De Val Vi Gör Som Ensamstående Föräldrar

Det är något jag har upptäckt att om ensamstående föräldraskap över 40. Det handlar om val. Jag kallar det för "ELLER".

Nej, jag pratar inte om operationssalen. Jag antar att den andra halvan av livet kan innefatta ett besök eller två, men jag talar om samband "eller". Du vet hur de läser av Miranda rättigheter när någon har gripits, och det är den del där de säger att perp har rätt till en advokat eller man kan utses för dem? Det är ELLER.

När du skiljer dig, brukar du måste göra ett val mellan tid ELLER pengar. Oftast, det är inte riktigt ett val, och ibland får du inte heller. Jag antar att det är ganska sällsynt för båda parter att sluta med en ansenlig mängd tid och pengar, såvida de inte är kändisar med djupa fickor. Även då, föräldraskap solo ganska mycket garanterar att din tid kommer att vara ansträngd (åtminstone under de dagar när du har barn), och med att hela 50/50 finansiella split i många stater, kan du räkna med att ha mindre på ditt bankkonto eller din pensionsfond, eller i ditt vardagsrum.

Suck. Jag saknar verkligen att antik schäslong.

I vår skilsmässa, jag var den som fick "time", medan han fick "pengar." Jag har mindre stressigt arbetsliv. Tja, åtminstone jag gjorde innan arbete behövdes för att betala lånet. Nu får jag välja mellan att betala för extravaganta födelsedagskalas eller skydd i ett bra område.

Ändå, den före detta maken med den mer flexibla (läs: lägre betalande) jobb blir att ta barnen till möten med skolans kurator och läkarbesök på vardagar när den andra parten är på kontoret. Hej, vänta, är inte det vad som hände när jag var gift?

Som vinnare i "pengar" - kategorin, han är den som får ta dem på fancy semester, köpa dem cyklar, och spela hjälte när barnen vill opraktiskt nya skor eller den senaste versionen av Grand Theft Auto . Kanske med lite mer tid på sina händer, han kunde ha undersökt svordomar och utsvävningar han bara räckte till våra tween när han köpte sade Xbox-spel.

En annan, ELLER: Kvinnor över 40 har oftast att välja mellan sitt ansikte eller sin rumpa. Detta är sant för gifta kvinnor också. Gravitationen inte diskriminera.

På allvar, i den här åldern får man inte ha båda delarna ser bra ut—inte utan medicinsk åtgärd, i alla fall. Om du träffar gymmet religiöst och tjäna en snygg bak, du är bunden att få lite tunt på andra ställen. Allt detta är gott och väl tills du ser dig i spegeln. Alla som fitness och viktminskning skit har lämnat dig med en tunn, slapp ansikte. Vad dra, eller hur? Jag vill tro att det faktum att jag bara har tagit ett flyktigt intresse för fitness alla dessa år har lämnat mig med ett anständigt utseende ansikte. Lite fett kan gå en lång väg på ett ansikte som driver 50.

Som en enda, arbetande mamma, jag har hittat, ELLER att vara en faktor i en massa saker som jag gör. Jag får laga en härlig middag ELLER så får jag för att fånga upp på min e-post. Att timme mellan 5 och 6, när läxorna är i allmänhet klar, är prime time för att få skiten gjort. Men det är alltid ett val. Vissa kvällar måste jag avstå från coq au vin till förmån för en inkorg som inte ser ut som jag har varit på semester i en månad. Vissa kvällar, ELLER förvandlas till HELLER, och vi befinner oss att äta sent på kvällen Kinesiska i vardagsrummet.

På tal om semester, finns det några stora ORs i samband med semester. När jag har råd med det, nu är jag fri att ta mina barn på resor till platser mitt val. (För mer om "när jag har råd med det," se tid eller pengar, ovan.) Jag är så glad insnöade hytter är inte längre med på listan över vad som utgör en "semester."

Å andra sidan, en 1-till 3 vuxna-och-barn-förhållandet är inte så avkopplande, även om du har fått en vacker hyra med utsikt över stranden. Jag är alltid på jakt efter semester egenskaper som har en spektakulär utsikt från köket, för det är där jag kommer spendera majoriteten av min tid. Inte bara du får göra all matlagning och städning på resan, du får glädje av tvätt när du kommer hem. Jag får gå på semester, ELLER koppla av. Ibland trade-off är inte värt det.

Kom att tänka på det, är detta stadium i livet är också förenat med många ANDs. Du får tvätt OCH disk. För många av oss, är det sant under hela vårt äktenskap. Men ärligt talat, vi gillar tanken på att någon ska komma upp och hjälpa oss, även om det bara är en fantasi. Bara tanken på att någon annan vuxen att sätta på en udde för att spela hushållsarbete fairy är tillräckligt för att ta udden av—och ett andra glas vin. Som hjälper.

Det är ett val som jag kan stå bakom. Slutligen, jag måste inte välja det ena eller det andra. Jag tar det första glaset, OCH det andra, tack så mycket.

ADVERT

Lägg till din kommentar