Varför jag är Sjunkande Din Begäran Till Volontär

Vi behöver volontärer för denna kommitté, kan du hjälpa?

Skulle du vara rum mamma?

Skulle du kunna tänka dig en styrelsepost?

Är du intresserad av att vara en grupp ledare?

Ja, ja, ja! Tusen gånger ja!

Jag ska göra allt. Jag älskar att hjälpa till. Jag älskar att vara delaktiga. Jag älskar att vara användbara. (Och som ett förstfödda barn Jag är naturligtvis kvalificerad att ansvara för grejer).

Åh, vänta. Skjuta. Jag är ledsen. Nej, jag kan inte. Jag vill, men jag kan inte.

Varför?

Bra, för en mamma med små barn, det finns dagar då Jag har fortfarande inte tid att duscha . För även om det är skrivet i min kalender, jag ska glömma. Eftersom jag fortfarande regelbundet gå ner i riktigt viktiga saker, som att mitt tålamod och min plånbok.

Jag vet att det finns legioner av föräldrar — vistelse-at-home och arbetar med stora och små barn, som får saker och ting gjorda . De har titlar, gå på möten, och har legit ansvar. Människor som de inte ger upphov till eller gifta sig lita på dem. Denna hög-fungerande gäng klarar av att följa med på en daglig basis.

Det gör de inte, till exempel, glöm tandläkarbesök på 10 a.m. att de såg på kalendern på 7 a.m. på samma dag .

Dessa människor är vanligtvis dusch och klä på faktiska (icke-comfy) kläder varje dag — för utan någon uppenbar anledning. Dessa människor skapa, genomföra, genomföra, avsluta. Dessa människor kommer ihåg födelsedagar för sina syskon barn och kallar dem. De skickar även gåvor — o n tid!

Jag är inte en av dessa personer.

Acceptera mina begränsningar kom den hårda vägen. Jag tappade alldeles för många bollar, besviken för många barn (oftast min egen), och kände att spola förlägenhet för många gånger som jag kodade till att göra vad jag kommit överens om att göra på mycket sista minuten eller inte alls.

Allt detta kunde ha undvikits med bara ett litet ord: Nej.

Nej, jag kan inte.

Nej, jag är ledsen.

Nej, inte någonsin!

Nej, inte nu.

Jag vill volontär för detta, men tills alla av mitt folk kan få sig själva klädd, häll sin egen mjölk, torka bort delar av sina egna kroppar som behöver torka, och inte regelbundet vill hållas sött i min famn, Jag kommer inte att kunna hjälpa dig .

Vår första sommar i vårt nya område, sommaren innan min äldsta började på dagis, jag bar barnet och försökt att visa min stora (men fortfarande ganska små) barn att lämna trakten swim meet. Baby stöta på framsidan, enorma simma väska vajande med varje steg till vänster om mig, min högra hand kämpar med mitt hoppande apa 4-årig pojke, och telepatiskt att tacka min dotter för att gå fint, jag lumbered in på parkeringen i en huvud-till-tå svett.

Jag gick förbi en av de mycket engagerad simma moms (hennes yngsta var 9 på den tiden), och jag erkände, "jag önskar att jag kunde hjälpa, men jag kan bara inte."

Och hennes svar?

"Åh, vi vet, och ni kommer! Bara inte ännu. Vi alla var i dina skor för ett par år sedan. Behöver inte ens oroa dig för det."

Utan att ens försöka, hon har förändrat mitt liv. Jag känner mig inte bedömas. Jag känner mig inte som jag var att låta någon ner. Jag kände lättnad. Jag kände mig tacksam. Hon gav mig tillåtelse att jag inte ens inser jag att jag var ute efter att ta mig tid och gå med i när jag kan — som kommer bli senare.

Jag ser fram emot att volontärarbete mer, men till dess att "hjälpa mamma" betyder ungefär "göra självständigt", snarare än vad det är nu — en långvarig övning i tålamod och åter tvätt varje tidigare ren, men nu slickade redskap som kommer ut ur diskmaskin — jag kan inte.

Tills att "städa ditt rum" ser mer ut som själva rengöringen än små barn ösa upp fång av knappt slitna kläder och placera dem i prydliga små klumpar i ett hörn.

Fram till "jag är hungrig" är inte grät varje 90 minuter eller ser ut som att bära en bit av varje livsmedel som äts, vilket skapar ännu mer (trots att lagliga) tvättservice.

Så, tack mammor med äldre barn som förstår att några av oss är bara kämpar för att få igenom ett absolut minimum. Tack för att du gör de saker som behöver göras just nu. Vi ser fram emot att hjälpa dig och lära av dig, och när våra små som är lite äldre, med tyglarna.

Och till dig, momma av små, tycker inte illa om att säga "nej", eller ens om att släppa in några bollar när du försöker på ett "ja". Vi har alla varit där. Ha tålamod med dig själv för att finna en balans med dina barn och dina förmågor kan ta tid. Att säga "ja" kommer att komma.

Kanske istället för ett ord, vi behöver fem:

Ja, i ungefär fyra år.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar