När Man Ser Andras Graviditet Meddelanden Gör Ont

Trigger varning: barn förlust, missfall

Barn eller inte barn, jag tror att världen består av fler mammor än folks vilja att släppa på. Jag ser henne i mjuk-talat och godhjärtade lunch lady från high school i baby doll-älskande förskolebarn, och i college student lulling en nyfödd att sova i en kyrka förskola.

Jag ser persistens av en modern ung kvinna som våldsamt squints hennes ögon och försöker kommer en andra linje på ett graviditetstest till existens. Och som för den kvinna som längtar efter att få en hälsosam graviditet sikt, bara för att känna att hon är personligen misslyckades nytt liv efter att gång på gång, ja... ljuset av moderskap strålar från henne i dessa kolsvarta gånger också.

Jag skulle vilja säga att sedan jag var en liten flicka, jag har alltid haft känslan av en mamma både i ande och ren vilja. Men den största nåd som jag inte förtjänar, jag är en mamma av den världsliga-norm nu också. Men det betyder inte att min resa kom och gick utan mest förrädiska av sorg.

Eftersom, som du ser, döden och jag är inte främlingar.

Jag har upplevt förlusten av en graviditet, och jag har överlevt begravning av min fyra månader gamla dotter. Jag förstår vad båda dessa saker kan göra att en person, och jag erkänner omfattningen av den vikt som de innehar.

Efter att vi förlorade vår dotter vad som verkade som resten av världen var att flytta på och utöka sin familj. Under tiden jag var fylld med den djupaste sorg för mig på något sätt hade minskat över natten efter en. Att smärta medfört den mest påträngande tankar och känslor, som jag skäms för att röst idag.

Jag vet hur svårt det är att försöka vara glad för dina vänner genom att tvinga fakest leende på nyheter ännu en annan graviditet tillkännagivande. Eftersom, ya know... glad för dem, men så otroligt förtvivlad för mig. Jag ser vikten av det hela på ditt ansikte. Jag har känt att stora, obeskrivlig ilska det känns så irrationell, men ändå så hård, tjock och materiella. Jag har inte glömt hur det är, och jag ser er. Du har fortfarande knappt göra det genom att vägen mindre reste.

För mig, en mor finns inte med vad som syns i hennes armar, men av vad hon önskar och håller i hennes hjärta. Mammor är stänkte omkring oss i den mest utsökta sätt om världen är villig att erkänna dem eller inte. Vissa med armarna fulla av barn, några som önskar sig fler barn än de redan har, och vissa längtan efter bara en.

Det är en tom värk som är så naturliga och, på samma gång, ovälkommet och kränkande. Våra förskolor (om de redan var dekorerad eller planerat ut via Pinterest i våra sinnen) var aldrig tänkt att leva på hela långa nätter i tystnad. Det skapar ett tomrum — en längtan som är ännu inte uppfyllda, och själen är smärtade med ett närgånget fet men mild kärlek den har inga medel att hälla ut. Kärlek är blockerad, nedsjunkit i sorg, eftersom åtminstone den kroppen klarar av att bearbeta.

Det är ingenstans nära att ganska eller lady-like, och det är inte alltid kunna att tvinga fram ett leende eller röst-ett enkelt "grattis." Ibland är det smärtsamt skrik, Varför är hon gravid och inte mig?! Och det skriker ymnigt varje enskild månad. Ibland är det ren bitterhet, den sorten som tycker dåligt om någon som "av misstag" var välsignad med en sak som du önskar mest. Och ibland, det är den mest genomtänkta och irrationella tankar.

Du förstår att dina känslor är mer giltiga än motiverad och värd att märkas. För när det kommer till ouppfyllda försök till att göra eller att utvidga en familj, det är ingen "åtminstone." Det är bara att vänta för det önskade resultatet, förtvivlan och ensamhet. Och jag är validera din kamp gånger en miljon idag.

Om ingen annan för mig säger du detta så ska du veta: Smärta är smärta är smärta och det har ingen examen. Bekräfta förlust, även om alla andra runt omkring säger att det är egentligen inte en förlust alls. Eftersom jag säger till er att det är. Det är okej att rasa med vrede för en stund, och det är okej att hoppa ut på kön visar och baby duschar. De som älskar dig kommer att förstå, och jag har lärt mig att de som inte gör det, har aldrig riktigt älskat dig så som du förtjänar att börja med.

Jag kommer inte att försöka pigga upp din hårda tider med kliché fraser, men vi båda vet att det aldrig hjälpt någon.

Så, för att nu och under så lång tid som du vill, det är okej att sörja.

Men, från någon som får det vänligen uppmärksamma att försöka att inte stanna där. Din sorg är en plats att besöka, men inte ett hem att bo på.

Även om dina vedermödor är osynlig för resten av världen, I. Se. Du.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar