Låt oss Fira Och Hurra: jag Överlevde Mina barns Första År

Jag kommer att gå ut på en lem här, en tom lem som lätt kommer att utsätta mig för kvinnor som tycker om att hälla bränsle på den brinnande eldar mamma wars—men mina barn 1 st födelsedag part kommer inte att vara för (eller om) honom.

Det kommer inte att vara ett bounce hus parkerade på garageuppfarten eller löjligt tecknat dekorationer eller mini-helgedomar som består av foton som dokumenterar min sons resa genom hans första år i livet. Jag kommer inte att spendera timmar på Pinterest eller en förmögenhet på Etsy planerar en fest för ett barn som fortfarande bajsar i byxorna och har licking fjärrkontroller.

Jag kommer inte att investera i en fin tårta, bara så att min son kan krossa det över hans ansikte, och som ett resultat, ta 30 minuter av min dag för att städa upp. Jag kommer inte att investera i en professionell fotosession, på grund av den tid jag får runt för att visa sade foton, min son kommer sannolikt att kliva in i första klass.

Min son fyller 1 år gammal i ett par veckor, och ur ett helt lekrum fyllt med leksaker att sjunga och dansa och lära, hans gå-att pussla är en vanlig, ogenomskinlig Tupperware skål—inte ens en ny Tupperware skål, gott folk. Det är en skål som förmodligen kommit till en grillfest för fem år sedan och hamnade i svart virvel som är min Tupperware skåp. Jag drog ut den ur månader sedan och gav den till honom som en svag förhandlingsobjekt, i hopp om att det skulle köpa mig tillräckligt med tid för att koka några ramen. Det var en av mina första slumpartat föräldraskap vinner, eftersom han nu älskar så jävla skål nästan lika mycket som en krusning strumpor hans fötter och hålla dem i sin mun.

Men inte att ta miste på, vi kommer att fira hans födelsedag. Men den verkliga anledningen för säsongen är det faktum att min man och jag har överlevt första året som nya föräldrar . Vi har gjort det genom en släng av förlossningsdepression, kolik, och intensiv sömnbrist. Vi har klarat oss med en nyfödd på ett flygplan, en 10-timmars (one-way) road trip, och otaliga är de det-är-bajs-på-hans- axlar-igen blowouts.

Jag gjorde övergången från företagens Amerika roll vistelse-at-home-mom, en förändring som jag grovt underskattat graden av svårigheter. Isolering ensam kan förvandla även den starkaste kvinna i en liten korg fall.

Jag har tillbringat mycket av detta första år av moderskap i ett konstant tillstånd av mild panik och osäkerhet. Jag vet att jag inte är ensam i detta, eftersom det trots den överväldigande mängden av ensam tid, jag har gjort en ovärderlig vänskap under detta år med kvinnor som också råkar ha nya barn.

Vi kom hem från sjukhuset, och under den första veckan trodde, har jag gjort det största misstaget i mitt liv?!

Vi har alla suttit runt från våra män vid middagsbordet med röda ögon och torkade spit-up på axlarna av samma tröjor som vi skulle varit klädd i dagar och undrade om romantik var död och borta.

Vi har alla kallat våra mammor på särskilt grov dagar, i tårar och bad för dem att komma och hjälpa till på grund av att vår visshet om att vi inte skära ut för något av detta.

Vi har alla upplevt stunder av sorg och förtvivlan och upplevt en djup känsla av längtan efter en tid innan moderskapet.

Vi har alla känt skam för att inte njuta varje ögonblick och alla har vi väl stått emot frestelsen att dropkick gamla damer i mataffären som vax och avta poetiskt om "hur snabbt det alvl går." Vi vet att det är sant, men när du är i skyttegravarna, det är inte ett begrepp som du kan förstå.

Och innan du varumärke mig Mest Hjärtlösa Mor i Amerika, det bör gå utan att säga att vi har alla upplevt den första att få våra hjärtan att explodera av lycka, baby fnittrar att smälta bort all ångest, och en miljon andra små ögonblick som gör det hela värt det.

Men ändå.

För alla andra gissa om mig själv som jag har gjort i mitt första år av moderskap Jag kan berätta en sak säker: Du kommer inte hitta mig kärleksfull över information om en födelsedagsfest, eftersom jag kommer att vara för upptagen med att dricka mimosas.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar