En Av De Stoltaste Ögonblicken I Mitt Liv Hände I Skolan I Toaletten Idag

Att ha ett barn med sensoriska problem och autism är inte något jag väntat då att bli mamma, men det har blivit min normala.

Jag har varit hyperaware av toaletter för nästan fem år. Ljuden av att spola toaletter och handtorkar, i synnerhet, är för mycket för min son att hantera. De skrämma honom, överväldiga honom, kan vara fysiskt smärtsamt för hans öron, och han har haft en intensiv ångest över dem, eftersom han var en baby.

Jag ofta håller det om vi är ute så jag behöver inte ta med honom inne på en offentlig toalett. Potträning var extra stressigt som vi hade för att säkerställa och försäkra honom om att han skulle vara okej om någon vänt på en handtork medan han var på väg.

Idag, gick jag till augusti är elementary school, hålla hans hand och vägleda honom genom en rundtur i de olika områdena i denna plats som han kommer att spendera större delen av hans vakna timmar. Vi går tillbaka i morgon och på fredag så jag kan se till att han vet var saker finns, vad som vuxna kommer att vara nära honom om han behöver hjälp, och hur han förväntas bete sig.

Vi klarat av pojkar toaletten efter att vi undersökt cafeteria, och jag frågade augusti om han ville att spola toaletten för att kolla in ljudnivå och försök tvätta sina händer på hans egen.

Efter att tvätta händerna, han drog ner en pappershandduk för att torka sig. Då han stirrade för ett ögonblick på tork. Jag sa till honom att han kunde prova det om han ville att mitt försök till att uppmuntra honom att prova nya saker med ingen tvekan i mitt sinne att han var på väg någonstans i närheten av den manick.

Han placerade sin hand under och jag gjorde mig redo för härdsmälta, chockad över att han hade gjort något och väntar på fallout.

Det fanns ingen.

Han gillade blått ljus som lyste på hans hud. Han fnittrade på vägen kraft luften flyttade köttet på hans handflator.

Jag började gråta och stirrade på min son mår bra och till och med skrattar åt något som har varit en källa av rädsla, och ångest för honom i nästan hela sitt liv. Det är en dum handtork, men detta ögonblick betydde världen för mig.

Att se honom att anpassa sig till världen omkring honom och prova nya saker är små segrar men denna resa får dem att känna sig som i Os-storlek, vinner.

Min son använde en hand torktumlare idag. Det var en av de stoltaste ögonblicken i mitt liv.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar