Du Kan inte "Ensamstående Mamma Det" Om Du Inte är En Ensamstående Mamma

Kära vänner,

Det är något jag måste få bort mina bröst. När din kärleksfulla partner jobbar sent, bortrest, sjuk eller på annat sätt otillgänglig, du är inte "en Enda Momming Det." Snälla, för Guds kärlek, sluta säga detta. Jag vet att du menar inget illa, men det är bara inte rätt. Här är vad "Enskilt Momming" egentligen innebär.

Idag, och 98 procent av de dagar, jag är den enda i tjänst i natt, 6 am, potträning, frukost, lunch, lek, fotboll praxis, tandläkarbesök, middag, feber, kräks, tvättservice, rätter, ilska, bilbarnstol knäckning, leverans shopping, livsmedelsbutiker dragande, badkar tid, tandborstning, godnattsaga och sjunger för att sova. Jag inser att detta innebär att jag också får alla de goda saker, och jag älskar det.

Jag är den enda som lägger pengar på college fond. Jag betalar alla räkningar. Ansvar för mina barns framtid, skolgång, vänner, aktiviteter, social kompetens, emotionell anpassning, hälsa, självkänsla, glädje, tillit, förtroende, motståndskraft, beteende och behov är alla på mig, 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året, för evigt. Jag är välsignad för att ha en kärleksfull pojkvän som är bra och älskar mina barn, men ingen av dessa saker är faktiskt hans ansvar i detta skede av vår relation, och de kan aldrig vara.

Jag arbetar heltid och ta hand om min son under dagen. Efter att han har somnat jag duschar med både öron och dörren öppen ifall han vaknar och behöver mig. Jag är rädd för att när jag står i duschen kommer det att bli en katastrof och jag har inte varit där för honom. Från 9 på kvällen till midnatt jag jobba lite mer, försöker bygga upp en bättre karriär-och eventuella framtida inkomst, eftersom jag är helt ansvarig för att sätta ett tak över huvudet, mat på bordet, och de $65 fotboll knapar på hans fötter.

När jag passerar ut runt midnatt, det är med en tung och orolig för hjärtat. Ger jag mitt barn tillräckligt? Jag får det helt fel? Gjorde jag skrattar nog med honom i dag? Kommer att ha en närvarande och kärleksfull förälder vara tillräckligt för att få honom att känna att han är värdig kärlek och engagemang? Ingen är där varje kväll för att berätta för mig att jag gjorde allt rätt idag och att våra barn är fantastiska. Det finns ingen bredvid mig att skratta om det, lustigt nog, sade han efter tupplur tid. Det blir ingen där varje morgon för att påminna mig om att det är en ny dag med inga misstag i det ännu.

När jag får en frisyr, gå och äta middag, se en läkare, eller göra något annat, jag kan betala en barnvakt—om jag kan hitta en. Barnlösa tid med vänner som är dyr. Snälla, jag ber dig, inte spendera tid på att tala om för mig att du får helt hur det känns att vara en ensamstående förälder på grund av att din make arbetade i slutet av veckan. Jag sympatiserar med dig om de få timmar eller dagar av extra arbete. Jag bryr mig om dig och se att du är utmattad. Även de bästa av partners släppa bollen ibland. Även bra äktenskap har ensamma stunder. Jag vet att det är alltid en standard förälder och att du är det. Det är tufft, jag får det. Om jag kunde ta lite av att last av dig, det skulle jag.

Men din extra arbetsbördan är tillfällig. Min är permanent, såvitt jag kan se. Tro mig, jag har inte valt den här vägen. Mer än något annat, jag ville höja mitt barn med två kärleksfulla och som erbjuds föräldrar. Jag har drömt om det hela mitt liv och trodde att jag hade det. Det fungerade inte på det sättet. Jag gjorde allt jag kunde för att få det att hända men livet kastade mig en stor kurva boll. Jag är inte ute efter sympati. Det är vad det är. Vi har alla våra strider. Jag vet att du har din också, och jag är förvånad över hur du hanterar dem.

Jag älskar mina barn så intensivt. Jag är tacksam varje dag för honom. Jag gör vad jag måste göra varje dag och natt eftersom jag älskar honom och han förtjänar det. Detta är vårt liv just nu. Jag ler genom det oavsett hur slitna (och ja, ibland bitter) som jag känner. Allt jag ber er, mina vänner, är att du hedra skillnaden mellan oss. Vi är alla kick-ass moms. Vi har alla vackra och ljusa barn. Vi har alla stunder av föräldraskap ära. Vi arbetar alla oss trasig. Vi alla faller ner och plocka upp oss och önskar att saker var enklare.

Men snälla, kan vi spara frasen "det Enda Momming Det" för dem av oss som egentligen är?

ADVERT

Lägg till din kommentar