Choklad Karamell Matzo

Jag är inte ofta efter recept som tillhör någon annan, men som Jude, jag anser det vara min plikt att se till att du är alla medvetna om denna choklad caramely godhet. Jag levde i 32 år utan att äta av den och vill inte att någon av er skulle råka ut för samma orättvisa. Jag introducerades till receptet av min vän Colby, som inte själv är Jude, utan skall betraktas som ett hedersuppdrag för henne god gärning. Jag har den makten, du vet.

Det här receptet kommer från David Lebovitz. Jag förenklade det ursprungliga receptet lite eftersom jag är lat och att det fortfarande kom ut perfekt. (Vem behöver bakplåtspapper, ändå?) Han säger att det fungerar lika bra med saltines, och jag tvivlar inte en sekund på.

Hur som helst.

Här är vad du behöver:

6 ark osaltat matzohs 1 dl osaltat smör, skuret i bitar 1 dl fast-packade ljus brunt socker 1 tsk naturligtvis havssalt 1/2 tsk vanilj extrakt 1 kopp semisweet chocolate chips 1 dl rostade, skivade mandlar

Här är vad du gör:

1. Linje a kantad plåt helt med aluminiumfolie.

2. Värm ugnen till 375 grader.

3. Ordna botten av bladet med matzoh, bryta extra bitar som behövs för att fylla i alla utrymmen.

4. Smält smöret och brunt socker tillsammans i en liten kastrull, och koka på medium värme under omrörning tills smöret smält och blandningen har börjat koka.

5. Koka i 3 minuter under ständig omrörning.

6. Ta bort från värmen och tillsätt vaniljsocker och hälften av saltet.

7. Häll över matzoh, sprider sig med en värmetålig spatel.

8. Grädda i 15 minuter.

9. Ta bort från ugnen och täck omedelbart med choklad chips. Låt stå i 5 minuter, sedan ut så att chokladen täcker matzoh.

10. Strö över rostade mandlar och/eller resten av havssalt.

Det är det! Jag fastnade mitt i frysen för att bekräfta och sedan bröt i bitar och åt upp dem alla på en gång. Sluta döma mig. Det var en religiös upplevelse.

SE MER FRÅN SKRÄMMANDE MAMMA RECEPT BOX

ADVERT

Lägg till din kommentar