Inte har Råd med Barn? Har Dem Ändå

I min mitten av trettiotalet, efter en graviditet, jag var inte förväntar sig förvandlas till ett missfall jag inte förväntat mig, min sambo och jag bestämde att vi skulle börja försöka få barn. Det finns inget som en graviditet för att väcka det nödvändiga", där ser vi att detta förhållande kommer" på samtalet. Vi bestämde att vi ville ha barn tillsammans en dag; "en dag", som snabbt förvandlas till "nu" när ett andra missfall följde den första och vi insåg att det kan ta min kropp lite tid att framgångsrikt värd för ett barn.

Rädslan att vi kanske inte har barn falska faktum att vi inte var ekonomiskt redo för dem. Vi började försöka för barn med en total avsaknad av oro för att ingen av oss hade "riktiga" jobb, sjukförsäkring som någon annan betalat för, eller den finansiella stabiliteten. Jag var bartender på den tiden, han var en musiker, vi började att ha stoppat undan pengar till sparande så att jag kunde ha råd att inte arbeta när tiden kom. Ett par år efter att första missfall, vi fick en son.

Jag tog en liten paus från jobbet efter att han föddes, men vår ekonomiska situation krävde att jag får tillbaka bakom baren ganska snabbt. Det var då som jag började skriva för att komplettera vår inkomst. En karriär som bartender hade gett mig en naturlig talang för berättande, och jag hittade snabbt några att betala spelningar. Min partner och jag handlade av att arbeta nätter och försökt att få våra scheman så flexibel som möjligt så att vi kunde vara där för våra barn. Vi sällat sig av höften, metropolitan familjer i vår allt dyrare kvarter i Brooklyn. Min sambo är uppvuxen i närheten och jag har bott där i över ett decennium, men när våra barn föddes, började vi med att fråga om city living var något som vi skulle kunna behålla vår blygsamma inkomster. Ett par år senare satt jag på vår toalettstol i tredje våningen walk-up lägenhet var vi redan börjat att växa med våra barn, och stirrade på ett positivt graviditetstest som jag aldrig att kommer efter alla dessa år som vi kämpat för att få vår första. Vi lägger ännu ett barn till vår redan skakiga ekonomiska situation.

På papper, vi ser förmodligen väldigt annorlunda än den genomsnittliga Amerikanska föräldrar: en musiker som gör hans pengar utföra var som helst kan han i New York och en författare som gör sina pengar genom att sälja hennes ord. Våra Bohemiska livsstil måste verkligen ha haft en del att ifrågasätta varför vi skulle bestämma sig för att utöka vår familj, eftersom vi tydligt kunde inte råd med det. Men vår finansiella ställning är inte mycket annorlunda än den genomsnittliga Amerikanen som nu lever lönecheck till lönecheck. Vår situation är mycket vanligare än vad situationen för de andra föräldrarna i vår allt mer "rika" gamla kvarter i Brooklyn för. Vi är regel, inte undantag.

Medan vårt kombinerade inkomst landar oss torget i vad folk-och bostadsräkningen kallar den "medelklass", det är aldrig "extra" pengar. När jag tittar på de pengar som kommer in i våra hushåll varje månad och de pengar som har att gå ut – jag är mållös. Vi lever inte en extravagant livsstil. Att vi inte äger ett hus eller nya bilar. Det är sällan vi unna oss något material som inte är en nödvändighet. Vi är två vuxna med två barn på dagis. Det är det.

När jag har skrivit om detta tidigare, det är en kammare som oundvikligen kommer upp i en kommentar: "inte har barn som du inte har råd med." Hade jag fel för att föra barn till världen som jag inte kunde "ha råd?" Bör inte vara ekonomiskt redo ha stoppat mig från att följa min instinkt att ha barn?

Tanken att människor behöver för att vara ekonomiskt trygg att fortplanta sig är intressant, med tanke på så många Amerikaner inte. Våra medelklassen klarar sig sämre än någonsin, och priserna på vad de flesta anser vara barnuppfostran "nödvändigheter" hålla ut. Folkräkningen statistik visa medianvärdet för hushållsinkomster under 2012 var högre än det var För 25 år sedan — och dessa siffror har inte förändrats mycket under de senaste tre åren heller. Men det har inte slutat priserna på barnuppfostran nödvändigheter från skyhöga.

2012 Bloomberg rapport visade högskola priserna ökade 1120 procent över tre decennier, medicinsk kostnadsförs ökade 601 procent och priserna på livsmedel ökade med 244 procent. Enligt folkräkningen, barnomsorg kostnader har nästan fördubblats under det senaste kvartalet-talet, från en vecka i genomsnitt $84 för familjer med förvärvsarbetande mödrar, för att en vecka i genomsnitt $184. De som lever under fattigdomsgränsen har det värre än dem av oss som försöker upprätthålla medelklassen status: de spenderar ungefär fyra gånger andel av sin inkomst på barnomsorg som andra familjer, en jättestor 30 procent.

Det brukade vara vi ville bara våra barn att göra bättre än vad vi gjorde. Med en stigande kostnad av levande, bland stagnerande löner, som önskar är nu en pipe dream. Så vart går vi härifrån? Ska vi bara bestämma att endast de rika har vårt kollektiva välsignelse att höja barn? När någon yttrar frasen, "inte har barn som du inte har råd," gör de inser att de sett att en mycket stor andel av befolkningen?

Blint förväntar sig människor att ekonomiskt "hålla upp" när verkligheten är stagnerande löner och en stigande levnadskostnaderna är dumt. Så förväntar sig folk att överge sina drömmar om att höja en familj. Jag skulle aldrig råda ett par som är i den situationen som vi är i att inte ha barn eftersom de inte kan "ge" dem. Vi behöver fler familjer med ett egenintresse i att saker förändras. Vi måste ta en ärlig titt på vad som händer till medelklassen i detta land. Om en medelklass inkomst är inte tillräckligt för att betala för grundläggande behov av uppfostran – vad händer då? Jag inte har ett svar på den frågan, men jag vet vad jag säger till mina vänner som känner att de inte har råd att ha barn de vill ha:

"Har dem ändå."

ADVERT

Lägg till din kommentar