Kan Kindergartners Lära Dig Att Kod?

Jag är knappt tekniskt kompetenta. Jag kan använda min Mac och min iPhone, till stor del eftersom de är utformade för att vara tillgängliga för icke-tekniskt kunniga, men om något oförutsett händer, jag måste ringa för att få hjälp. Jag har aldrig lärt sig någon IT-kompetens i skolan. Jag tog en programmering klass i skolan, och det var så avancerad att jag gav upp för evigt.

Men du skulle behöva leva under en sten för att inte veta att lära barn och ungdomar att koden är den nyaste tryck i utbildning. Så även om det kan vara för sent för mig att lära sig hur koden, det är inte för sent för mina barn (eller 5 år gammal, hur som helst—den 2-åriga fortfarande håller på att lära sig att använda toaletten).

Det förvånade mig att lära mig att koda för kindergartners är verkligen en sak, mina pojkar kommer inte att behöva vänta tills high school eller college för att lära sig grundläggande programmering. Som Anya Kamenetz skriver för NGN en ny våg av datorn läskunnighet klasser, program och spel är nu som riktar sig till barn så unga som 5.

codeSpark, ett företag som grundades av en pappa med en ung dotter, erbjuder mjukvara som kallas Foos, som gör anspråk på att lära ut grundläggande kunskaper i programmering för att dagis ligger. Kodning kan lära sig att små barn genom att fokusera på de grundläggande färdigheter som bygger upp block av programmering, som, som Kamenetz skriver, sekvensering, mönsterigenkänning och om/då villkorlig logik." Kodning lärare anledningen att om barn får dessa grundläggande färdigheter i början, samtidigt som de håller på att lära sig att läsa och utföra enkla aritmetiska, de har de grundläggande färdigheter för "datakunskap" på vägen.

Ge Hosford, grundare av codeSpark, påpekar att vi ger eleverna ungefär 20 år att bli helt matte och läsning läs-och skrivkunniga: Vi börjar med spel och sång i förskolan och successivt göra lektioner mer komplex—och att detta är nyckeln till att bli fullt datorvana samt. Kamenetz skriver, "[T]hans tidiga introduktionen är viktig för att bredda deltagandet i naturvetenskapliga discipliner. "Om vi undervisade kodning som läsning och matematik, skulle vi bryter ner det i lagom stora bitar, göra det roligare med sånger och historier, och ge eleverna två decennier för att nå mästerskap,' Hosford säger. "Med kodning vi kastar dig in i den djupa änden på high school eller college och blir förvånade när de flesta barn drunknar.'"

Marina Umaschi Brer, en professor i barn-och mänsklig utveckling och för datavetenskap vid Tufts Universitet, forskar om barn och teknik och är ett co-utvecklaren av appen ScratchJr. Hennes studier har visat att programmering instruktion för små barn förbättrar deras verkställande funktion och sekvensering kompetens—de är bättre på att bryta ner komplexa uppgifter i stegen efter kodning klass eller spel. Och när deras sekvensering kunskaper bli bättre, deras läsförståelse färdigheter också förbättra. Det verkar som att lära sig att koden hjälper barnen att bli mer organiserade tänkare, oavsett vilken disciplin.

Men, vad händer om alltför stora skärmen? Jag redan oroa mig för att min 5-åriga spenderar för mycket tid att titta på Jake och Never Land Pirater . Vill jag verkligen uppmuntra honom att spendera mer tid med datorn? Dr. Brer erkänner att barn behöver för att spela med fysiska, materiella objekt, och så har hon utvecklat en robot som kan programmeras genom att fysiskt flytta runt blocken. Jag har själv precis beställt en fysisk brädspel som heter Robot Sköldpaddor som syftar till att lära barnen grunderna i programmering utan en skärm.

Jag har ingen aning om programmering är på väg att bli lika nödvändigt som de tre r: en för våra barns generation, men jag ska ge det en chans så länge han är intresserad. För när jag skulle gamla, jag kommer att behöva för att ringa honom om hjälp med ett datorproblem.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar