Varför jag Kastar Min Son En Ynkliga Födelsedagsfest

"Det var en rolig födelsedagsfest!" min bästa vän, som proklamerades. "Det var även en food truck!" Okej, jag måste erkänna, jag har alltid kul när mat lastbilar är inblandade. Jag älskar att beställa min gourmet måltider från en Barbie-storlek bil. Så, hur kan en person som inte har kul på en födelsedagsfest med en food truck runt? Bra, förutom kanske om att personen är ett 2-åriga barn. "Åh," min vän tillade, "och de hade även varje blåsa upp bild och studsa hus som skapats av människan, det."

Så, egentligen, vad 2-åringen inte ha kul beställa sin bur-gratis, hormon-gratis chicken nuggets medan ridning ned en blow-up bild som kusligt liknar Titanic? Tja, mina barn kanske inte.

Kanske är det min praktiska sida vinnande ut, eller kanske är jag bara en super innebära mamma, men jag ser inte poängen i att spendera massor av pengar för en extravagant födelsedagsfest för mitt barn. Ärligt talat, tills jag blev mamma trodde jag uber-snygga child-party var en sak myt och legend reserverad endast för personer som Beyoncé eller dokusåpor på Bravo. Och sedan jag började höra den ständigt populära "vänners vänner" historier där morsan vänner hade gått till parterna, där de hyrde Disney prinsessor, ballong-gör män, och reptil zoo alla på samma part. Min plånbok och mitt hjärta gjorde ont. Vad hände med att bara vänner, familjen, tårta och glass?

Jag växte upp med födelsedagskalas samma som alla andra barn, och jag minns att jag ballonger och tårta, och skratt, och att springa runt i trädgården med mina vänner. Det fanns ingen hyra bounce hus. Det var ingen sång clowner. Det är inte en del av mig som tänker tillbaka på den tiden med sorg eller ilska mot mina föräldrar för att de inte hyra en snökanon i mitten av sommaren och flyger i rollistan Frysta att sjunga för mig. (Okej, jag är kanske lite miffed att de inte kan få Han Solo 9 min th födelsedagsfest, men jag förstår. Han var upptagen med att vara fryst i carbonite tillbaka då, ändå.) Vad jag minns är min familj. Jag kom ihåg mina vänner. Jag minns det roliga och kärlek, och detta är vad jag vill ha för min son.

Jag vill att min son ska ha minnesvärda födelsedagar också. Jag vet bara alltför tre ring cirkus av konkurrenskraftiga födelsedag festande är inte för mig. Jag vill inte visa min son att han behöver mer, mer, mer på hans födelsedag. Överskottet kommer inte lika kärlek i vårt hus. Förhoppningsvis, mer min son kommer att uppleva kommer helt enkelt vara mer kärlek från sin familj och vänner. Så, vi kommer att hålla sina födelsedagar på den enkla sidan—ballonger, hattar, tårta, glass och vanliga saker.

I framtiden, om så önskas, en clown eller två kan visa upp här och där (jag är inte helt hjärtlösa), men en full-on theme park kommer inte. Mina barn behöver inte birthday party like it ' s 1999, och som jag inte behöver för att imponera på mina vänner och familj genom att kasta honom ett utstuderat parten att bevisa hur mycket jag bryr mig om honom. Jag skulle göra allt för honom—utom att försöka hyra Lady Gaga och Tony Bennett till honom sjunga "Happy Birthday."

Dessa parter i en sådan galen omfattning verkar vara mer för föräldrarna än för barnen, i alla fall. Även om mitt barn kan tyckas att komma ihåg varje Gene Kelly film, jag är ganska säker på att han inte kommer att komma ihåg hans 2 nd födelsedagsfest i många år framöver. Jag vill att han ska ha en bra tid, men dessa dagar har han en bra tid med kartonger så mycket som vad som finns i dem. Så, extravagans är säkert inte kommer att bli för honom.

Och senare, när han gick igenom gamla foton familj innan han lämnar för högskola, om han frågar: "Mamma, där var mitt liv-stora Millennium Falcon och Legion av Stormtrupper, för min 2 nd födelsedag? Visste inte att du älskar mig?"—kommer jag att känna mig skyldig? Jag tror inte det. Okej, kanske lite. Men som en god mor, jag kommer bara att säga honom sanningen: "Du älskade blåser bubblor som år! Vi hade en bubbla-blowing fest! Och ärligt talat, vi kunde bara inte råd med rymdskepp och Troopers, eftersom vi anlitade dem för din pappas födelsedagsfest."

ADVERT

Lägg till din kommentar