Jag Sätter Mina Vilda Barn I Koppel, Och Det Var Det Bästa Beslut Någonsin

För ungefär fyra månader sedan, skrev jag en uppsats på min Facebook sida om att sätta min vilda 2-åring i koppel. Jag skrev inlägget på min telefon, snabbt, utan att tänka så mycket av det. Men i den konstiga och vilda sätt av internet, det slutade med att få nationell uppmärksamhet, och plötsligt hade jag alla från Whoopi Goldberg att Sharon Osbourne chiming in på ämnet barn koppel. Som kort inlägg var på Visa Idag , Prata och Visa . Människor tidningen omfattas det, tillsammans med Redbook och MSN. Go figure.

Hela koppel sak började med Aspen 2016, när vi tog en familj resa till Disneyland runt Jul, och det första min fru och jag packade var ett koppel för vår 2-åring. Att gå var som helst med henne sedan hon började gå var som att ta ett vilt djur ur sin naturliga livsmiljö, och vi behövs för att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder. Detta är inte att säga att vi inte älskar henne eller fråga henne självständighet — vi gjorde. Men saken är den att vi har tre barn, hon är den yngsta, och hon är också, hands down, den mest egensinniga lilla flickan jag någonsin haft i min hand.

Så vi tog ett koppel, även om jag visste att vi skulle få en massa blickar i sidled och även enstaka kritisk kommentar — och det gjorde vi. Som Aspen drog fram, full fart, bär ut min axel, försöker chug genom December Disneyland publiken, föräldrar tittade på mig som om jag var behandla mitt barn som en hund. När vi var i linje, en kvinna som hade fräckheten att fråga om jag behövde verkligen ett koppel. Ögonblick senare Aspen försökt att ta ett dyk huvudstupa in i It-Världen är Liten vallgrav. Var det inte för koppel, hon skulle ha gjort det i vattnet, jag har ingen tvekan om. Men av någon anledning tvivlar jag på att det var bevis nog för snarky dam i linje med oss.

Vi tillbringade tre dagar på Disneyland. Varje dag Aspen var i koppel. Det höll henne från att hoppa från Casey Jr Tåg, krypa ut ur Dumbo Rida och hoppa i floden på Pirates of the Caribbean. Det höll henne från att springa ut i publiken en miljon gånger. Så om du såg mig på Disneyland med en vilda, blond barn på ett koppel och du har gjort en spydig kommentar till dig själv, eftersom du inte kan förstå varför någon skulle göra så mot sitt barn, kan jag hålla henne vid liv. Så enkelt är det.

Jag vet att andra har olika åsikter om De Stora Koppel Debatt. Men du behöver inte vara en dildo om det.

För här är det: Med en vild barn, du är fördömd om du gör det, och du är uppdämda om du inte gör det. Om jag inte hade lagt Aspen i koppel medan det på nöjesparker, zoo, eller ens en fullsatt mall, hon skulle vara förlorade barn meddelade över radion. Att hon skulle bli barn trend på Facebook för att komma bort från sina föräldrar och att vandra in i ett köpcentrum parkering, oövervakad.

Hon kan vara barn som klättrar in i tiger cage.

Som mitt inlägg gick viral, jag märkte att det var barnlösa online kommentatorer som hade mest att säga om mig att sätta mina barn i koppel. Efter alla, vi var alla bästa föräldrar innan vi hade barn, var vi inte? De förstod inte hur det kunde vara så svårt att få en 2-åring att sitta still. (På allvar? Ge det en chans. Låt mig veta hur det går.) De ser koppel som förnedrande och pinsamt för barn, medan de av oss med vilda barn är som, "Pump går sönder, vän. Vi försöker bara att hålla detta barn vid liv."

Naturligtvis, det var inte alltid de barnlösa som hade dömande kommentarer. Föräldrar med en blyg, lättsam kille, som gjorde lite mer än att hålla deras överordnade sidan, hade en hel del att säga också. Jag menar, ärligt talat, grattis för att slå föräldraskap lotteri. Klapp på ryggen. Min mellersta dotter var en hel del sånt. Hon fick inte köra av vid en ung ålder, och det var som, enkelt, 75% lättare, för att hålla henne vid liv som ett litet barn. Men med Aspen, hennes nyfikenhet var omättlig, och trots att hon bara hade en 12-tums fattning, hon rörde sig snabbare än någon Storuman. Hon led också av barnflicka armbåge så om hon ryckt bort från mig alldeles för hårt, hon kunde rubba hennes armbåge.

Koppel var det bästa alternativet.

Men vet du vad, låt oss lägga alla nedsättande kommentarer åt sidan eftersom det är i det förflutna. På allvar, det är det. Aspen är 3 1/2 nu. Hon är fortfarande väldigt nyfiken och väldigt rolig, men hon är lugnare. Hon lyssnar bättre. Hon håller mig i handen, och hon leker med sig själv. Hon frågar mest bedårande frågor, och ibland, hon ber om tillstånd.

När jag skrev att tidigare Facebook inlägg som verkade för att få alla riled upp om koppel debatt, Aspen var fortfarande i koppel. Nu har hon lugnat ner sig, bort kopplet, och lever och mår bra. Men jag kan säga med 100% ärlighet, att vi hade så många nära samtal med henne, hon skulle aldrig ha gjort det till denna lugnare om vi inte hade använt kopplet. Jag tror att vi kan ha förlorat som barn hade vi inte bundna till henne.

Detta hade ingenting att göra med mig som förälder, eller med disciplin, och allt som har att göra med utveckling. Hon var bara inte tillräckligt långt tillsammans för att lyssna på mina kommandon, förstå dem, och slutligen ta till sig dem. När hon blev gammal nog att få det hon gjorde. Och tills den dagen kom, vi höll henne i koppel för hennes egen säkerhet. Rätt och slätt.

Jag vet för ett faktum att de flesta föräldrar vill hellre ha sina vilda barn hålla i sin hand och lyssna till deras kommandon. (På grund av kursen.) De vill hellre ha henne bo i sin famn utan att sparka och slet med nyfikenhet, kämpar för att låta henne ner så hon kan kolla vem-vet-vad, men vissa barn är helt enkelt inte på det sättet. Men vet du vad jag vet? Vi skulle inte vilja ändra en sak om våra vilda barn. Vilda barn har en eld i deras ögon och en nyfikenhet som inte kan matchas. De är orädd och bestämd, och föräldrar ber varje dag att deras vilda barnen inte förlorar något av det, eftersom dessa egenskaper är frustrerande på 2 eller 3 år gamla. Men inom några år, kommer de att vara beundransvärt. Så mycket av föräldraskap handlar om utveckling, och i den här situationen, problemet var inte i kopplet. Det var helt enkelt tid.

ADVERT

Lägg till din kommentar