Skrubbsår Och Blåmärken Är En Del Av Barndomen, Gott Folk. Så, Följ Med Mig På Bänken?

Åh, hej där, främlingen tyst att döma mitt föräldraskap från hela parken. Varför ja, det var min 3-åriga son som bara sprang i full fart in i en lyktstolpe utan någon uppenbar anledning. Och japp, skyldig, jag är hans mamma — stå över den här, för att inte snubbla över mig själv för att försöka stoppa honom, och inte att skrapa bort honom på trottoaren.

Jag vet att du tror att jag inte betalar uppmärksamhet till mitt barn, och du tycker säkert att jag är en hemsk mamma. Vem vet? Du kan till och med vara rätt. Jag antar att vi kommer att hitta ut i 16 år eller så. Se till att ge mig din e-postadress innan du lämnar parken, så att jag kan skjuta dig några rader om han visar sig vara en axe mördare.

Här är det, jag vet att min son ganska bra. Han tillbringade nio långa månader undanstoppade i min lady delar, och jag har varit med honom varje dag sedan dess. Jag brukade panik varje gång han föll ner — som var hela tiden . När han fick lära sig att gå, att han en gång fick tre split läppar i en enda dag. Han var 10 månader gammal. Det var en goddamned blodbad. Jag flippade ut varje gång och textas blodiga bilder till min syster-in-law.

"Tror du han behöver stygn?!"

"Nä, dude, han är bra. Split läppar läka ihop. Inga problem." (Hon har två underbara vuxit barn av sin egen, så är hon min svart-bälte mom sensei).

Efter månader av ångest över varje skada, började jag att läsa min son lite bättre. Nu kan jag nästan alltid att säga om han kommer att kunna skaka bort det på hans egen, behöver en bra mys, eller om vi ska bara dra insatser just där och gå direkt till akuten.

Trots vad du kanske tror jag har varit att titta på hans varje rörelse. Jag spåra honom som en hök spår en sork. I själva verket, det tar en hel del återhållsamhet för att hålla mig från att kliva i när jag vet att han kommer att göra något som är, låt oss säga, en tvivelaktig livsval. Om han är i en situation där hans barn intuition kommer att få sig själv, eller andra, skadar på ett seriöst sätt, jag är swooping i och med mina knivskarpa mom klor, som omedelbart. Men om jag ser honom göra något som kommer att sluta med honom att få en skrapa, blåmärke, eller bula, gissa vad? Bär på, för unge herrn!

Så som jag ser det, lampan inlägg representerar alla de gånger i livet kommer att slå honom på det söta lilla hiney av hans. Det kommer att hända, förmodligen en hel del, särskilt med hans envisa personlighet . Jag hoppas på mest som en mamma är att han kan skala sig själv utanför på trottoaren och tänker, "Doh. Kommer inte göra det igen."

Heck, kanske nästa gång vi är i parken, kommer han att se lampan inlägg i förväg, lugnt gå runt den, och alla kommer tro att vi är normala människor. En mamma kan drömma, eller hur? Eller hur?! Min ögat är inte ryckningar, din ögat är ryckningar!

Titta, jag önskar att jag kunde bespara honom den bula på skallen och fortfarande har honom att lära sig läxan. Men många gånger är det inte riktigt sjunka in om han skrapar upp knäna lite . Du vet vad annars? Jag absolut kärlek som om honom. Killen fick moxie. Jag kan se att hjulen att snurra i hans lilla hjärna: "Verkligen, Mamma? Du tror att jag inte borde hoppa så långt? Tja, titta på detta."

Att kvalitet kommer att tjäna honom väl i livet om han lär sig att kanalisera den på rätt sätt. Vi arbetar fortfarande på att kanalisera en del, självklart.

Jag är ständigt gör en balansgång agera med detta föräldraskap sak, försöker att inte snus ut som vackra glimten i ögat, och samtidigt hålla honom från att ge mig hjärtstillestånd och permanent lemlästa sig själv. Det faktum att våra utsatta, squishy mamma-hjärtan vila i deras snor-täckt, trevande, barn händer är en skrämmande insikt.

Så, främling i parken, jag ser att du stirrade på mig genom repen dinglande på gungorna, och jag vet att din hårig ögongloben kommer från ett bra ställe. Du har din egna barn ute, och jag ser ditt hjärta och klamrar sig fast i hennes smutsiga små händer som hon clambers upp bergväggen. Du är lika livrädd som jag är.

Mannen, detta föräldraskap sak är hård som fan. Aaand , nu är jag med känslor. Skit.

Vet du vad? Jag kommer över det — att du är cool med knytnäven gupp, eller hur? Eller är du en hugger? Jag är en hugger.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar