-tid-för-nonsens son stannade mitt i högen av knap lera han skulle spåras i och frågade mig en fråga som jag inte hade hört av honom på månader. "Är du OK, Mamma?" Dessa ord var allt som det tog att släppa lös tårarna jag hade kämpat hårt för att innehålla.

Mina andra två barn trångt runt mig med oroliga ansikten. Jag schasade dem försiktigt ut ur rummet och lämnade min man min telefon för att läsa meddelandet. Efter en stund av djupa andetag och lugna samtal, vi ringde vår son tillbaka till rummet.

"Berätta för mig vad som händer med Matt."

Han behövde säga något bra riktigt snabbt, eller jag var på väg att förlora det igen.

"Jag ... jag ... vet inte vad du menar."

"Jag har en e-post här från hans mamma som säger att du inte har behandlat honom mycket väl." Djupa andetag.

Hans ansikte fick som utseende. Den där hans ögon går all brett och hans kinder få alla röda och hans läppar att svälla upp till sorgliga puffiga kuddar. Den som når förbi alla ilska och misstro, rätt ner i min mjuka ooey sliskig Mama hjärtat och bara fortsätter att pressa.

"Han är min vän, Mamma. Jag har inte varit elak mot honom."

Hans stora bruna ögon samla upp. Jag ville så mycket att tro på honom. Och ännu en ... och ännu en ... jag hade en komprometterande e-post till höger i min hand.

"Är du berättar för mig att hans mamma ljuger?"

Det var inte stoppa tårar nu. Både hans och mina. Eftersom oavsett vad detta svettiga, rödkindade pojke hade gjort, han var fortfarande min pojken. Pojken som jag bar i min livmoder i 9 månader och i mitt hjärta, för mer än ett decennium. Hans fräknar, hans tårar, även hans misstag, på någon nivå, de var alla fortfarande min.

"Nej ... det är bara ... dessa saker är ganska sant, men inte helt sant. Ben är det som gjorde dem."

Ben, den andra pojken i berättelsen, med hans grinigt manér och redan ungdomars ram, han var för enkelt en syndabock.

"Så, du säger Ben gjorde allt det här?"

Han försökte svara, men tårarna bröt upp sina ord i obegripliga ljud. Han nickade istället.

"Vad gjorde DU när Ben var som innebär att Matt?"

"Jag ... ingenting antar jag."

En bild blixtrade i mitt huvud, i min egna femte klass klass. En mitten schooler var att kasta förolämpningar mot mig. Jag kan inte minnas hans ansikte. Vad jag minns är att min vän stod bredvid mig med en absentminded leende på hennes ansikte och sade ingenting.

Han grät så hårt nu. Jag kramade honom hårt. Efter en lång stund tittade han upp.

"Du tror mig rätt, Mamma? Jag ville inte göra något."

Vi pratade en lång tid. Jag berättade för honom att jag inte tror på honom, men det gör ingenting, kan också vara ett dåligt val. Vi berättade om hur vi, rätt eller fel, vi får bedömas av människor som vi väljer att lägga vår tid med. Vi pratade om hur viktigt det är att stå upp för våra vänner. Det var en lång, svår konversation. När det äntligen var över, jag insåg något som jag inte hade varit säker på i månader. Min son fruktar att min brist på tro på honom mer än något straff eller skällde.

Min man och jag har diskuterat en hel del om hur man ska straffa honom. I slutändan bestämde vi oss för på något litet. Inte för att det han gjorde inte var allvarliga, men eftersom han visste den var allvarlig och därför att han, på sitt eget, skapat några mycket tydliga steg för vad han kunde göra för att sona sina misstag. Han gjorde planer på att be om ursäkt till Matt, att aldrig låta Ben misshandla honom igen, och har både pojkar över så att de kunde arbeta ut saker i person. Han kommer att gå vidare med dessa planer. Jag vet att han kommer. För jag menade det när jag sa att jag litade på honom.

Mitt hjärta gjorde ont för timmar efter vårt samtal. Det var inte bara denna episod med sina vänner. Min son växer upp, går vidare från mig varje dag. Tills nu, jag har varit där för hans avgörande ögonblick. Mer och mer, de stora erfarenheter, både bra och dåliga, kommer att hända utan mig.

Istället för att vara där för att hjälpa honom att navigera genom den knepiga ställen i livet, jag kommer bara att kunna lyssna och hoppas att han fortfarande är värden som är mitt råd. Vårt band är snabbt skifta från en av nödvändigheten av att en av kärlek. Alla gamla tidsgränser för och akter föreläsningar kommer att ersättas av något mer lämplig med hänsyn till hans förfall sinne och växande självkänsla.

Så, i stället för straff, jag kommer att ge förtroende, och i stället för belöningar, jag kommer att ge tro. Och alltid, alltid, kommer jag att ge kärlek.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar