Barn & fancy restauranger

För några veckor sedan, Jeff och jag gick ut till en finare middag. Restaurangen var en fin, ny Amerikansk typ plats komplett med dem söt liten amuse-bouches och kniv saker att rengöra bordet mellan kurser.

Efter att vi hade suttit i ett par minuter, ett par gick med ett barn, förmodligen på drygt ett år. Nu, mycket som jag försöker vara ett stöd för föräldrar med små barn, det finns bara några platser som jag inte vill ska se dem. En prisvärd restaurang där jag går att fly min barn som toppar listan. Visst, hon var söt, men borde jag inte höra ett enda gnäll, tänkte jag, så jag försökte att undertrycka en bister uppsyn.

Som måltid gick på, min irritation över dem för att få barnet att middagen var ersättas med skandal att barnet beter sig som... en perfekt ängel. Inte för att jag ville min måltid förstört av en skrikande barn vägrar att äta sin sparris, men det var bättre att de barn som gjorde min verka som vilda djur i jämförelse. Istället för att rulla mina ögon på dem och stirrade på ruby-red glad tjej, jag undrade vad de hade gjort för att skapa en sådan perfekt betedde sig preparatet. Den enda gången jag någonsin skulle ha kunnat ta mina barn till fina middagar är när de sov i sina spädbarn för transportörer. Detta var faktiskt äta kyckling och brysselkål. Brysselkål för tusan!*

Vi hörde inte ett enda pip alla genom middag och passerade deras bord på vägen ut. Så, precis som alla andra normal mamma, jag kan ha precis slagit sin stol över att ge henne något att gråta över. Du vet, bara för att se om hon skulle.

Tja, inte riktigt, men jag ville. Så, nu är jag oförskämt att starta upp. Se vad som händer när du tar barn till fina restauranger? Gör det bara inte.

* Jag hade ingen aning om att den vegetabiliska var faktiskt "Bryssel groddar." Jag har sagt "Brysselkål" hela mitt liv. De saker du lär dig från stavningskontroll. Förresten, jag gillar brysselkål, särskilt rostade med lite olivolja och salt. Men jag avvika.

ADVERT

Lägg till din kommentar