Du Måste Vara En BadA** Förälder När Ditt Barn Är Sjukt

Det är en hel del om föräldraskap som verkligen suger. Potträning. Middle-of-the-night kräkas. Sharpie hela väggen. Allmänna kräkas. Blowouts på din favorit restaurang precis som maten serveras. Dessa saker du skratta med dina väninnor över en tredje glas vin. Ibland kan jag undra hur vi någonsin har andra barn. Men det är det magiska glömma, och det är vi som håller våra andra positiva graviditetstest. Magiskt.

Ibland, men kan saker gå fel. Och det är ingen girls' night out som kan fixa det.

"Det: s är det något fel med din bebis hjärta "Jag hör en röst som plötsligt känns som om det kommer från botten av en skokartong på min 20-vecka ultraljud. Läkare drog ut bilder på min bebis hjärta. Ingenting verkade riktigt. Under de kommande 17 veckor, jag körde triathlon av fula skrik. Gud, jag var rädd.

Det tog en hel del mod att visa upp på sjukhuset dagen var jag igång. Jag var inte redo. Fortfarande, hon hade den mest högljudda rop när hon föddes — en prizefighter med ett brustet hjärta. Just då, jag visste att vi kunde göra det. Jag spände upp min stora flicka byxor, rullade upp ärmarna, och blev hennes mor.

När hon var 9 dagar gammal, satt jag under hennes första sju timmars öppen hjärtkirurgi. Jag såg föräldrar att vrida sina händer i väntrummet, titta efter tecken på kirurgen för att komma rapportera till dem. Jag tillhörde sorority av oro. Min väska var full av blöt Kleenex; mitt ansikte var så röda och svullna att jag såg ut som jag gick bara tre omgångar och knackade ut.

Men jag överlevde.

Och ännu bättre, så gjorde min prizefighter. Men saker och ting inte går bra. Hon hade runda efter runda av komplikationer. Runda efter runda av "tyvärr, du kan inte ta ditt barn hem ännu." Vi tillbringade sex månader på sjukhus. Jag är inte säker på om det var rädsla eller kaffe att jag levde på det året. Jag var definitivt koffeinhaltiga. Varje dag, jag var de första att anlända på morgonen omgångar. Jag stod där med läkare som hade grader längre än mina armar och försvarade min magkänsla om mitt barn. Jag fick ett rykte.

Men jag var hennes enda röst.

År senare, är jag fortfarande. En virvelvind av medicinsk utrustning har svept genom mitt vardagsrum. Jag har varit där när saker och ting gick rätt till, och jag har varit där när saker och ting gick väldigt fel. Jag har hållit hennes hand på den fronten. Hon hade fyra öppna hjärtoperationer nu — hennes fjärde var en transplantation. Nu har hon hjärtat av en 4-årig pojke slog i bröstet. Har jag bara säga det?

För att hålla avslag på bay, vi måste undertrycka sin lilla immunförsvar. Förkylningar är svårt, influensor är ännu svårare. Jag måste motstå fylla en Super Soaker med sanitizer och spolning alla som närmar henne . Som det visar sig, räddningstjänst passar inte på modet i förskolan. Vem visste? Trots att jag, hon har ett underbart liv: skola, vänner, fester, simning, vandring, även offentliga kräkas.

Som någonsin trodde att jag skulle vara tacksam för allmänheten att kräkas?

Så här är det att veta om du är en mamma (som jag var) som är på väg att börja Iron Man av Föräldraskap: om Du har det i dig. Detta är ditt öde, och du var som gjorda för det. Det är verkligen en gåva i förklädnad — de ska lära dig mer än du någonsin kan föreställa dig.

Stå upp för din magkänsla — alltid. Skriva ner saker. Engagera sig i minnet känslan av hennes hand i din, den mjuka rankor av hår på hennes kind, och ljudet av hennes sång. Rock henne sova tills hon är 8. Ta en crapload av bilder.

En dag, du kommer att följa henne genom dagis dörrar. Tror på det. Tills dess, ful och gråta med dina väninnor. Men stanna i nuet för framtiden kan vara skrämmande som fan. Det hjälper inte någon att få alla framtida, y, Mama. Att vara här och nu.

Du är i för maraton, inte sprint. Det finns ingen klar linje. Gå nu vara hennes badass. Jag ska high-five dig längs vägen.

ADVERT

Lägg till din kommentar