Firar Halv-Födelsedagar är Dum

Jag är säker på att begreppet hälften födelsedag är inte ny för några av er, men andra som inte ännu kommit in i sfären av skolåldern nonsens kan vara förvånad över att höra att på sikt.

Jag stötte först halv födelsedag när mina barn var i förskolan, men då jag trodde att det var den bisarra uppfattningen av vissa nitisk, över-föräldraskap, uber-mamma som gjort sin egen ekologisk barnmat och trodde att hennes barn var för speciell för att uthärda förnedringen av en sommar födelsedag.

Helt enkelt, jag antog att det var ett verk av en enda galen person. En som inte skulle tolerera hennes barn nekas alla de rättigheter och privilegier som skolan hade att erbjuda. Men så småningom blev jag medveten om begreppet hade bred räckvidd, och när jag hörde den nämnas igen nyligen, jag blev slagen av sin uthållighet och utbredning.

Och att acceptera det som oroar mig.

Jag vet inte om människor vet detta, men... det finns ingen sådan sak som en halv födelsedag. Det består. Du får en födelsedag – den dag du föddes – därav namnet.

Jag vet att hälften födelsedag beteckning för de fattiga, olyckliga små själar vars perversa öde skulle doom dem till ett liv av sommaren fester. Aldrig skulle de ta flera dussin cupcakes till skolan medan deras klasskamrater att samlas runt för att tillbe dyrka dem. Istället, skulle de vara tvungna att fira dagen på frodiga gröna gräsmattor i ren blå himmel medan strömmar av solljus strö ner på dem genom lummiga skärmtak. Klart, det skulle inte finnas något att göra, men förbanna denna grymma, grymma värld.

Fram till, är att de hakade på till tanken på ett halv år. Det var till och med bättre än en födelsedag eftersom de skulle fira sig två gånger.

Jag, men jag kräver ett slut på detta stora, rent nonsens. Om du måste, baka ditt barn några cupcakes att ta i i slutet av läsåret, och kallar det en dag. Skatta dig lycklig eftersom några av oss skulle älska att räddas från sista-minuten för bakning 27 muffins för hela klassen kvällen innan och sedan bolla med dem och pappersprodukter nästa morgon medan valla våra barn i skolan, allt är gjort, kan jag tillägga, förutom att det faktiska fest som vi planerar för våra barns riktiga födelsedag. Plus, vi skulle också kunna ha fester i trädgården och spara oss en ansenlig summa pengar.

Det är inte så att jag är okänslig för din situation. Det är bara det att det är skitsnack. Min brorson har en födelsedag i December månad, som bara om alla barn kommer att säga att du är den värsta månaden i som att ha blivit född, men vi vill inte flytta hans födelsedag till en annan månad bara så han ska få mer presenter och inte har att dela med Jesus.

Relaterade inlägg: December Bebisar Suger: En Uppmaning Till De Nationella Avhållsamhet Månad

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar