En Kort Lista På Saker Som Mina Barn Har Förstört

Innan jag blev förälder, skulle jag gå hem till mina vänner och familjemedlemmar som hade barn och blicken i undra på nivå av förstörelse. Även de hem som var rent och snyggt fortfarande visade tecken på vraket — trasiga soffan springs, skåpluckor något från sina gångjärn, matbord med gaffel märken. Jag antog att föräldrarna visste jag bara var "hands-off" - typer eller hade vilda, bråkiga barn.

Då hade jag mina egna barn, och jag har lärt mig att man inte behöver vara " hands-off eller har vilda barnen i ordning för att saker ska bli förstörda. Och det är inte bara dina möbler att de går sönder — det är många saker som barnen förstör helt enkelt genom att vara barn.

Deras Leksaker

Det är inte så mycket att våra barn har brutit deras leksaker så mycket som de har gjort det omöjligt för någon annan att använda dem. Mellan klottra sina bakåt-bokstavsbrickor namn på dem i Sharpie, som ger sina dockor en "makeover" komplett med frisyr och "smink" ( hur gör de alltid hitta en Sharpie ?!), och förlora hälften av bitar av varje multi-bit spel eller en leksak, jag tror inte att vi har kunnat hand ner alla leksaker utanför familjen eftersom vår äldsta var 2.

Våra Väggar

Mellan våra tre barn, vi har haft en vägg författare — vilket är ett ganska bra förhållande, tror jag. Men de har alla varit väggen vindrutetorkare . Har du någonsin tagit en bra, nära titt på väggarna i ditt hus? Gör det inte. Du kommer aldrig att komma över det. Förutom att snorkråkor och smetar jag vägrar att tro är inte choklad, som jag ibland att hitta spår på väggen. Fotspår. Är mina barn X-Män? De har inte några mutant supermakt som låter dem gå på väggarna? Jag tror inte det. Och ändå, där är de .

Min Definition av "Bra"

På tal om smutsiga väggar, mina normer för vad som är en "ren" innebär har tagit stryk sedan jag fick barn. Det är house, naturligtvis. Jag gav upp att försöka hänga med handavtryck på glaset år sedan, och jag är inte ens säker på om jag kan se damm längre, det är så långt ner på min prioriteringslista. Och då det är barnen själva. Luktar du? Nej. Är du är synligt smutsig? Nej. Har du badat denna vecka? Att du tycker det. Okej, du är bra.

Mitt Tålamod

Folk säger alltid att bli förälder lär dig tålamod, men jag tror att dessa människor är rökfria något speciellt. Jag var mycket mer tålmodig person som innan jag fick barn. Kanske är det bara att mitt tålamod blir testade mycket mer ofta, så jag är mer medveten om det. Eller kanske är det att mina nervändar är helt sliten efter mer höra "Mama, Mama, Mama, Mama," att vara skramlade iväg som en kulspruta varje dag i mer än ett decennium. Det kan vara det.

Min Möjlighet att Titta på de Nyheter

Först av allt, små barn behöver inte få höra om vem som mördades i dag. Och för det andra, jag kan inte ta det. Nyheterna är i princip bara hemska berättelser och bevis på att världen jag tog mina barn till verkar vara på väg till helvetet i en hand korg. Varför skulle jag som omfattas mig till detta?

Mina Illusioner Perfekt Föräldraskap

Den här behöver ingen kommentar. Utom kanske bwaahaaahaahaaaa!

Mitt Hjärta

Åh, mitt hjärta. En mors hjärta brister varje dag — med kärlek, glädje, oro, smärta. Jag går omkring tyst exploderar inne hela tiden. Den kärlek jag har för dessa barn sträcker sig mitt hjärta till sin gräns. Glädjen när de fnissa eller triumph eller smälta in i min kropp får mig att undra om min ticker allvarligt kan brista. Ångest över deras säkerhet och min jävighet skallror mitt hjärta som en jordbävning ibland. Smärtan av att titta på dem måste lära sig hårda lärdomar, erfarenheter sina egna sorger och lämna barndomen bakom känns som att jag är fysiskt sönder inuti. Jag är inte säker på hur mitt hjärta ännu fortsätter att fungera i ansiktet av allt det.

Så ja, barn sönder saker. Men sanningen är att allt inte att barnen förstör måste hållas orörda. Jag är tacksam att ha mina illusioner krossade mitt hjärta bruten gavel på en daglig basis. Väggarna? Meh. De tvättar. Leksaker? De var älskade. Mitt tålamod, jag vill tillbaka, men det är mer på mig än på dem. Och nyheten? Det är mestadels skräp hur som helst.

Så gå vidare med ditt wrecking ball själva, barnen. Vi kommer att fixa det som behöver lagas, och resten kommer vi att omfamna den vackra förkrosselse av föräldraskap.

ADVERT

Lägg till din kommentar