Mooove Över, Kor? Kamelmjölk Är En Kommande Trend, Och Det är Löjligt

När jag var gravid med min son, en vän som också var mamma tog mig till en baby butik för att hjälpa mig att bestämma vad Jag ska sätta på vår baby gåva registret . Eftersom jag var nyligen gravid och helt obekant med allt som är relaterat till spädbarn och mödrar, jag tacksamt emot hennes hjälp, och på utsatt dag, träffade henne på vår lokala big box baby store och genast började få panik.

Det var så mycket barn saker att köpa.

Torka för barn. Flaska för barn. Platser som studsade till när du var i duschen. Platser som hjälpte barn sitter upprätt för utfodring. Contraptions som kallas "exersaucers" som klot av underhållning och säkerhet för de tillfällen när du behövde för att laga middag. Ekologisk barnmat. Ekologiska, tyg, frigående, gjort av bambu, och alla-återvunnet-produkt blöjor. Krämer tillverkad av fårull att gnugga på ditt bröst när de var öm från amning.

Det var svindlande. Jag lämnade butiken med mitt huvud är i en tizzy och fullt övertygad om att mina barn kommer att vara kvar i livet eftersom jag inte välja exakt rätt amning kudde för optimal mjölk-förbättra prestanda.

På det hela taget, vår generation är mer än villig att prova på nya produkter eller hoppa på tåget när det kommer till prylar, prylar, eller livsmedel som kommer att göra vårt föräldraskap spännande och trendig, och vågar jag säga det... hipster . Många av oss älskar allt som har "gratis-utbud.", "organiska" eller "gjort med unicorn svett och fairy tårar" på förpackningen, eftersom det är bara hur föräldrar roll i dessa dagar. Och tillkomsten av internet och alla dess utstyrsel har gjort overthinking och över förbereder sig för föräldraskap-bara ett klick bort.

Kom ihåg iPotty? #shameonus

Men nyligen har jag upptäckt att det finns en ny produkt på marknaden som tar den ökända bröstmjölk jämfört med formel argument genom sandstorm...

Kamel råmjölk är en sak, ni.

Vad är en tid att vara vid liv, rätt?

För $395, du kan ha den första mjölk eller råmjölk från en ammande kamel, färskt, fryst, och skickat till din dörr så att ditt barn kan ha nytta av... jag har ingen jävla aning om, för vem fan drycker kamel mjölk? Platser som Öknen Gårdar i Kalifornien, säljer ut kamel råmjölk eftersom föräldrarna har, tydligen, blivit förlorade i öknen av föräldraskap.

Lyssna, ingen respekt för kameler som producerar mjölk, men jag har problem med att komma över puckeln här. Är det där vi är nu som föräldrar? Jag är helt för en sund mat och för att införliva nya livsmedel i min familjs kost som är hälsosam och effektiv, men för mig, snarfing ner mjölk som kommer från en kamel teet är var jag drar gränsen.

Jag behöver inte betala $20 för 16 uns av mjölk som har pressats från en kamel som förmodligen arbetat mindre än April Giraffen. Jag behöver inte frysa-torkad kamel mjölk pulver för mina smoothies, och jag är säker som skit behöver inte bada med tvål gjord av kamelmjölk. Om jag ville lukta som zoo, jag ska bara gå gnugga mig ner med min tonåriga son tvättlapp, tack så mycket.

Det är inte så mycket djuret självt, eftersom vi är alla medvetna om att vad de flesta av oss häll över vårt spannmål kommer från en ko tit. Jag vet, dålig kameler redan få en dålig rap för att vara associerade med det olyckligt sak som händer när dina leggings är för tajt, men jag tror att vi alla kan bara säga nej till denna grovt övervärderade trend, rätt?

Och for the record: jag kommer att ta ett hårt pass på "Flyttbar Hemliga Face Mask" för att jag är ganska säker på att "nomadiska hemlighet" har något att göra med kamel skit. Gissa vilken dag det är? Det är "Nix att kamelmjölk Dag," människor.

Att köpa kamel mjölk och mata den till spädbarn är inte bara löjligt, det är farligt.

Och, tydligen, FDA godkänner, och de sa så mycket i ett argt brev till Desert Gårdar. När FDA skriver en svidande brev till ett företag, jag tycker det är en ganska tydlig indikator på att vi inte bör vara nedlåtande detta nonsens.

I forskar på hälsoeffekterna av kamelmjölk, jag kom för att ta reda på att det finns exakt noll seriösa studier på effekter av kamelens mjölk. Och en webbplats med påståenden om vetenskapliga bevis som stöder hälsa fördelarna med kamel mjölk är full av dromedar dynga. FDA inte har godkänts och inte heller har några aktiva program att studera fördelarna med kamel mjölk för att hantera sjukdomar som diabetes, autism och högt blodtryck.

Vidare faktiska vetenskapen säger den enda säkra och effektiva metoder för att mata ditt barn är bröstmjölk eller välling — inte rå mjölk som produceras av kameler som inte regleras av FDA.

Köp inte kamelens mjölk och mata den till din baby. Full stopp. Du kan dricka det på egen risk, men jag vet inte varför du skulle. Spara dina pengar för vad som verkligen är viktigt: macchiatos. Det är vad du verkligen behöver för att få dig själv genom sömnbrist-haze av moderskap.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar