När Ditt Barn Är Utesluten Från Partiet

Hans små axlar hävde som han svalde stora andetag av luft och tårarna strömmade ner för hans ansikte. "Mamma, det är inte rättvist. Varför var jag den enda som inte får en?" Min 7-åriga son var förkrossad, och jag var förbannad.

Han hade precis hoppat av skolan-bussen och kom att köra in till huset, släppa sin ryggsäck på köksgolvet innan han vräkte ur sig att han hatar sin bästa vän och vill aldrig prata med honom igen, och han är definitivt inte låta honom leka med sin nya fjärrkontroll bil. Som det visar sig, min son var det enda barnet i sin lilla stam av nära vänner — alla praktiskt taget bröder som Lost Boys — som inte var inbjuden till en mycket efterlängtad, mycket omtalade födelsedagsfest.

Som förälder, det finns inget värre än tittar hjälplöst på när ditt barn upplever sin första smärtor i sociala besvikelser och sorg. För min son, som innebar att veta och känna att han var utslagna — av skäl som vi inte förstod på den tiden — och han visste att det verkligen sög.

Som för mig, jag var arg på min sons räkning. Jag ville plocka upp telefonen, ringa föräldrar och säga "Vad fan, lady? Vi bjuder in dig och alla dina barn att allt vi gör särskilda tid för dina barn och mina nära och kära för att umgås, varför skulle du såra mina barn som denna?" Men det gjorde jag inte. Jag kunde inte. Jag kan inte fixa allt för mitt barn, och ärligt, jag har fortfarande inte helt säker på att mina barn inbjudan var inte helt enkelt förlorade i e-post.

Men sedan såg jag det, den Facebook-inlägg som flyger fram och tillbaka om hur glada de andra barnen var, och vad skulle födelsedagsbarnet som för sin speciella dag?

Jag var sjudande förbannad igen.

Ska jag slå som på en uppdatering av status till passiv-aggressivt låt alla dem som ett hål vet att jag vet att de exkluderade mitt barn? Nej. Det skulle göra mig till en idiot.

Så jag gjorde ingenting. Jag ignorerade det cutesy Facebook inlägg och undangömt min inre mama bear och förberett några ord av vishet, för min pojke som mådde ungefär lika låg som jag någonsin hade sett honom.

Utesluts gör ont, men när du är en liten grabb och du är inte utrustade med år av erfarenhet av livet, den råhet i det första sucker punch är ofta tillräckligt för att hålla med dig — kanske för alltid. Jag minns fortfarande att vara den enda tjejen i min klass inte är inbjuden till en slumber party det ingår att titta på en eftertraktad VHS-kassett av New Kids on the Block. Till denna dag, jag minns den bittra smaken av känslan slags förnedrad och lite sorgligt och mest förvirrad och sårad som barn. Sitter ensam hemma, att veta att alla andra hade kul utan mig.

Så jag vet att mitt barns tårar och sorg är verkliga. Och att denna typ av sak frågor.

Jag gick upp till min sons rum och där fann jag honom att mixtra med vetenskapliga experiment på hans skrivbord. Jag satte mina händer på hans axlar och berättade för honom hur mycket jag älskar honom, och sedan jag satte mig ner och förklarade några saker om hur grupper fungerar. Ibland vänner gör boneheaded saker. Ibland vänner gör misstag. Och ibland, de gör sårande saker som att lämna ut dig. Vi pratade om hur viktigt det är att inte kasta en vänskap bort över något som detta, att en part är inte vad som definierar en person. Vi gjorde upp en plan för att ställa upp en rolig lekstund och bara fortsätta framåt med liv och låt detta bakslag vara just det — ett bakslag och en lärorik erfarenhet.

Jag gav mitt barn de bästa pep talk som jag skulle kunna kalla, och i slutet gick han som en sann vän kommer att förlåta. Han kan vara den större personen här, och vi skulle ha kul på vår egen dag.

Två dagar senare fick jag ett Facebook-meddelande från min sons BÄSTIS mamma. "Hej, damen! Jag kunde inte räkna ut varför du inte hade RSVP skulle ännu och då hittade jag den jävla inbjudan har fastnat på botten av Carl ryggsäck! Jag är ledsen. Jag hoppas verkligen att ni kan göra det!"

Och det var det. Och fan, jag var glad att jag inte ringa upp henne skälla eller göra en jackass av mig själv på sociala medier.

Mina barn var inte uteslutas trots allt, men han fick en jävla värdefull lektion i rätt skötsel och underhåll av första-klass vänskap.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar