Du Väljer Ett Preventivmedel: En Varnande Berättelse

Det finns många saker som är hemska om man försöker i år att ha en baby. Jag har skrivit mycket om stress i en period av infertilitet kan sätta i ditt liv. Men idag, jag skulle vilja ta upp en awesome sak om du försöker föreställa sig förutom alla kön, att inte behöva oroa sig om preventivmedel. Att inte behöva oroa sig om preventivmedel är fantastisk.

Övergången från tänkesätt för att försöka få spermier alla upp i slidan så snabbt och fullständigt som möjligt, för att undvika saker på alla kostnader som är konstigt. Det tar lite tid att vänja sig.

Jag hade hört talas om membran – oftast i filmer från 70-talet och 80-talet. När min barnmorska föreslog att jag skaffar en jag trodde, "ooh. Retro. Varför inte?" Det finns flera skäl till varför jag bör ha undvikit denna montering, men ibland kan jag sakna introspektion och bara dyka in i saker. Detta är en av de situationer där det skulle ha varit bra att "känna dig själv".

Låt mig bara förord detta membran historia genom att bekänna något ganska löjligt. Jag är alltid rädd att jag kommer att vara den person som får något fast upp det kan du inte hitta det – och har att gå till AKUTEN där jag kommer att vara uppfyllda med vad jag kan tänka mig att en läkare i en coal miner ' s hat. Även om det är realistiskt vet jag att min vagina är inte ett bottenlöst tomrum utan slut – jag fick höra några historier i tjugoårsåldern som ärrad mig till att tro att slidan var en plats där saker och ting kan försvinna – kanske aldrig hittas igen.

Historia nummer ett: jag hade en vän som var drabbats av några kramper och obehag. Hon gick till sin gynekolog och fick reda på att hon hade kvar en tampong upp det. En tampong . I månader, var det här in i hennes vagina. Hon hade sex, shopping, gå till gymmet och gå om sitt liv som vanligt med en gammal tampong in i hennes vagina, hon hade ingen aning var det.

Berättelser nummer två – infinity: Nästan varje vän jag hade i college hade en historia av sin pojkvän med att hitta en willy-nilly kondom som hade glidit av under sex. Kombinationen av alla dessa anekdoter och min egen tendens till paranoia och hypokondri har lämnat mig mindre än bekväm med logi saker i min dam delar. Spoiler alert – membran måste göras sätt upp i din lady delar.

Tillbaka till min barnmorska. Hon slog upp membranet idé. Jag säger "Varför inte?" Jag har en vana av att komma ut riktigt nonchalant i situationer där jag inte helt bekväm. Hon frågar om hennes assistent och en sjuksköterskestudent kan observera montering. Igen, svarar jag, "Varför inte?" Det finns så många anledningar till varför svaret på denna fråga borde ha varit: "Nej. Fan nej". Men vem är jag att komma i vägen för utbildning? Också – jag antog att detta var passande att gå för att inkludera mig om på rygg på ett bord ute i en annan riktning och att göra små pratar – mycket som alla mina andra gynekologiska möten. Jag insåg inte att jag skulle vara en viktig aktör i denna montering.

Ett membran ser typ ut som en hoprullad ballong med hårda kanter – men större. Hon visade det för mig, nöp i halv, och det som är smidigt försvann in i min vagina. Jag kunde knappt känna den. Jag blev genast lite panik av det här – men ingen big deal eftersom jag var med i doctor ' s office och barnmorskan skulle vara att få det rätt?

Nope.

Hon informerade mig om att jag behövde få ut det. Jag behövde vara bekväm med att sätta i och ta bort denna sak, självklart, om jag skulle kunna använda den som min primära form av preventivmedel. Även om jag inser att det i verkligheten är denna sak har inte försvunnit in i min ihålig vagina, aldrig hittas igen – jag börjar genast tänka lite.

Henne: Bara stå upp och stötta dina ben upp på denna pall. Nå i och krok fingret runt den nedre kanten av membranet.

Mig: Säkert!

Jag stötta upp min fot och börja fidgeting runt. Tre kvinnor står där och glor på mig. En av dem är att ta anteckningar. Anteckningar! Jag föreställer mig vad de säger samtidigt som desperat försöker att hitta läpp i denna sak:

Patienten svettas.

Papper ridån glider.

Alla riktningar verkar vara att gå över hennes huvud.

Patienten ser förvirrad.

Jag kan inte få det och nu är jag legitimt börjar få panik. Jag inser att det är en barnmorska här för att hjälpa mig, men jag har redan gått ner i kaninhålet. Barnmorskan ser mig svettning och berättar för mig att få på bordet. Hon tycker att det är omedelbart och lyckas pop det rätt igen. Nej! Varför gjorde du sätter tillbaka det där? Få ut det. Ta mig härifrån. Jag behöver inte ha sex igen. Någonsin.

Vi går igenom detta lite sång och dans tre gånger eftersom hon vill vara säker på att jag kan få ut det på min egen. Vi har nu spenderat 45 minuter på detta, så jag har inte hjärta att tala om för henne att det finns inget sätt i helvetet att jag använder det som preventivmedel. Jag har redan övertygat mig själv att ha sex kommer att stoppa denna sak upp i min mage. Ja, jag vet att det inte är anatomiskt möjligt.

Varje 10 dagar eller så får jag ett samtal från apoteket påminna mig om det är det när jag är redo att att plocka upp det.

Nej tack.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar