När Du inte Kan Vara Med Dina Barn På Semester

Detta tidigare Thanksgiving morgon Jag vaknade upp ensam. Mina barn var med sin far. Det var ingen kalkon i ugn. Ingen plats för kort för att göra. Det var kallt och tyst och inte ens en fläck av mitt forna jag någonsin har kunnat föreställa dig en semester som denna — en spenderade utan mina barn.

Jag menar, de är hjärtat av helgdagar och högtider. De är anledningen till att vi gå ut och spendera för mycket pengar och kasta våra backar ut på att försöka sätta upp mer twinkle lights. Våra barn är inte bara en förlängning av holiday magic; de är holiday magic.

Och när de inte är med dig under dagarna när alla andra firar och snuggled i med sina barn, eller resa över floden och genom skogen för att besöka nära och kära samtidigt som du försöker att komma ihåg att packa alla snacks och lovies och se till att iPads är laddat, det är nog att göra som du vill ta ledigt i ett år från att fira.

Även när du är med vänner och släkt eller grannar, det behöver inte jämföra att vara med dina barn.

Och ändå, du bär på. Du gör det för dig, och för dem.

Om du inte är med dina barn på en semester, eller andra viktiga dagar som din födelsedag eller Mors Dag, dina barn behöver veta att du har roligt.

De behöver veta att du inte går förlorade utan dem.

De behöver veta att du ler en del av tiden och inte böjt under en filt gråter i din kopp kamomill te eftersom du inte dela varje uns av semester cheer med dem. (Även om det är vad du vill göra.)

Efter skilsmässa min barn:' fader, jag insåg att spendera semestern eller en av sina födelsedagar ensam var det som skrämde mig mest.

Men vet du vad? Lika svårt som det är att lära sig detta nya sätt att leva och att vara utan mina barn några dagar, eller under perioder då det känns mest naturligt att vara med dem, det är inte outhärdligt.

Varje dag kan delas och firade med dina barn när du vill. Du får ge dig själv en paus och stanna i din pyjamas, och om du vill ignorera det faktum att det är Jul eller Thanksgiving eller nyår, eller fira en födelsedag, en vecka senare när du är med din babes, du kan.

Och om du vill få skrotade med grannar, eller äta Kinesisk mat, eller få klädd för en dag, eller tillbringa dagen med att baka med familjemedlemmar, eller volontärarbete på ett soppkök, kan du göra det också.

Det kan ta lite tid att hitta vad som känns rätt för dig. Du kanske har år där inget känns bekvämt eller naturliga — men det kommer att komma.

Detta år kommer jag att spendera Julafton ensam istället för att ta mina barn till en Jul parad och sedan ut på middag efter en dag på att titta på Jul filmer.

Jag gillar inte detta, det gör mig ledsen och obehagligt, och jag kommer att sakna mina barn så fruktansvärt.

Men allt kommer att bli okej, och just nu, det är nog för oss alla.

ADVERT

Lägg till din kommentar