När Barnet Förlust, Detta Är En Av De Svåraste Delarna Av Sorg

Trigger varning: barn förlust

En dag jag aldrig trodde att jag skulle ha att räkna ner till. En dag som jag aldrig visste att jag behövde. En dag där jag är brutna med glädje och sorg, med tårar av lycka och tårar av sorg. En dag när min yngsta är tekniskt sett fortfarande min yngsta, men hon har nu passerat sin äldre syster i ålder.

Vi förlorade min söta flicka på 10 månader och 3 veckor gammal. Hennes dagis leverantören inte vidta samma försiktighetsåtgärder som vi tog med säker sova, och det valet var dödlig. Hon var cruising längs möbler, säga "mama" och vinka hej och hejdå. Rullande över var en sak av det förflutna, eftersom, varför göra det när man kan nästan gå? Hon verkade oövervinnerlig, men hon var fortfarande ett barn. Fortfarande under ett års ålder rekommenderas att sova i en spjälsäng, ensam, på hennes rygg. Den kvinna som med sin hand bestämde sig min lilla flicka inte behöver dessa försiktighetsåtgärder, och på min 31 st födelsedag, jag skulle se henne vid liv för allra sista gången. Hon gav mig en våg och en kyss som hon var forslas bort till dagis på morgonen. Ett liv tänkt att göra sådana fantastiska saker, klippa kort av oaktsamhet.

Sweet Pea Fotografering

Hon har en lilla syster nu, förutom att hennes äldre syster. Det har varit svårt att titta på alla de saker hennes lilla syster kan göra, vet att hon snart kommer att vara överträffar hennes stora syster, min mellersta barnet. Hon kommer att leva längre än 10 månader och 3 veckor. Hon kommer att fira hennes första födelsedag. Hon kommer att lära sig att köra bil och uppleva en första kärlek. Hon kommer att hålla hennes huvud på min axel som hon upplever sin första brustna hjärta. Hon kommer att hålla hennes pappas hand när hon går nerför gången. Hon kommer att ha barn i sin egen och tack och lov lever ett liv där hon inte känner den sorg jag känner, hennes pappa vet, hennes största syster vet. Hon undrar om hennes syster, Claire, vilka hon aldrig fick träffa, men hon kommer inte gå i skuggan av förlust som min man och jag gör. Denna skugga som fortfarande tillåter lycka, men med en ständig underström av smärta.

Ord kan inte beskriva hur glad jag är att veta att Julianne får här i livet. Att vi får i detta liv att dela med henne. Att vi har henne och är kapabel till att älska henne och se henne växa. Inget av detta tar bort smärtan eller felaktiga i Claire inte att gå genom livet med sina systrar. Jag har tre döttrar, två vid min sida och i mitt hjärta. Och att hjärtat just nu är bruten, rätt i mitten. Extremt stor glädje och tacksamhet för Julianne och Lily och hoppas att deras liv få, och en enorm värk för min för evigt, baby, Claire.

Sorg och barn förlust är inte endimensionell. Du inte bara nå slutet av det när du förlorar ett barn. Du har förlorat en framtid. Du har förlorat en tonåring, en mor, en far-eller morförälder. Du har förlorat hopp och drömmar och ambitioner. Du har förlorat delar av dig själv. Den ordning allt du visste i livet är borta. Du har barn, och du ska dö före dem. Nu har ni inte bara begravt ett barn, men du kan titta på dina andra barn växa upp och bli som de var ämnade att vara, medan de barn som dött är fryst i tiden.

När ditt levande barn, eller barn av vänner, eller någon född efter de barn du förlorat överträffar dem i ålder, ditt hjärta bryter igen. De firar den tidens gång, medan du sörjer det. Du sätter ett leende på ditt ansikte medan du gömma dina tårar. Du är svartsjuk och bitter och skamsen alla på en gång.

Och våra barn som förlorat sina yngre syskon? Deras liv är för alltid förändrat. De tittar över sin axel och allt de har känt är nu detta tangled web. Det finns ingen uppgift i skolan som gör det möjligt för henne att tala om den syster hon förlorat, eller gå in i förklaring av hur hon har två systrar, men hennes klasskamrater bara se en. Så hon kastas in i den här världen för att navigera hur man gör hennes liv lättare, med det enorma trycket av eventuellt bryta hennes moders hjärta om hon lämnar någon bakom.

Som föräldrar som har förlorat ett barn, det finns inget mer vi kan göra, men promenad, dra våra trasiga hjärtan bakom oss. Vi ser framåt och bakåt på samma gång, för evigt. Vi håller vår sorg som ligger nära våra hjärtan och samtidigt göra allt vi kan för att hålla våra barns minne levande. Det är en ständig balans. Vi vill uppleva glädje, men vi är rädda att andra ska tycka att vi är "över det" om vi ens knäcka ett leende. Vi är olika, för alltid förändrat. Vi har inget annat val än att leva detta nya liv, och ge våra trasiga hjärtan med oss vart vi än går.

Så här är jag så otroligt tacksam och full av kärlek att jag har tre vackra, intelligenta och magnifika små flickor. Jag är här, räkna mina välsignelser som min yngsta kommer att vara att vrida en kort tid, och på samma gång, mitt hjärta är krossat att Claire är borta. Jag ser fram emot, och jag tittar tillbaka, med denna brustet hjärta inuti mig, full av kärlek, sorg, glädje och smärta.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar