Fira Delmål Som Verkligen Betyder Något

När du har för tidigt födda barn, alla dessa siffror frågan. Dessa siffror indikerar huruvida eller inte de behöver vara i inkubatorn, har äntligen slå återkommande gulsot, och är närmare att åka hem där de hör hemma.

Livet i neonatal intensive care unit är ett gäng milstolpar för barn och deras medicinska team.

Livet som mamma är för tidigt födda tvillingar är ett gäng stunder som jag inte tror att jag skulle bry sig så mycket om. Tills jag gjorde.

Första gången jag höll dem (inte direkt).

Första gången jag ammade dem (dagar senare).

Första gången jag bytte deras blöjor (inte för de första dagarna).

Första gången de bar kläder (10 dagar gamla).

© Courtesy av Alison Lee

Första gången jag såg deras ansikten utan kablar eller rör på dem (3 dagar för min dotter, 9 dagar för min son).

Första gången hade de äntligen tillsammans igen efter att de är födda (12 dagar gammal).

När de slutligen kom hem efter två veckor.

När deras storebröder äntligen träffat dem.

När jag skulle mata dem i det tysta i sovrummet, utan maskiner pipande och surrande runt oss.

När vi äntligen tillsammans som en familj på sex personer.

När du har för tidigt födda barn, alla de vanliga milstolpar barn glöms bort. Håller heads up, rulla, sitta, äta fasta ämnen, krypa, stå, prata, gå. De kommer att komma till dem när de kommer till dem.

Med min första son, jag stressad över när han skulle börja gå (sent) och att prata (väldigt sent), vad han åt, när han sov (eller snarare inte), hans besatthet med elektronik, hans vredesutbrott. Jag orolig var han inte hålla jämna steg med sina jämnåriga, och jag undvek att prata om saker som "sova hela natten" (nope, inte ske förrän han var 2 år). En del farhågor var berättigade—vid 3, han diagnostiserades med ett tal dröjsmål och började arbeta med en logoped två gånger i veckan. Andra, inte så mycket. Han gick så småningom till 15 månader och var inte sämre för det, trots att det är månader bakom andra barn i hans ålder. Han är 5½ och storleken av en 6-åring, trots att han bara åt fyra typer av livsmedel (av vilka ingen var frukt eller grönsaker). Han kan läsa och skriva, även om som ett barn, han slet böcker upp.

Jag avslappnad avsevärt i och med mitt andra barn, som du gör. Jag bara komma ihåg hans milstolpar för att han var så bråttom att göra allt. Rullande 3 månader, krypa vid 6 månader, och gå precis som han fyllde 1. Han talade meningar på 18 månader, innan hans äldre bror kunde string två meningar tillsammans.

När min pojke/flicka tvillingar föddes i 34 veckor, jag kastades för en loop, som du förväntar dig. Men, jag visste nog att ta den statistik som kastas på mig dagligen, medan de var i NICU, innebära att de stod närmare det ögonblick som betydde något: att få starkare, växer sundare och gå hem. Så jag firade små milstolpar som betydde något: att hålla dem, andas i deras bebis luktar, förundras över deras små händer och fötter (och de var små ), och vara tacksam för medicinsk teknik som sett mina barn överlevde vara född för tidigt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar