Kan Du Göra en Sjätte Grader är matteläxor?

Åh, den förnedring. Det verkligen spelar ingen roll vad du har uppnått i livet: Det finns inget som en sjätte klass matematik ark för att ta dig till knäna. Vi måste har lärt mig det här, eller hur? Kanske är det som används för att lämnas in någonstans i min tinningloben, som tar upp plats sedan klass skolan, bara för att bli sparkade till den grå-fråga stävja av min total recall av varje Vänner episod.

Jag älskar att min dotter älskar matematik. Hon verkar faktiskt ganska bra på det, men jag tror att det har allt att göra med hur hon är som lärs ut—och som gör undervisningen. Jag är övertygad om att jag fortfarande skulle känna till definitionen av den distributiva egenskapen om jag hade patienten lärare min dotter har (ja, du, Mr Clare) jämfört med linjalen-svingar Syster Lawrence som knäckt en styrspindel med varje fel svar jag gav.

Några andra saker jag tror på? Ingen bör någonsin uttala orden "Du kommer aldrig att använda det här igen" framför en skola-ålder barn. Och eftersom vi behöver fler barn intresserade av matematik och naturvetenskap, bör vi ersätta alla sjunger tävlingar på tv med matematik och naturvetenskap tävlingar. (Du behöver inte vara en multiplikation vina för att inse att 14 säsonger av American Idol och sju säsonger av Röst innebär att det finns ett rimligt antal Amerikaner som kan sjunga bra. Speciellt när du delar upp av det faktum att musikbranschen är döende.)

Matte nedan är inte så svårt ... när du slutar vara rädd för det. Eller räkna ut vad x eller y är. (Min kollega Melissa gjorde det i 20 minuter—hon är nu ett geni i mina ögon, och jag kommer att välja henne som min partner på alla företag retreater.) Men i slutet av en lång dag, när du är hungrig och trött och bara vill titta på Chris Matthews harangue en kongressledamot, kommer du att i hemlighet be du har ett barn som kan få det på egen hand. Men om du inte, du kommer att göra vad jag gör, vilket är e-post Mr Clare fråga om du kan stanna kvar efter skolan för att fräscha upp dina matematiska färdigheter.

Jag vet att vi alla vill titta på våra barnens läxor och säga, "lycka till med allt detta." Men eftersom vi inte kan, vi kanske bara behöver en repetitionskurs. Testa dig själv på min dotters läxor, nedan. Om du hittar dig själv kämpar, det är dags för en handledare. Jag lovar att jag inte tar ut linjalen.

Definition: Den Distributiva Egenskapen är ...

När vill du använda en distributiva egenskapen?

en. 5 (x-8)=15

b. 12 + 3 (n+2) = 27

c. -4(x+3) = 8

d. 1/2(x-14) = 3

e. 4+2 (1 + x) = 12

Svar: en. x=11; b. n=3; c. x= -5; d. x=20; e. x=3

ADVERT

Lägg till din kommentar