Varför Kan jag inte Släppa in Dig i Mitt Hus

Jag gillar dig. Vilket är varför jag kan inte låta dig inne i mitt hus. Och nej, det är inte för att det är ett vrak.

OM inte...

Du är okej med att det är ett vrak? Skulle det innebära att min nivå av komfort med dig och ge en nick mot mitt liv är lika kaotisk som din? Är det bekräftelse jag tidigare intryck och jag är bara intresserad av att skapa minnen med min familj och sånt? En bekräftelse på att som du, även jag är mänsklig och inte några 24/7 rage-rengöring av robot?

Svarade du ja på alla av det? Tja, ha! Trick frågor! Nu har du verkligen inte få! Eftersom jag har en bekännelse. Mitt hus är inte rörigt. Inte lite. Inte på alla. Men lyssna på mig. Det är inte för att jag är längre sätta ihop eller bättre än du. Eller för att jag vill ge dig en illusion av att det är, eller den jag är.

Det beror på att när min diskhon är full av disk och tvätt är inte klar, eller mitt golv är en enda röra, jag bokstavligen inte kan andas. Och om mamma kan inte andas, ain ' t nobody andning. Du kommer inte vill vara runt mig. Ingen vill vara runt mig. Min ångest gör säker på det.

Så ja, jag har en ritual som jag slutföra varje morgon och kväll. Och ibland i mellan. (Och även i mellan-mellan). Men snälla vet, det är för mig och bara mig. Jag känner mig mest hälsosamma detta sätt.

När saker och ting inte är på sin plats Jag vet inte vad jag ska göra med mig själv. Jag är stigande, jag är dystra, jag är arg, jag är rasande, jag är improduktiv, och världen börjar närma runt omkring mig. Och om jag inte angripa källan direkt, jag får panik. Som jag kommer att vara för långt bakom, och det kommer aldrig att vara rätt igen. När jag skura golv, jag är verkligen skrubba min själ.

Är det konstigt att jag är lyckligaste samtidigt som du andas in whiffs av bleach, och färgkodning min garderob eller uppsamlare upp saker för att kasta bort? Kanske. Men, jag lovar att jag inte har något mer listat ut än du och jag har andra mer, normal hobby. Och tro det eller ej, det finns dagar då mitt hår är unbrushed, och jag bor i pyjamas också.

Du behöver inte förbjuda mig från att se inne i ditt hus bara, eftersom min är ren. (Se, det är därför jag inte vill släppa in dig.) Min panik är begränsad till väggarna i mitt eget vardagsrum. Av någon anledning, ditt påverkar inte mig alls. Så fortsätt att göra vad som är bekvämt för dig, och jag kommer att göra vad som är bekvämt för mig. Efter alla, det är skönheten om vänskap, lär sig att uppskatta och älska någon annanstans trots sina egenheter och skillnader.

Och som för minnen, lita på mina barn fortfarande dyka ner i alla möjliga roliga. Du vet, kanske bara en bin på en gång. Skojar. (Oftast.) Vi åker på äventyr, vi bakar, vi craft (bara inte med glitter, mitt hjärta kan inte ta glitter).

De flesta av tiden, att de inte ens inser jag plocka upp lite saker bakom dem.

ADVERT

Lägg till din kommentar