Barndomstrauma inte Bara försvinna, Så jag Kan inte "Komma Över Det"

Enligt Nationellt Centrum för Brottsoffer 1 5 tjejer kommer att bli ofredade. Jag är 1.

Det hände på en sleepover. Vi sov tillsammans på nedervåningen, på utdragbar soffa i vardagsrummet. Hon var äldre med nästan ett år och övertalade mig till att göra saker. Jag visste att det var fel. Jag var rädd och skrämd och tvingad. Jag visste att jag inte borde göra det, men jag gjorde det ändå.

Ofredande är bara en typ av trauma som spökar barndom. Andra typer inkluderar men är inte begränsat till, fysiska övergrepp, bevittnat våld, som knivdåd eller skottlossningarna, kronisk barnmisshandel. naturkatastrof, olyckshändelse, krig, medicinskt trauma, förlust av en förälder eller älskade en, känslomässiga övergrepp, våld i skolan; försummelse; och terrorism. The National Child Traumatic Stress Network rapporter om att en undersökning visade att 68% av barnen hade genomgått en traumatisk händelse vid en ålder av 16. Sällan har dessa barn att utveckla PTSD. Men 20% har akademisk, emotionella och fysiska svårigheter. Och det trauma inte bara magiskt försvinner när du når vuxen ålder heller. Dess förödelse når ut i resten av ditt liv.

De bal inte slut. Eftersom jag var för rädd för att berätta för någon, för rädd för att inte göra vad flickan sa, de höll på att hända. Jag var seriellt antastad vid en ålder av 7 av annat barn. Eftersom ja, ett barn kan förgripa sig på en annan. Jag började dra sig tillbaka i skolan. Detta tillbakadragande gjorde mig rumpan bråkade, som jag var psykiskt inte klarar av att hantera. Mina betyg sjönk. Jag grät hela tiden.

När jag säger att trauma inte går bort, menar jag att det går inte bort . Enligt den Internationella Center för Trauma, Stress Studier de av oss som genomgick någon form av barndomen trauma är ofta hemsökt av "ångest, oro, skam, skuld, hjälplöshet, hopplöshet, sorg, sorg och vrede" — känslor som inte nödvändigtvis är naturligtvis knuten till den traumatiska händelsen. Jag är benägen att känna skuld, till exempel, över saker som inte är mitt fel, som köket är rörigt när jag uppenbarligen hade ingen tid att rensa det. Mer farligt, barndomstrauma producerar även vuxna benägna att "högre förekomst av ångest, depression, självmord och självskada, PTSD, alkohol och narkotika missbruk och relationsproblem."

I mitt fall, missbruk utlöste en latent depression som säkert var som lurar i alla fall, med min dåliga gener och dess efterföljande svårighetsgrad, men det skulle inte ha kommit så snart. Depression förstört min barndom. Att sätta det genom en flishugg och åt. Av olika skäl, det förblev obehandlade. Jag tillbringade min barndom som den sorgliga kid, en med inga vänner, den enda som grät. Jag skär mig själv. Jag slutade äta i ett fåfängt försök att radera mig själv. Jag har längtat efter självmord.

Detta gjorde inte magiskt slut när jag fyllde 18 år, eller gick på college, eller slå några andra godtyckliga markör i vuxen ålder. Trauma inte bara försvinna, och du kan inte bara trolla komma över det. Det hittar nya sprickor, utvecklar nya iterationer. Mitt missbruk hade berättat för mig att jag var värdelös, och i den resulterande depression (som också sade till mig att jag var värdelös), mina föräldrar fick ingen hjälp, vilket leder mig till slutsatsen, ännu en gång, att jag måste inte vara värd kärlek.

Föreningen för Psykologisk Vetenskap säger som en av de mest vanliga biverkningar av lida childhood trauma är — du gissade rätt — en högre risk att utveckla depression, "en psykisk störning som är försvagande och i många fall dödlig." Studier har dessutom visat att "tidiga liv stress visas av att radikalt förändra den neurobiologiska system" som är relaterade till depression. Vi kan inte "bara" att komma över det." Det trauma som vi drabbats av är bokstavligen hårdkodade in i våra hjärnor. En studie i själva verket fann att 75,6% av "kroniskt deprimerade patienter rapporterade kliniskt signifikant historia av barndomstrauma."

Aj då.

Så småningom fick jag hjälp. En kombination av kognitiv beteendeterapi, rekommenderas för övergrepp överlevande och depression patienter lika, plus psykiatrisk medicin, har hjälpt mig att nå en separat fred. Personer med PTSD har ett antal behandlingsalternativ som finns tillgängliga, inklusive långvarig exponering vilket innebär "att gradvis närma sig trauma-relaterade minnen, känslor och situationer"; kognitiv behandling som hjälper dig att "ändra dina tankar" om händelserna, och bep (EMDR), en terapi som innebär att uppmärksamma en back-och-tillbaka rörelsen samtidigt som du minns det plågsamma minnet. Detta låter som lite hippie nonsens, men det är godkänt av US Department of Veterans Affairs och min bästa vän, som har genomgått en hel del trauma i sitt liv, har haft en hel del framgång med det.

Barndomen trauma är behandlingsbara. Det finns hopp — vi är inte dömda till ett liv av olycklig depression, relationsproblem, och alla övriga negativa resultat. Men för att rädda oss själva, vi måste nå ut och få hjälp (oftast med en knuff från en annan person, min kom i form av min man).

Men bara för att vissa trauma som hände när vi var barn betyder inte att vi bara kan "komma över det." Det finns tusentals barn att hantera trauma och helvetiskt efterdyningarna av Orkaner Harvey och Maria. Tusentals barn vittne skottlossning och våld i hemmet. Barn är sexuellt, fysiskt, känslomässigt utnyttjad. Vissa försummas. Avhandlingar saker lämnar ärr som inte bara gå bort. De koppla om hjärnan. De bokstavligen ändra det sätt dessa barn tänker, och vi kan inte förvänta oss att vi, som vuxna, att de bara ska "komma över det." De behöver hjälp. De behöver tjänster. De behöver rådgivning och resurser.

Och mest av allt, de behöver säkerhet. De behöver trygghet. De behöver den skyddande sköld i en familj för att hjälpa dem att bearbeta och ta itu med vad de har genomgått. För om de har det, kanske att de kan undgå att bli en av de deprimerade, de alkoholhaltiga, den ängsliga. De kan inte komma över det. Men de kan få hjälp.

Och så kan vi.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar