Detta Är Hur Man Kan Vara En Fantastisk Mor-Eller Farförälder

Lyssna, inte alla mor-och farföräldrar är skapade lika. Vissa är nästan för händerna på, och vissa är som Clint Eastwood i Gran Torino , vilket gör att alla kan känna sig som ett misslyckande, och ständigt tjafsa när någon blir på deras gräsmatta. Och ja, oavsett hur mycket du älskar mor-och farföräldrar i ditt liv, är du fortfarande kommer att klaga om dem lite. Det är bara familjen.

Men jag måste tip my hat till mina svärföräldrar. När Mel och jag hade vår son, vi var båda 24. Jag var i college och arbetar nära full tid, och Mel var som arbetar heltid. Jag väntade bord, och hon arbetade på en järnaffär. Det var inte i korten för oss att ha råd med dagis, och så Farmor klev upp.

Hon såg Tristan nästan dagligen tills han var två. Hon har aldrig bett om betalning. Hon ber inte om ett tack, även om vi sa att det regelbundet. Hon bara älskade heck av att auburn-headed rackare. Hon ändrade sin bum, köpte honom kläder, matade honom bra mat (och några för många Glada Måltider), och hjälpte honom att utveckla en hälsosam missbruk till Den Wiggles.

När vi flyttade från Utah till Minnesota för graduate school, mina svärföräldrar väg med oss, hjälpa oss att packa, packa upp och få fast. Och när de lämnade för att gå hem, min mor-in-law grät som om hon höll på att lämna hennes egen son grund av all den tid hon tillbringat med vår pojke. Med varje övergång, de har varit där. Med varje drag, varje dop, varje diplom, de var redo. De såg våra tre vilda, honungsgrävling-som barn så Mel och jag kunde ta en kryssning för vår 11 th - årsjubileum.

Jag inte har en mycket bra hem liv som barn. Min fader dog av narkotikamissbruk när jag var ung. Han var i och ut ur fängelse. Min mor hade en allvarlig depression. Båda mina föräldrar var gifta flera gånger. Vi kom inte överens, och jag sprang iväg och när jag var 14 och slutade som lever med min egen mormor. Varför jag tar upp detta är för att när jag gifte mig för 13 år sedan, jag antar att jag inte riktigt förstår vad "familj" betydde. Det verkade alla tillfälliga. Jag hade en svår tid att få till nära människor eftersom jag antog att det bara skulle lämna, precis som alla andra hade.

Först kände jag mig lite kvävd av mina svärföräldrar. Jag kände det som att de tillbringar för mycket tid med oss. Jag undrade varför de var alltid försöker hjälpa till att fixa detta, eller hjälpa oss råd med det. Men nu, efter att ha bevittnat hur de interagerar med Mel och mig, och det sätt som de verkligen ta hand om mitt barn i en underbar och icke-dömande sätt, jag måste säga att det lärde mig en hel del om vad familjen egentligen betyder.

Jag vet för ett faktum att om det inte vore för Mel ' s föräldrar, jag skulle aldrig klar med college. Men ännu viktigare, jag vet inte om jag någonsin skulle har lärt mig att verkligen — och jag menar verkligen — älskar familjen. Jag skulle aldrig ha lärt sig vad som är verkliga offer innebär, inte heller skulle jag ha lärt mig hur man ska vara 100% investerat och överensstämma med dem som du älskar.

Jag vet att jag inte är ensam här. Jag vet att det finns många föräldrar med sina fantastiska mor-och farföräldrar som följa dig på familjens semester för att ge dig den extra uppsättning av händer som du så desperat behöver. De är de som du ringer när du inte kan fixa det här eller att, eller inte kan räkna ut vad som händer med din inteckning. De är de som ni kallar för familjerådgivning, och är alltid glada att ta dina barn på, mata dem fulla av skräpmat och tv-tid så att du och din partner kan ta en paus, och sedan leverera dem tillbaka lite lyfts upp på socker, men annars bra.

Om du har rock star mor-och farföräldrar i ditt liv, om de finns där för dig på ett icke-dömande och stödjande sätt, ge dem en shout out. Låt dem veta hur mycket du uppskattar deras tålamod och engagemang för att en av de svåraste sakerna i historien om någonsin — att höja en familj.

ADVERT

Lägg till din kommentar