Kan De inte Stanna Lite för Evigt?

När jag tappade min 5-åriga iväg till skolan i morgon, han vägrade att kyssa mig. Han gav mig en Jag är för cool för att rycka på axlarna som mina läppar landade luften och mitt hjärta sjönk in i min mage. Redan? Tänkte jag. Redan hans blick tycktes säga.

"Jag är inte redo för det här," mumlade jag när jag gick därifrån. Jag vill inte att mina barn ska växa upp. Inte ännu. Jag vill ha mer tid. Mer tid att spela och skratta och göra allt rätt.

Jag skämtsamt säga till mina barn att bo lite. De skrattar och säger, "Mamma, kan inte vi! Vi växer!" Jag skrattar tillsammans med dem, men inuti är jag döende. Om de bara visste hur djupt jag önskar att det kunde vara sant. Hur mycket jag vill få dem att stanna lite.

Jag kommer att sakna så mycket om i dessa dagar när de är borta. Jag kommer att sakna kyssar och omfamningar. Jag kommer att sakna de små händer som håller på mig. Jag kommer att sakna den lilla obegripligt teckningar och presenter av stenar och gamla burkar rakkräm som min son presenterar med en blomstra som om han erbjuder mig en diamant. Jag kommer att sakna skratten. Jag kommer att sakna spelet. Jag kommer att sakna att lyssna på deras små röster. Att hålla dem i min famn.

Jag kommer att sakna mina barn när de är vuxna.

Naturligtvis finns det en hel del jag inte miss. Jag kommer inte att missa vredesutbrott. Eller gnälla. Eller det läggdags strider. Eller bråkar. Eller det faktum att min son insisterar på att förstöra allt. ENDA. MÅLTID. i vissa ond handling att ge mig magsår.

Men det är ett pris jag är villig att betala för att få min son krypa upp i min famn och berätta för mig att han älskar mig i slutet av dagen. Att ha min dotter leende upp på mig och berätta för mig att hon är glad.

Oavsett vad jag vill eller hur jag känner, tiden går. Barn växa upp. Vi blir gamla. Livet passerar oss förbi. Jag kan inte göra mina barn stannar lite. Jag kan inte sakta ner tiden. Jag kan bara vara där, varje dag, blötläggning upp allt så att en dag, när de är odlade och flugit, de kommer att leva i mitt hjärta. Fortfarande lite.

Relaterade inlägg: 25 Anledningar till att jag är Glad att Mina Barn Har Vuxit Upp

ADVERT

Lägg till din kommentar