Mina Barn inte Gillar lagsport, Och Det är Okej

Första varje morgon, jag måste stanna upp och tänka på vilken dag det är, så kan jag planera min familjs schema runt oavsett tentordningen verksamhet är att gå på kvällen eftersom en av mina barn vill delta i allt. Just nu, det är basket och Scouter; han bad att gå med i flagg fotboll och fotboll, men vi sa till honom att han var tvungen att välja eftersom det finns bara så många timmar på kvällen och lördagar. Varje resenär som kommer hem från skolan (och det är en mycket ) en ny klubb eller sport, han är tjock genom dörren, viftade med den i mitt ansikte: "Mamma, kan jag göra det också?!"

Men då det är min äldsta, som inte skulle delta i fritidsaktiviteter verksamhet om du betalat honom. När han var yngre, han gick med taekwondo för ett par veckor och basket för ungefär samma tid, men skulle nästan omedelbart — som den andra eller tredje praxis — börja dra sina fötter när det var dags att gå.

Jag var frustrerad över att hans ovilja att begå (okej, främst över det faktum att vi bara skulle kastas våra surt förvärvade pengar ut genom fönstret för att registrera honom), och typiskt morsan mode, det blev en uppblåst fråga i mitt huvud. Han var socialt inkompetent? Skulle han alltid vara ovilliga att utvidga sina vyer? Skulle hans ovilja menar, han skulle aldrig åta sig något i sitt liv? Skulle han någonsin har en framgångsrik relation eller behålla ett arbete där han fick visa upp varje dag? Kommer han att sluta leva i min källare när han är 30, ensamstående och arbetslösa och äta chips i en fett-målat undertröja?

Ja, jag kan vara lite neurotisk.

När jag slutligen bestämde mig för att ta ett steg tillbaka och verkligen utvärdera situationen (och hans personlighet), insåg jag en sak: Han var, och är fortfarande fina. Han är inte maladjusted eller antisocial. Han har vänner och aktiviteter som han har — de är bara inte lagsporter. Till skillnad från sin yngre bror, han är inte en snickare.

Jag var på exakt samma sätt som ett barn, även om det inte gryningen på mig tills jag slutat oroa mig för honom. Jag gick med Girl Scouts för ett möte — en. Jag minns tydligt det första mötet, och den överväldigande känslan av "nej" när jag insåg att jag var tvungen att göra detta om den vanliga. Vi hade inte fått till det roliga grejer, och jag visste det, men att inte ens fråga. Det var inte bara en plats för mig, och jag kan säga direkt. Jag ville inte gå till en annan klubb till gymnasiet, och det var endast den spanska Klubben, och bara för medlemmar fick en dagtid studieresa. Men trots det faktum att jag inte var en snickare, jag tror jag blev bra (fråga bara min mamma, jag bor inte i hennes källare).

Vissa barn vill vara en del av allt. De tycker om den sociala aspekten av klubbar, och det kamratskap och konkurrens som kommer tillsammans med ett team. Det är den typ av barndomen vi tenderar att idealisera, fylld av berikande aktiviteter som utsätter våra barn till massor av upplevelser, och det är definitivt en värdefull sak — om de njuta av det.

Men när de inte gör det, vad händer då? Ska vi tvinga dem att gå med något, att hålla på med det även om det gör dem olycklig, just för att det är vad vi tror att vi "bör" göra? Fritidsaktiviteter inte kommer att förbättra deras liv om de gör våra barn känner sig orolig eller nedstämd.

Jag läste en gång en citat som verkligen resonans med mig: "Något som kostar dig din frid är för dyrt" (författare okänd). Och våra barn förtjänar fred lika mycket som vi gör. Om att gå med i en klubb eller en sport som gör dem glada, det är vad vi vill. Men om det tar bort deras fred, priset är i slutändan mycket högre än inskrivning avgifter.

Jag litar på mina barn dom. Det bara är inte hans personlighet att vara en del av en grupp han föredrar att göra saker på egen hand eller med en-till-en undervisning, och jag är bra med det (nu). Om du någon gång att han känner att han vill prova en ny erfarenhet, jag är helt för det, men jag kommer inte att driva frågan.

Det finns gott om möjligheter att prova nya saker utan att hoppa in i en grupp, speciellt nu i den digitala tidsåldern. I själva verket har han bara gått en online Minecraft club via sin skola, och han är glad som en mussla i sitt "rätta element" istället för att känna sig pressad och orolig i ett rum fullt av barn.

Ja, jag vill att min son ska vara väl rundade. Men viktigast av allt, jag vill att han ska vara lycklig. Och om det innebär att de aldrig hejar på honom från läktaren eller offentligt beundrar hans talang vid ett skäl eller ställa ut, jag är okej med det. Jag är fast stödjande av vad tentordningen verksamhet ger honom mest glädje, oavsett om det handlar om en enhetlig eller bara en Minecraft T-shirt.

ADVERT

Lägg till din kommentar