Befria Mina Barn Från Trycket För Att Uppnå

Under en lång tid, jag kämpade för att ge mig själv tillåtelse att misslyckas. Jag var så orolig för andras åsikter, och en del av mig var också rädd att gå mot strömmen och anses vara ett "problem". Och om jag är helt ärlig, överensstämmelse är skönt, och mitt äldsta barn lätt kan uppnå och uppfylla de normer som i barndomen. De utmärkte sig i skolan och var kompatibel till vad uppgifter och idéer som jag kastade sin väg.

Fyra adoptioner senare, insåg jag att om jag fortsatte på denna väg av prestation, jag var faktiskt skadar mina barn. Jag klev in i ett rum där jag gav mig själv tillåtelse att säga "nej" och på så sätt frigjort mina barn att vara barn. Som förälder, jag gav mig själv tillåtelse att bestämma vilka värden och normer som jag placerade på min barn. Jag bestämde mig också för att ingen klass, achievement test, eller system för mätning skulle kunna definiera dem.

Det började en kväll när jag var utmattad från smickrade, tiggeri, och hotar med min dotter för att avsluta sin hemläxa. Det var i det ögonblicket som hon satt med tårar i ögonen som jag insåg att det här var min agenda. Gjorde jag anser att läxor var att hjälpa? Som före detta lärare och pedagog, gjorde jag håller med läxor i grundskola? Nej, Jag gjorde inte men jag var fortfarande driver henne att slutföra det.

Hade jag en uppenbarelse. Läxor hade blivit min klass, och när jag tittade in i hennes tårfyllda ögon såg jag att hon ber om lov att vara barn. Dramatiskt som det låter, jag tittade in i hennes tår-randiga ansikte och blev fast besluten att ta tillbaka mina barns barndom, eftersom denna fråga hade bled i så många andra områden av deras liv. Jag gick till skolan nästa dag och berättade läraren att vi skulle misslyckas med läxor del av sin klass. Sedan gick jag hem och började sakta att utvärdera mina val och ställa mig själv några frågor om mina barns barndom. Jag har placerat dessa frågor i ett brev som jag tror att barn i vår generation skulle vilja att dela med sig.

Kära Förälder,

Kan jag spela?

Kan jag springa och hoppa och skutta? Titta på mig att ta risker — och stoppa dig från att ropa: "Det är inte säker, komma ner." Titta bort när jag klättra i träd eller balansera på stolpen. Jag kan falla och huden mitt knä, men smärtan går bort på några sekunder, och jag kommer att försöka igen. Låt mig nu lära oss att vi alla faller ner, och vi gör justeringar och göra det igen. Jag vill lära dig att falla, så att en dag när jag är kvinna, jag kommer att kunna misslyckas och att det inte kommer att förstöra mig. Jag kommer att lära dig att misslyckas är en del av livet och det är hur du svarar för fel som visar styrka.

Stacey Sunshine

Klättra i träd

Kan jag gå utanför?

Vill du se mig märka venerna på bladen, och inhämtar bara den gula blommor, eftersom de är min favorit? Jag älskar att titta på molnen och hitta former och mönster som jag vet. Vill du se mig pröva vingarna på en fjäril och intrikat av ett spindelnät? Jag lär mig att naturen är av design och att det är någon mer än mig som skapade den. Jag måste bygga upp grunden och konkret lärande innan jag hoppar till det abstrakta. Låt mig få täckt i lera; Jag har lätt att tvätta bort. Jag kommer en dag bli en man som kommer att respektera naturens skönhet och allt det har att erbjuda. Jag kommer att lära sig att världen är större än mig, och det finns mycket att utforska. Jag kommer att lära mig att buggar och ödlor dö, och det gör vi. Om du låter mig, jag kommer att tänka på den större bilden, men först måste jag uppleva grunderna.

Stacey Sunshine

Lera!

Kan jag tänka mig?

Titta på mig att ställa in mina dockor upp och spela house. Jag lär mig att organisera och beslut att göra. Titta på mig att ta en ledande roll som förhandlar jag med min bror den där lastbilen ska vara parkerad utanför dockskåp. Jag lär mig att lösa problem som jag organisera mina leksaker och argumentera med mina syskon. Låt mig bygga fort i vardagsrummet och fylla den med böcker bild att titta på. När jag spelar och låtsas att jag är lärande. Arbetsblad och läxor kommer aldrig att ta mig till fjärran platser, men min fantasi.

Stacey Sunshine

Vardagsrum Fort Sunshine

Kan jag vila?

Jag är trött och jag vill vila. Titta på mig att låta min tankar vandra som drar jag på en sida och stänga ute buller. Lär mig att inte frukta tystnad, så att jag kommer att vara bekväm och nöjd med mina egna tankar. Visa mig balans, och möjliggöra för dagar utan en praxis, ett spel, eller ett evenemang som planeras. Organiserad idrott är bra, men ska du inte bli upprörd när jag jaga fjäril medan du spelar högra fältet. Lär mig lugn som vi stänga av elektronik och lyssna till vinden i träden och regnet på taket. Tillåt mig att vara uttråkad för det är när jag är tvungen att utnyttja min fantasi.

Kan jag vara ett barn?

Jag har inte många år att vara ett barn. Låt mig vara dum och klä upp sig och leka med leksaker som inte har batterier och göra buller. Kan jag plocka ut mina egna kläder och bära en outfit som bara inte vettigt? Låt mig bära en pinne för ett svärd och slitage regn stövlar och en prinsessklänning till butiken. Jag har gott om tid att lära sig samhällets förväntningar, jag behöver inte leva med dem nu.

Stacey Sunshine

Silas inkognito och redo för en tur till mataffären

Kan jag göra ett misstag?

Låt mig försöka saker som du vet aldrig kommer att fungera. Titta på mig att skapa en båt till sjön och sätta ihop med trälim. Så det faller isär vid sjön, lära mig om andra sätt att bygga. Och titta på mig att reagera på ett positivt sätt för att misslyckas, eftersom du redan har lärt mig att det är okej att misslyckas. Låt mig göra misstag och lära sig att skratta åt dem, så att jag kommer inte att bli en vuxen som är definierad av mina misstag.

Stacey Sunshine

Joel och hans trälim båt

Kan du vara min röst?

Du är min röst. Jag litar på dig att tala för mig när min röst kommer inte höras. Kan du gå in och säga "stopp" när lasten är för tung? Kan du tala och säga "gå" när mitt sinne är avskräckt och vill sluta? Kan du viska "långsam och stadig" när de runt omkring mig skrattar åt mina försök? När jag växer till en vuxen, det kommer att vara din röst jag hör i mitt sinne. Det kommer att vara din röst som berättar för mig " Gå! Jag tror på dig"," Sluta! Du måste använda ditt sinne och försöka på ett annat sätt," och "Långsam och stadig!" när jag inte vet hur jag kan gå en annan dag.

Kan du älska mig...för mig?

Lära mig dessa saker kallas kärlek och empati och offer; de bär en större värde än akademiker. När jag är en man och jag har varit älskad trots mina brister som en pojke, jag kommer att vara mäktig faktiskt. När jag har stått och tyst såg du lyfter upp de svaga och bära dem som inte kan gå, jag kommer att lära mig att älska. Mina axlar kommer att vara bred och du kommer att ha lärt mig att en stark man inte stå upp för sig själv, han står upp för andra. Och hans styrka kan mätas i hur försiktigt han älskar de svaga.

Stacey Sunshine

Israel lämnar barnhemmet i sin pappas famn

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar