Hur Den Katolska Övergrepp Skandaler Fick Mig Att Tvivla På Min Tro

Jag gick till mässan varje enskild söndag. Mina barn har alla Katolska heliga namn. Vi undvikit preventivmedel till förmån för naturlig familjeplanering (varför barnet kom på första plats, men jag avvika). Vi visade våra ansikten på heliga dagar skyldighet och random fest dagar och hade goda vänner som var präster. Vi åkte till Rom på vår smekmånad och faktiskt skakade hand med Påven. Det var inte tillräckligt och vi gick tillbaka sex månader senare.

Då missbruk skandaler hit. Biskoparna var tydligt att täcka upp dem. Prästerna var som täcker för biskopar. Vår älskade Påve fick även med i leken, säger, "Med människor som saknar bra med människor som bara söker skandal, som söker endast division, som söker endast förstörelse, även inom familjen — (svara med tystnad, bön," enligt USA Today . Åklagare säger Vatikanen ens visste om övergreppen cover-up i Pennsylvania.

Så med tunga hjärtan vi lämnade den Katolska Kyrkan. Men, efter allt detta, hur kan jag lita på religion nu?

Jag har tillbringat en livstid med att tro att den mest dygdiga människor som jag visste var Katolska präster. Sedan en söndag Jag såg en stå framför en församling och tala om för oss att vi måste vara noga med vilka övergrepp mot offer som vi trodde, eftersom det inte var rättvist att anklaga män som hade varit död i så många år och inte kunde försvara sig. Han försvarade döda människor över levande, traumatiserade missbruk offer. Om dessa män kunde vara så desperat, fruktansvärt fel om något så viktigt, jag kan inte lita på att de talar sanning om något annat. Om clericalism har tvingat dem att sluta leden så noga, om de bryr sig om den institution som mer än människor, jag undrar vad andra ligger de har berättat. Jag kan inte längre sortera sanning och fiktion.

Jag vill tro på. Men jag kan inte lita på någon annan religion att leda mig genom det. Jag har varit alltför svårt bränd.

Jag har försökt att använda mitt eget samvete . Jag vet att den Katolska undervisningen om sexualitet var fel, jag visste att när jag var faktiskt en praktiserande Katolik. Jag vet att Kristus skulle inte avvisa homosexuella eller lesbiska eller transpersoner folk eller nonbinary människor . Jag vet också att Han inte skulle skicka folk till helvetet bara för att de inte är döpta, eller för att vara Muslim eller Judisk eller Buddhistiska. Eller för den saknade Massan som en söndag eftersom det var din enda dag att sova i.

Men nu är jag ifrågasätter själva existensen av helvetet själv. Gjorde den Kristna religionen att göra det för att hålla oss i kö?

Jag kan inte lita på någon för att berätta svaret.

Jag finner mig själv fastnat på grundläggande existentiella frågor igen. Om det finns en Gud, varför lät han hemska saker att hända? Innan, jag hade ett svar. Nu ska jag titta på hemska saker framöver i världen, och jag tänker: Gud, var är du? Jag ser på mitt eget liv, född i förhållande Amerikansk komfort och privilegier, jämföra det med att livet för någon som är född i fattigdom i ett krigshärjat land, och tänker: Gud, hur kan du göra detta rättvist på alla tänkbara sätt?

Jag förstår ateister mer och mer för varje dag.

Jag vet att detta mycket, och bara så här mycket: som Kurt Vonnegut sa, "Det finns bara en regel som jag känner till, barn, Gud, fan, du har för att vara snäll.'" Jag vet att vi måste leva ett liv i tjänst för andra. Jag vet att vi är kallade till, av en viss impuls — kanske bara ett resultat av vår mänsklighet — att leva ett liv i fred och rättvisa, att tala ut mot förtryck, för att hjälpa fattiga och behövande bland oss. Vi är kallade till att växa närmare sanningen. Jag tror, som sagt, Martin Luther King, Jr, att den moraliska båge av universum är lång, men det böjer mot rättvisa. Jag tror också, som Barack Obama sade, att vi är kallade att böja som arc.

Jag vet inte vad jag tror, och jag kan inte lita på någon religion för att berätta svaret. Hur vet jag att de inte ljuger för mig, som den Katolska Kyrkan gjorde för så länge?

Så varje lördag, jag stryker min son passar. Och varje söndag kommer jag att hitta en ursäkt för att inte leta efter en ny kyrka. Eftersom jag är rädd för. Jag är rädd för att bli besviken igen. Jag är rädd för att bli lurad. Jag är rädd för att bli sårad igen.

Men mest av allt, tror jag, att jag är rädd för att känna ingenting alls.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar